Neler Yeni

İmanı zayıflayan arkadaşlar bu ayetleri okuyun

baid

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,397
İsim
berk
Benim sorguladıklarım şunlar
Madem bizim ibadetimize muhtaç değil madem yarattıkları şeye muhtaç değil neden bize ibadeti farz kılıyor?
Kutsal kitapların değiştirilmesine engel olabilecek kadar gücü var neden bile bile kutsal kitapların değiştirilmesine izin verdi?
Şu iki sorunun cevabı basit. İlk insanlar cennette yaşıyordu sonraki olayları biliyorsun işte. Sonra ceza olarak dünyaya gönderildiler. Burada da test ediliyoruz. İbadet edersen iyi tarafa yaklaşıyorsun. Farz olmasının sebebi bu. Yoksa sadece oturarak cennete gidilirdi. Yani terazi dengede kalırdı. Ama yapmamız gereken bir şey olduğunda terazi dengede durmuyor.

Cirilla

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Tek din konusunda değil her şeyde insanların düşüncelerine saygı duyulmak zorunda. Toplum denilen şeyin temeli budur zaten.
amma uzuntınız be insanları sevmiyorum nede saygı duyuyorum yüzüne güldüklerimde sadece çıkarlarım için kendim haricinde kimse beni alakadar etmiyor şimdi nasıl biri olduğumu anladınmı? daha fazla bir şey yazmaya gerek varmı bence yok.

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,955
İsim
Emin
Şu iki sorunun cevabı basit. İlk insanlar cennette yaşıyordu sonraki olayları biliyorsun işte. Sonra ceza olarak dünyaya gönderildiler. Burada da test ediliyoruz. İbadet edersen iyi tarafa yaklaşıyorsun. Farz olmasının sebebi bu. Yoksa sadece oturarak cennete gidilirdi. Yani terazi dengede kalırdı. Ama yapmamız gereken bir şey olduğunda terazi dengede durmuyor.
Peki ben neden hz ademin elmayı yemesinin suçunu çekiyorum o zaman dünyada imtihan olarak?

rapstarjustercik

80+ Bronze
İlk insan örneği nedir? Merakımdan soruyorum.
Bak şimdi, İlk insan ateizme göre, dünyanın daha tozlu halinde oluşumundan sonra bir tek hücreli canlı tarafından oluşturulmuştur, mantıklı mı bu ? Veya tüm evrendeki bitkiler nasıl tek hücreli bir canlıdan oluşabilir ? Mermer oluşur su oluşur oksijen oluşur ama insan oluşamaz bu imkansızdır. Ozaman belki 400 yıl sonra yeniden çarpışma olacak yeni dünya oluşacak, e haydi bakalım olabilir mi böyle bir şey ? Dünya küresel ısınmaya doğru uça uça gidiyor, dünya sular altığında kaldığında herkes öldüğünde ne olacak ? Gene 1 milyar yıl bekleyecez mi ya çarpışma olsa dünya oluşsa tek hücreli canlı oluşsa da biz de yeniden olsak ? İlk insan oluşşa bile bu şekilde düşünebilen kemiği olan kanı olan spermi olan karaciğeri olan bir canlı şeklinde oluşmazdı, düşünemeyen, abuk subuk hareketler yapayan bir şekilde oluşurdu, bu da günümüzde kadar devam ederdi. İlk insan oluştuktan sonra nasıl konuştu ? Nasıl bir kadınla çiftleşti ? Hadi diyelim çiftleşti kadın hamile bak o kadar adamlar yeni gelmiş şok yaşıyorlar birde çocukları var, ya kardeşim ikisi de şok olmuş kadın inanılmaz acı çekmiş çocuk çıkmış, e bunlar bu çocuğu nasıl besleyecekler ? Nasıl bu çocuğa süt verecekler ? Bu iki insan yemeği nereden bulacak ? Akşama kadar ağaç mı yiyecek ne yiyecek ? Ateizm içi boş bir şeydir.

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
amma uzuntınız be insanları sevmiyorum nede saygı duyuyorum yüzüne güldüklerimde sadece çıkarlarım için kendim haricinde kimse beni alakadar etmiyor şimdi nasıl biri olduğumu anladınmı? daha fazla bir şey yazmaya gerek varmı bence yok.
İnsanları sevmeyip saygı duymuyorsan forumda ne işin var kardeşim? İyice saçmaladın artık sen. Forum ne demektir önce bi ona bak istersen. Forum demek insaların konuları tartışıp, yeni şeyler öğrendikleri + olarak bildiklerini insalara aktarmasıdır. Sen ozaman forumda ne yapıyorsun? Özellikle burda yani :D Burda insanlar herşeylerini yazıp tartışıp sohbet ediyor. Ne diye burdasın yani? Onu anlamadım. Benim anladığım kadaryıla insanları sinir etmek için ve dikkat çekmek için burdasın.

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,955
İsim
Emin
Bak kardeşim sana dilim döndüğünce anlatayım. Dinde zorlama yoktur. Herkes istediği dini yaşayabilir. Ama eğer birisi ben Müslümanım diyorsa. Ozaman zorlama başlar. Allah'ın gönderdiği kitap ve Gönderdiği Peygambere göre yaşamak zorundasın. Bu dünya bir imtihan dünyası. Herkes sınavda. İnanç meselesi biraz iman ile alakalı. Mesela bir tesfir veya siyer okuduğumda ben. Örneğin Peygamber efendimizin , Mekkeliler tarafından öldürülmek istendiğinde mağarada saklanma olayını dinlediğim zaman için bir hoş oluyor ve istemsizce içime güzel bir duygu geliyor. Bu imanla alakalı birşeydir. İnançla alakalı. Ama başka realist birisidiyor ki öyle şey mi olur kardeşim diyip geçiyor. Bu iman olayı İman da okuyarak olur. Tesfir okuyarak siyer okuyarak ve araştırarak.
Dostum bir müslümanım bütün peygamerlere, kitaplara, meleklere vs. Her şeye inanıyorum islamın inanmanın farz kıldığı şeylere inanıyorum fakat bu dediklerin sorularıma cevap olmadı maalesef
Ama galiba benim imanım zayıflıyor ezan, kuran okunurken normal bir ses duymuş gibi oluyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

İstediğini yapabiliyorsun, oyun oynayabiliyorsun, sanırım annen baban da hayatta, daha ne istiyorsun ? Yediğin önün de yemediğin arkanda bu nasıl imtihan ?
Sonucun ne olacağı kesin (kıyamet âlâmetleri vs.) bu nasıl imtihan?

rapstarjustercik

80+ Bronze
Diğer kitaplardan bahsediyor.
Yahudiler Kuran da lanetlemişlerdir, İsrailoğulları. Kitapları o zamanın şartlarını şartlayacak şekilde indirilmiş sonrasında ise herkesi tek bir noktada toplamak maksadıyla Kuran-ı Kerim indirilmiş, diğer kitapların da değiştirilmesine izin verilmiş. Oku tevratı bir, mantıklı geliyor mu sana ? Senden olmayanı kadın bebek farketmez öldür, Kuran da yazıyor mu böyle bir şey ? Aynısı kuran içinde geçerli. Ayrıca Hz.Muhammed(s.a.v)'in varlığı da kanıtlanmıştır. Hatta bunu bir ateist açıklamıştır https://antidogmatik.com/konular/hz-muhammedin-yasamis-olduguna-dair-bilimsel-kanitlar.6283/

isikt11

80+ Gold
En İyi Cevap
11
İlk insan ateizme göre, dünyanın daha tozlu halinde oluşumundan sonra bir tek hücreli canlı tarafından oluşturulmuştur, mantıklı mı bu ?
Direkt tek hücreli canlıdan insana dönüşmüyor ki. Milyonlarca yıl süren evrimleşme sonucunda bir sürü tür oluşuyor ve insan da bu türlerden birisi. Evrimi kanıtlayan onlarca bilgi var, araştırabilirsin. Mesela şu görseli bırakayım, insanlar şu anki haline evrimleşe evrimleşe geldi.

1621190455720.png

Kaynağı da bırakayım.

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Dostum bir müslümanım bütün peygamerlere, kitaplara, meleklere vs. Her şeye inanıyorum islamın inanmanın farz kıldığı şeylere inanıyorum fakat bu dediklerin sorularıma cevap olmadı maalesef
Ama galiba benim imanım zayıflıyor ezan, kuran okunurken normal bir ses duymuş gibi oluyorum
Benim zaten burda 1-2 cumle yazmamla sen ikna olamazsın ki knk. Ben 3-4 yıldır okuyorum. Hala %80 bir sürü eksiğim vardır. Önce mesela x bir ayet okuyorum. Diyorum ki acaba burda ne demiş Allah bize. Hemen kendi mezhebimin kurucu olan insan ne demiş ona bakıyorum. Nasıl tesfir edilmiş ona bakıyorum. Güvendiğim alimler hocaları dinliyorum. Buhari hadis kitabına bakıyorum. Sahi kitaplara bakıyorum. İslamiyet yaşamasını bilene çok güzel bir din bence. Araştırmayı ve okumaya iten sürekli yeni yeni şeyler öğreten bir din. Sana soruyorum acaba kaç defa Allah şu ayette bize ne demiş diye araştırma yaptın? Bunu yanlış anlama senin dini sevgini sorgulamak için demiyorum. Hani diyorsun ya imanım zayıflıyor zayıflamaması için ne yaptın onu soruyorum.

isikt11

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Nasıl bir kadınla çiftleşti ? Hadi diyelim çiftleşti kadın hamile bak o kadar adamlar yeni gelmiş şok yaşıyorlar birde çocukları var, ya kardeşim ikisi de şok olmuş kadın inanılmaz acı çekmiş çocuk çıkmış, e bunlar bu çocuğu nasıl besleyecekler ? Nasıl bu çocuğa süt verecekler ? Bu iki insan yemeği nereden bulacak ? Akşama kadar ağaç mı yiyecek ne yiyecek ?
Bunların hepsi içgüdüsel şeyler. Hayvanlar mesela insanlar kadar düşünemiyor fakat üremeyi, anneliği vesaire gayet normal bir şekilde yapıyor.

rapstarjustercik

80+ Bronze

Sonucun ne olacağı kesin (kıyamet âlâmetleri vs.) bu nasıl imtihan?
Sence dünya'nın bir sonu yok mu ? Biraz düşün, intiharlar deli gibi fırlamış, küresel ısınma inanılmaz artmış, hatta gelecekte robotların insanlara hükmedeceği gerçeği var ? Kıyamet kopması için gayet geçerli bir sebep. İnsanlar azgınlaşacak, kuduracak ve yamyamlaşacak. Tam o zaman kıyamet kopacak

Bunların hepsi içgüdüsel şeyler. Hayvanlar mesela insanlar kadar düşünemiyor fakat üremeyi, anneliği vesaire gayet normal bir şekilde yapıyor.
Bu da bir yaratıcı tarafından programlanmış ve buna göre yaratılmış olamaz mı ?

Top Bottom