Neler Yeni

İmanı zayıflayan arkadaşlar bu ayetleri okuyun

majorw0w

80+ Silver
amma uzuntınız be insanları sevmiyorum nede saygı duyuyorum yüzüne güldüklerimde sadece çıkarlarım için kendim haricinde kimse beni alakadar etmiyor şimdi nasıl biri olduğumu anladınmı? daha fazla bir şey yazmaya gerek varmı bence yok.
Bu çocuk ban yemez ise zoruma gider. Bu kadar rahat rahat insan inancı ile dalga geçebiliyor.

rapstarjustercik

80+ Bronze
Direkt tek hücreli canlıdan insana dönüşmüyor ki. Milyonlarca yıl süren evrimleşme sonucunda bir sürü tür oluşuyor ve insan da bu türlerden birisi. Evrimi kanıtlayan onlarca bilgi var, araştırabilirsin. Mesela şu görseli bırakayım, insanlar şu anki haline evrimleşe evrimleşe geldi.

Alıntıyı görüntüle

Kaynağı da bırakayım.
Yahu normalde din işlerine karışmam ama bu nedir ya ? Nereden emin olunuyor kalıntıların insana ait olduğu ? O zaman şu an ki tüm maymunlar gelecekte insan olacak, bu mudur olay ? O zaman dediğine göre ilk maymun maymun olarak devam eder, niye bir anda insana evrimleşmeye başlasın çok saçma. Bunu da bir yaratıcı yapmış olmalı o zaman ? Şuan ki kedi gelecekte bir köpeğe dönüşebilir mi ? Anca gen aktarımı yapılması veya genleriyle oynanması lazım, dünyanın ilk yıllarında daha öyle bir şey yoktu, zaman nasıl dönüşmüşler ?

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,955
İsim
Emin
Benim zaten burda 1-2 cumle yazmamla sen ikna olamazsın ki knk. Ben 3-4 yıldır okuyorum. Önce mesela x bir ayet okuyorum. Diyorum ki acaba burda ne demiş Allah bize. Hemen kendi mezhebimin kurucu olan insan ne demiş ona bakıyorum. Nasıl tesfir edilmiş ona bakıyorum. Güvendiğim alimler hocaları dinliyorum. Buhari hadis kitabına bakıyorum. Sahi kitaplara bakıyorum. İslamiyet yaşamasını bilene çok güzel bir din bence. Araştırmayı ve okumaya iten sürekli yeni yeni şeyler öğreten bir din. Sana soruyorum acaba kaç defa Allah şu ayette bize ne demiş diye araştırma yaptın? Bunu yanlış anlama senin dini sevgini sorgulamak için demiyorum. Hani diyorsun ya imanım zayıflıyor zayıflamaması için ne yaptın onu soruyorum.
Doğru düzgün araştırıp okumadım çünkü etrafta kuranda şu yazıyor diyip aslında yazılı olmayan ayeti kaynak gösterip yapacağı kötü amelleri kuranda şu yazıyor diyip bahane bulmaları beni bir nebze kurandan soğuttu kuran okumayı bilen biri olarak
Bunların dışında
İslam dinine inanan yobazların fazla olması (İslam dinine inanalara yobaz demiyorum yobaz olup islam dinine inananları kasdediyorum)
Allaha inanıp her türlü kötü amelleri yapan insanların eninde sonunda cennete gireceği vs. Bunlar benim imanımı, islam sevgimi zayıflatan şeyler
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sence dünya'nın bir sonu yok mu ? Biraz düşün, intiharlar deli gibi fırlamış, küresel ısınma inanılmaz artmış, hatta gelecekte robotların insanlara hükmedeceği gerçeği var ? Kıyamet kopması için gayet geçerli bir sebep. İnsanlar azgınlaşacak, kuduracak ve yamyamlaşacak. Tam o zaman kıyamet kopacak
İşte sonucun ne olacağı kesin
Ortada net bir şey varken nasıl imtihan oluyoruz onu anlamıyorum

isikt11

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Bu da bir yaratıcı tarafından programlanmış ve buna göre yaratılmış olamaz mı ?
İçgüdüsel şeyler direkt varolmuş bir şey değil ki. Canlıların ilk türlerinden beri gelişen bir şey. Canlılar yaşadığı ortama, karşılaştıkalrı şeylere göre kendilerince davranışlar sunar. Bu davranışlar nesiller boyunca aktarılarak gelişir.

rapstarjustercik

80+ Bronze
Ateistim soruları alayım adlı konuya bak, uzun uzun anlattım. Din olanaksızdır. Kitabı okursan anlarsın.
Kitabı okuyup anlamak istediğin yerden anlarsan ateist olursun, öyle yok Allah varsa moruq neden oyuncak bebek şöyle televizyon burada gibi sorularla olmaz bu iş. Açıkla bana nasıl tüm insanların tek hücreli canlıdan oluşuyor ? Nasıl ilk insanlar çiftleşiyor o zaman erkeğin kadına zorla tecavüz etmesi lazım ikisi de hiç bir şey bilmiyor ? Bir canlıdan mermer oluşur su oluşur oksijen oluşur amma İnsan oluşmaz, oluşsa bile böyle düzenli şekilde olamaz.

İçgüdüsel şeyler direkt varolmuş bir şey değil ki. Canlıların ilk türlerinden beri gelişen bir şey. Canlılar yaşadığı ortama, karşılaştıkalrı şeylere göre kendilerince davranışlar sunar. Bu davranışlar nesiller boyunca aktarılarak gelişir.
Dostum maymun tepki vere vere bilgi ala ala aklı gelişmiş sonra insanlar olmuş doğru mudur ?

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Doğru düzgün araştırıp okumadım çünkü etrafta kuranda şu yazıyor diyip aslında yazılı olmayan ayeti kaynak gösterip yapacağı kötü amelleri kuranda şu yazıyor diyip bahane bulmaları beni bir nebze kurandan soğuttu kuran okumayı bilen biri olarak
Bunların dışında
İslam dinine inanan yobazların fazla olması (İslam dinine inanalara yobaz demiyorum yobaz olup islam dinine inananları kasdediyorum)
Allaha inanıp her türlü kötü amelleri yapan insanların eninde sonunda cennete gireceği vs. Bunlar benim imanımı, islam sevgimi zayıflatan şeyler
Boşver knk sen başkaları ne demiş bilmem ne herkes kendi amelinden sorumlu. Ben geçenlerde bir amca gördüm 70 80 yaşında var. Dedi ki. 20 sene namaz kıldım. Bu akp yüzünden namaz kılmayı bıraktım. :D Dedim amca ne diyeyim. Allah la senin aranda. Ama çok saçma geldi. Bir siyası partinin yaptığı kötülükler yanlıslar yüzünden İnsan Allah la arasına mesafe koymamalı. Sana tavsiyem birisi sana yanlış bir bilgimi veriyor. Mesela dedi ki şu ayette böyle böyle diyor. Sende baktın yanlıs olduğunu dusundun. Arastır ve doğrusunu ona söyle. Hem kendini geliştirmiş olursun hemde imanını zedeleyen birisinni imanını kurtarırsın.

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,955
İsim
Emin
Hani diyorsun ya imanım zayıflıyor zayıflamaması için ne yaptın onu soruyorum.
Açıkcası imanımın zayıflaması için birazda uğraştım sadece din odaklı düşünen bir insan olmamak, tarafsız düşünebilmek için

Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Mehmet Topal
Kitabı okuyup anlamak istediğin yerden anlarsan ateist olursun, öyle yok Allah varsa moruq neden oyuncak bebek şöyle televizyon burada gibi sorularla olmaz bu iş. Açıkla bana nasıl tüm insanların tek hücreli canlıdan oluşuyor ? Nasıl ilk insanlar çiftleşiyor o zaman erkeğin kadına zorla tecavüz etmesi lazım ikisi de hiç bir şey bilmiyor ? Bir canlıdan mermer oluşur su oluşur oksijen oluşur amma İnsan oluşmaz, oluşsa bile böyle düzenli şekilde olamaz.
İnsanların çiftleşmeyi nasıl öğrendiğini mi soruyorsun? Çok bilgisiz konuşuyorsun gibi geldi bana be kanka. Tek hücreli canlılardan zamanla tüm canlılar oluştu, buna evrim denir.

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,955
İsim
Emin
Boşver knk sen başkaları ne demiş bilmem ne herkes kendi amelinden sorumlu. Ben geçenlerde bir amca gördüm 70 80 yaşında var. Dedi ki. 20 sene namaz kıldım. Bu akp yüzünden namaz kılmayı bıraktım. :D Dedim amca ne diyeyim. Allah la senin aranda. Ama çok saçma geldi. Bir siyası partinin yaptığı kötülükler yanlıslar yüzünden İnsan Allah la arasına mesafe koymamalı. Sana tavsiyem birisi sana yanlış bir bilgimi veriyor. Mesela dedi ki şu ayette böyle böyle diyor. Sende baktın yanlıs olduğunu dusundun. Arastır ve doğrusunu ona söyle. Hem kendini geliştirmiş olursun hemde imanını zedeleyen birisinni imanını kurtarırsın.
Bilmiyorum
Insanlarin tarikatlara üye olması/inanması
Müslüman olmayan birini görünce kötü insan damgası yapıştırması
Ar*plara yardım edince islama yardım ediyormuş sanmasi
Sanırım islam dinini doğru düzgün yaşamayan veya yaşadığını inanan insanlar arasında yaşamaktan dolayı imanım zayıfladı

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,955
İsim
Emin
Top Bottom