Neler Yeni

İmanı zayıflayan arkadaşlar bu ayetleri okuyun

Dahası  
Reaksiyon skoru
300
İsim
Berke Demir
Neden en başta islam gelmedi?
Bu Allah'ın tercihine bağlı istese ilk olarak İslamı getirirdi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kral insan yoruluyor fakat haşa Allah bir insan değil yorulmuyor, dinlenmiyor

Ödevi yapsa da yapmasan da cennete gidiyor ama islam dinine inanan biri
Her Müslüman sonunda cennete gidecek ama cennete ilk girecek olanlar Müslümanlar değil müminlerdir

I Auditore I

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,218
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar,
Kral insan yoruluyor fakat haşa Allah bir insan değil yorulmuyor, dinlenmiyor

Ödevi yapsa da yapmasan da cennete gidiyor ama islam dinine inanan biri
Evet lakin, müslümanlardan da günahlarını olanlar cezasını çekecektir İslamiyete göre.

Neden en başta islam gelmedi?
Tatmin edici bir cevabım yok açıkçası. Sadece mülk sahibi olduğu gibi mülkünde istediğini yapabilir derdim.

wpa_supplicant

80+ Silver
En İyi Cevap
22
Boşuna tartışıyorsunuz, müslüman, ateist; ateist de müslüman olmayacak. Daha önce bunun gibi bir çok konu gördüm, hepsi banla sonuçlandı.

Allah'ın Kulu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Arapça dua etme olayına karşıyım bu arada çokça hocaya sordum , doğrusu bu diyip kestirip attılar.
Her insanın kendi dilinde etmesi gerektiğini düşünüyorum
Ezanıda türkçe okuyalım tam olsun.
Türkçülük milliyetçilik akla zarar.

Avolay

80+ Gold
Ezanıda türkçe okuyalım tam olsun.
Türkçülük milliyetçilik akla zarar.
Ezan bir çağırı ve tüm dünyada aynı olması güzel bir şey.
Ama Kur-an ve duaları anlamak için okumayınca nasıl ibadet etmiş olunuyor anlayamıyorum.

rapstarjustercik

80+ Bronze
Onu nereden çıkardın? Evrimleşerek farklı türler oluştuğunu gösteriyor. Maymunlar insana dönüşmüyor.
Vallahi ne kadar mantıklı düşünsem de ateizm asla bana mantıklı gelmiyor
İnsanların çiftleşmeyi nasıl öğrendiğini mi soruyorsun? Çok bilgisiz konuşuyorsun gibi geldi bana be kanka. Tek hücreli canlılardan zamanla tüm canlılar oluştu, buna evrim denir.
Kanka burada 30 yaşında bir dayı bilgisiyle konuşmuyorum ya, Tek hücreli canlılar zamanla oluştu demek, o zaman bir canlıdan bitkiler ağaçlar insanlar değişik hayvanlar mı oluştu bu mudur yani ? Hadi diyelim oluştu ilk insan mıdır maymun mudur nedir artık, o oluşan varlığın soyunu şu ana kadar getirmesi lazım ani şuan ki kedi nasıl kedi ise 1000 yıl sonraki soyu da kedidir, niye abudik çeşit varlıklara dönüşsün ? Maymun 1000 yıl sonra da maymundur 1 mılyar sonra da eğer insan tarafından bir mutasyon geçirttirilmezse, ki daha o zaman insan bile yoktu çok saçma.

Patatesx0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
182
İsim
Hulusi
Doğru düzgün araştırıp okumadım çünkü etrafta kuranda şu yazıyor diyip aslında yazılı olmayan ayeti kaynak gösterip yapacağı kötü amelleri kuranda şu yazıyor diyip bahane bulmaları beni bir nebze kurandan soğuttu kuran okumayı bilen biri olarak
Bunların dışında
İslam dinine inanan yobazların fazla olması (İslam dinine inanalara yobaz demiyorum yobaz olup islam dinine inananları kasdediyorum)
Allaha inanıp her türlü kötü amelleri yapan insanların eninde sonunda cennete gireceği vs. Bunlar benim imanımı, islam sevgimi zayıflatan şeyler

İşte sonucun ne olacağı kesin
Ortada net bir şey varken nasıl imtihan oluyoruz onu anlamıyorum
Aramızda kötü insanlar var İmtihan Ediliyoruz Çünki Kimin İnanıp Kimin Inanmayacagi İçin Kimin İyi Kimin Kötü Olduğunu Anlamak İçin Ha Diyebilirsin ALLAH Bilmiyormu Kimin İyi kimin Kötü Olacağını Biliyor Ama Gidip Cehenneme Koysa O Kişi Ben Ne Yaptım Beni Buraya Koydun Der Zaten bence ALLAH Var Kocaman Dünya Niye Kendi Kendine Oluşsunki Hersey Bir Sebeble Yaratılmış

isikt11

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Hadi diyelim oluştu ilk insan mıdır maymun mudur nedir artık, o oluşan varlığın soyunu şu ana kadar getirmesi lazım
Öyle olmuyor işte. Dünya şartları değişebiliyor, bunlara karşılık hayvanlar adaptasyon gösterebiliyor. Bunlar da yavaşça gelişerek yeni türleri oluşturuyor. Eski tür ise adaptasyon sağlayamadığı için yenik düşüyor ve soyu tükeniyor.

Evrimin açıklamasını okursanız zaten anlayabilirsiniz.

''En kısa tanımıyla evrim, popülasyon içi gen ve özellik dağılımlarının nesiller içerisindeki değişimidir.''

Gen ve özellik dağılımı değişerek yeni tür oluşuyor. Kalanlar ise yenik düşüyor, soyları tükeniyor.

Şu video da yardımcı olabilir.

rapstarjustercik

80+ Bronze
Öyle olmuyor işte. Dünya şartları değişebiliyor, bunlara karşılık hayvanlar adaptasyon gösterebiliyor. Bunlar da yavaşça gelişerek yeni türleri oluşturuyor. Eski tür ise adaptasyon sağlayamadığı için yenik düşüyor ve soyu tükeniyor.

Evrimin açıklamasını okursanız zaten anlayabilirsiniz.

''En kısa tanımıyla evrim, popülasyon içi gen ve özellik dağılımlarının nesiller içerisindeki değişimidir.''

Gen ve özellik dağılımı değişerek yeni tür oluşuyor. Kalanlar ise yenik düşüyor, soyları tükeniyor.

Şu video da yardımcı olabilir.

Bilmiyorum usta bilemiyorum, bana çok değişik geliyor bir türlü de kabullenemiyorum. İslam da mutlu oluyorum. Ne olacak göreceğiz ölünce, eğer siyah ekran görürse İslam gerçek değil, mahşere gidersek İslam gerçek. Bir de hayvandan gelmemiz böyle genlerimizin değişmesi falan anlamsız geliyor, sonuçta güneşin evrenin her canlının bir ömrü var, demek ki geçici olarak bu dünyadayız, ayrıca çarpışma sonucu dünyanın oluşması sonra yerin böyle şekillenmesi, oksijenin karbondioksitin hayvanlara uygun olması, tek hücreli canlıdan tüm herkesin gelmesi falan harbiden anlamsız geliyor.

cemtastan2301

80+ Gold
amma uzuntınız be insanları sevmiyorum nede saygı duyuyorum yüzüne güldüklerimde sadece çıkarlarım için kendim haricinde kimse beni alakadar etmiyor şimdi nasıl biri olduğumu anladınmı? daha fazla bir şey yazmaya gerek varmı bence yok.
Anladım kardeşim ergenliğe yeni girmişsin hormonlar tavan yapmış ne diyeyim ergenlikten çıkınca sohbet ederiz tekrar.

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
Gerçek ateistler ben ateistim diye gezmezler.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,946
Üyeler
160,911
Son üye
Can2701
Top Bottom