Neler Yeni

İmanı zayıflayan arkadaşlar bu ayetleri okuyun

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Şahsen bu ayetler İslam'dan uzaklaşan birini yeniden İslam'a dönmesini sağayacak özellikleri taşımıyor. Çoğu kişinin bildiği türde ayetler.
Ayetleri türkçe çeiviri olarak okumak doğru değildir. Ben ayetlerin hepsini okudum diyenler 10 tl ye meal alıp okuyanlardır. O kadar alim insanlar 1 ayet için 1 kitap dolusu tesvir yazıyor. Peygamberimizin hadislerini birleştiriyor. binlerce cilt eserler çıakrtıyor. Ateist oldum diyen kaç kişi alıp okuyor acaba? MErak ediyorum. Kur'anı tam anlamak isteyen tesfir okursa zaten kafasında hiçbir soru kalmaz. Orda çünkü bütün ayetler örnekleriyle ne demek istediği açık açık uzun uzun yazar.

rapstarjustercik

80+ Bronze
Katılıyorumda inşallah kâfir damgası yemeyiz beraber
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aga ben ateistim tarzı bir şey demedim ben bir müslümanım sadece tanrımı yani Allahı neden sorgulayamıyorum onu anlamıyorum
Sorgula ama şunu unutma ; Yok Allah varsa şu oyuncak bebek niye şurada duruyor şunu yapıyor falan diye asla sorma. Mantıklı düşün, ateizmi en büyük çürüten örnek de İlk insan örneğidir.

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,955
İsim
Emin
Sorgula ama şunu unutma ; Yok Allah varsa şu oyuncak bebek niye şurada duruyor şunu yapıyor falan diye asla sorma. Mantıklı düşün, ateizmi en büyük çürüten örnek de İlk insan örneğidir.
Benim sorguladıklarım şunlar
Bir tane arkadaş bana Allahı sorgularsan dinden uzaklaşırsın dedi madem Allahı sorguladığımda dinden uzaklaşıyorum neden Allah bana kendisini sorgulayacak kadar akıl verdi bana?
Madem bizim ibadetimize muhtaç değil madem yarattıkları şeye muhtaç değil neden bize ibadeti farz kılıyor?
Kutsal kitapların değiştirilmesine engel olabilecek kadar gücü var neden bile bile kutsal kitapların değiştirilmesine izin verdi?
Madem yorulmuyor, dinlenmiyor neden melekleri var? Mikail, İsrafil, Azrail vs.

wpa_supplicant

80+ Silver
En İyi Cevap
22
Bir tane arkadaş bana Allahı sorgularsan dinden uzaklaşırsın dedi
Hayır, Allah'ın varlığını inkar etmek ve ona şirk koşmak yasaktır. Sorgulamak yasak değil. Neden böyle diye merak edebilirsin, bunda herhangi bir sorun bulunmuyor.

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,955
İsim
Emin

rapstarjustercik

80+ Bronze
Bir tane arkadaş bana Allahı sorgularsan dinden uzaklaşırsın dedi madem Allahı sorguladığımda dinden uzaklaşıyorum neden Allah bana kendisini sorgulayacak kadar akıl verdi bana?
Madem bizim ibadetimize muhtaç değil madem yarattıkları şeye muhtaç değil neden bize ibadeti farz kılıyor?
Kutsal kitapların değiştirilmesine engel olabilecek kadar gücü var neden bile bile kutsal kitapların değiştirilmesine izin verdi?
Kuran değiştirilmemiştir, 1300 yıl önceki bir kuranla karşılaştırılmış imla dışında fark yok

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Bak kardeşim sana dilim döndüğünce anlatayım. Dinde zorlama yoktur. Herkes istediği dini yaşayabilir. Ama eğer birisi ben Müslümanım diyorsa. Ozaman zorlama başlar. Allah'ın gönderdiği kitap ve Gönderdiği Peygambere göre yaşamak zorundasın. Bu dünya bir imtihan dünyası. Herkes sınavda. İnanç meselesi biraz iman ile alakalı. Mesela bir tesfir veya siyer okuduğumda ben. Örneğin Peygamber efendimizin , Mekkeliler tarafından öldürülmek istendiğinde mağarada saklanma olayını dinlediğim zaman için bir hoş oluyor ve istemsizce içime güzel bir duygu geliyor. Bu imanla alakalı birşeydir. İnançla alakalı. Ama başka realist birisidiyor ki öyle şey mi olur kardeşim diyip geçiyor. Bu iman olayı İman da okuyarak olur. Tesfir okuyarak siyer okuyarak ve araştırarak.

Top Bottom