Dostlar , kıyametin en büyük alameti geldi . Evet yanlış duymadınız , kıyametin en büyük alameti Peygamber efendimiz (s.a.v) 'di. Bizlere son uyarıcı olarak gönderildi.
Bazılarınız İslama inanmayabilir , veyahut inanadabilir önemi yok bugün faydalı bir konu açıcağım ve Kur'andaki mucizeleri teker teker yazacağım buraya.
1- Dahası O, duman halinde olan semaya iradesini yöneltti; ardından ona ve arza, "İsteyerek veya istemeyerek (varlık sahnesine) gelin!" buyurdu. "İsteyerek geldik" dediler. (Fussilet 11)
- Burada duman halinde olan semadan kasıt evrendir. Günümüzün bilim dünyası Evrenin gaz ve toz bulutlarından oluştuğunu söylüyor.
2- İnkâr edenler, gökler ve yer bitişik iken onları ayırdığımızı ve her canlıyı sudan yarattığımızı görmezler mi? Hâlâ inanmayacaklar mı ? ( Enbiya 30 )
- Burada Bigbangden ( büyük patlamadan ) bahseder çünkü Günümüz bilim dünyası bize Bigbang'in gerçekleştiği maddenin yoğunluğunun sonsuz hacminin ise 0 olduğunu varsayar
hacminin 0 olması yer ve gökün bitişik olduğunun kanıtıdır.
-Aynı zamanda burada insanın sudan yaratıldığını söylüyor . Bilim dünyası ise bir insanın vücudunun %70'inin sudan oluştuğunu söyler.
3- Göğü kudretimizle biz kurduk ve şüphesiz biz genişletmekteyiz. ( Zariyet 47 )
- Burada göğü Allah'ımızın kurduğunu ve onu genişlettiği yazar . Günümüz bilim dünyası evrenin bigbang patlamasından beri genişlediğini ve galaksiler arası uzaklığın arttığını söyler.
4- O dehşet günü gökleri yazılı kâğıt tomarlarını dürer gibi düreriz. Yaratmaya başlamadan önceki hale döndürürüz. Sözümüz sözdür; biz bunu mutlaka yaparız. ( Enbiya 104 )
- Burada ise bilim dünyasının evrenin sonunu tarifini açıkladığı Big Crunch ( Büyük Çöküş ) teorisinden bahsedilir. Büyük Çöküş Senaryosu'na göre Evren'in genişlemesi,
kütle çekimi etkisiyle giderek yavaşlayarak, Evren'in genişleme hızı ve Evren'deki toplam kütle miktarına göre belirli bir gelecekte duracak ve daha sonra da içine çökmeye başlayarak
başlangıç anındakine benzer bir
tekilliğe dönecektir.
5- Allah kimi doğru yola iletmek isterse onun kalbini İslâm’a açar; kimi de saptırmak isterse, göğe çıkıyormuş gibi kalbine darlık ve sıkıntı verir. Allah inanmayanları işte böyle cezalandırır. (En'am 125)
- Burada " Göğe çıkıyormuş gibi kalbine darlık ve sıkıntı " tabirinden bilime göre anlaşılan şudur. Günümüz bilim dünyası yükseklere çıkıldıkça Açık hava basıncı azaldığı için mevcut havadaki oksijen seviyesi azalır. Bu yüzden dağcılar oksijen maskesiyle oraya çıkar . Çünkü Alveollar yeterli oksijeni havadan alamaz ve soluk alıp-verme hızı artar.
6- Size korku ve ümit duyguları içinde şimşeği gösteren ve ağır bulutları meydana getiren O’dur. ( Rad 12 )
- Burada bulutların " Ağır bulutlar " tabiri geçiyor . İnsan oğlu bulutlarından suyun gaz halinen oluştuğu için bu zamana kadar ağırlığının olmadığını varsaymıştır lakin Günümüz bilim dünyası bunada bir açıklık getirmiştir . Yapılan araştırmalar sonucu ortalama bir kümülonimbus türü bulutun ağırlığı 300 Bin tondur.
7- Andolsun biz peygamberlerimizi açık kanıtlarla gönderdik, beraberlerinde kitap ve adalet terazisini de indirdik ki insanlar hakkaniyete uygun davransınlar. Bir de demiri indirdik ki onda büyük bir güç ve insanlar için yararlar vardır. Böylece Allah, görmeden iman ederek kendisine ve peygamberlerine yardım edecekleri ortaya çıkaracaktır. Şüphesiz Allah güçlüdür, üstündür. ( Hadid 25)
- Burada demir elementinin yer altında oluşmadığı onu Allah'ın kudreti ile dünyada indiğini anlatır. Günümüz bilim dünyası ise bizlere demir elementinin Güneş ve Dünya'da oluşamayacağını açıklamış ve demirin dünyada olmasının sebebini Dünyanın oluşma sırasında kendisine çarpan meteor taşları ve süper-novalardan kopan parçalardan geldiğini açıklamıştır.
8- Ebû Leheb’in elleri kurusun! Kurudu zaten.
Ona ne malı fayda verdi ne de kazandığı başka şeyler.
O, alev alev yanan ateşe atılacak! ( Tebbet 1-3)
-Burada Ebu Lehebin ateşe yani cehenneme atılacağını yazar yani kafir olarak öleceğine kaanat getirilmiş . Kuranı Hz.Muhammed'in yazdığını söyleyenler madem peygamberimiz yazdı Ebu lehep sözde iman ettim diyerek peygamberimizi yalancı çıkarabilirdi ve Allahımızıda ama demedi niye çünkü Allahımız şüphesiz gaybi bilendir.
İman ve feraset tohumu olan için bu kadar kanıt yeterlidir. Kuranı okumadan popüler kültürün etkisi altına girerek lise çağlarında ateizm ve deizm gibi safsatalara itibar eden kardeşlerim zamanında bende sizin gibiydim lakin Kuranı okudukça gerçekleri gördüm gözüm açıldı . Son kez size bir ayet daha yazıyorum belki kalbiniz titrer.
9- Başlarına geleceği bildirilen günden dolayı vay o inkârcıların haline! (Zariyat 60)
Geç değil dostlar geç değil , güneş hala doğuyor doğudan , Rabbimiz bekliyor bizi sonsuz rahmetiyle , kulum tevbe etsede cennetime koysam diye unutmayın Kafirlikten islama geçişte bütün günahlar silinir anadan üryan doğmuş sabi gibi olur amelleriniz . Allaha emanet olun buradan bir kişinin imanına vesile olduysam ne mutlu bana benim ücretim ancak beni yaratana aittir , La galibe illallah.