Neler Yeni

İmanı zayıflayan arkadaşlar bu ayetleri okuyun

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
BIOS, yazılım ve kapanma sorunları
Instagram
gokkurtefe

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,822
İsim
Mert Can Ergün

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,956
İsim
Emin
Yanlış sorgularsan dinden soğursun tıpkı insanların ayetleri yanlış yorumladıkları gibi
Yanlış sorguladığımı sanmıyorum sorguladığım şeyleri söyledim önceki mesajlar arasında vardı bulup ona göre bir şey dersen sevinirim

Patatesx0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
182
İsim
Hulusi
Arapça dua etme olayına karşıyım bu arada çokça hocaya sordum , doğrusu bu diyip kestirip attılar.
Her insanın kendi dilinde etmesi gerektiğini düşünüyorum
Hocam Belkide Sebebi Bazı Yerlerde Cevrilerin Birbirini Tutmamasıdır Bazı Yerlerde Örtüşmüyor O Yüzdendir Belki Herseyin Bir Sebebi Vardır Hocam. Tam Sebebi Bumu Bilmiyorum Ama

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
İsrâ Suresi 88.
Andolsun, insanlar ve cinler bu Kur'an'ın bir benzerini getirmek için toplansalar ve birbirlerine destek de olsalar yine de onun bir benzerini getiremezler.

Mülk Suresi 30.
(Onlara) De ki; eğer suyunuz çekilip yerin derinliklerinde kaybolup gitse, (Allah'tan) Başka kim size temiz bir su getirebilir?

Gâșiye Suresi 17, 18, 19, 20.
Deveye bakmıyorlar mı, nasıl yaratılmıştır!
Göğe bakmıyorlar mı, nasıl yükseltilmiștir!
Dağlara bakmıyorlar mı, nasıl dikilmișlerdir!
Yeryüzüne bakmıyorlar mı, nasıl yayılmıștır!

İnșikâk Suresi 20.
Şu halde onlara ne oluyor ki (Hâlâ) İman etmiyorlar?

Enbiyâ Suresi 30.
İnkâr edenler görmediler mi ki: göklerle yer bitişikken bizim onları ayırdığımızı!

Meryem Suresi 65.
Sen hiç Allah'ın ismini taşıyan başka birini bilir misin?

Yunus Suresi 61.
Ne yerde, ne de gökte zerre kadar hiç bir şey Rabbinin gözünden kaçmaz.

Rûm Suresi 9.
Yeryüzünde (Hiç) gezip dolaşmıyorlar mı? Kendilerinden öncekilerin akıbeti nasıl olmuştur, baksınlar! Onlar kendilerinden daha güçlü idiler. (Yerin altını üstüne getirmişlerdi)

Nahl Suresi 16.
Eğer Allah insanları zulümleri nedeniyle hemen cezalandıracak olsaydı; Yeryüzünde (ki) hiçbir canlıyı sağ bırakmazdı!

Vakıa Suresi 68.
İçtiğiniz suyu hiç düşündünüz mü? Siz mi onu buluttan indiriyorsunuz yoksa biz mi?

Hûd Suresi 7.
Gökleri ve yeri altı günde yaratan Allah'tır.

Enbiyâ Suresi 16.
Biz; gökleri, yeri ve bunlar arasında bulunan şeyleri oyun ve eğlence için (Boş yere) Yaratmadık.

Hadid Suresi 25.
Bir de demiri indirdik ki, onda çetin bir güç ve insanlar için (Birçok) yararlar vardır.

Zâriyât Suresi 47.
Göğü kudretimizle biz kurduk. Ve şüphesiz biz genişletmekteyiz.

Hicr Suresi 98.
O halde, Rabbini hamd ile tesbih et ve secde edenlerden ol.

Her ne zaman darda ve kaybolmuş hissetsem Kur'an'dan ayetler okurum. Bana çok iyi geliyor. Eminim şuan bir çok genç ateizm, deizm yolunda ilerliyor. Tavsiyem kur'an'dan ayetler okuyun.

Okudum daha da uzaklaştım hocam eyvallah.

Patatesx0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
182
İsim
Hulusi
Katılıyorumda inşallah kâfir damgası yemeyiz beraber
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aga ben ateistim tarzı bir şey demedim ben bir müslümanım sadece tanrımı yani Allahı neden sorgulayamıyorum onu anlamıyorum
Bunun Nedenleri Vardır Mesela Dünyada yaşıyoruz İmtihan ediliyoruz kötü kişiler var mesela veya zulmedenler Eger Soegulayabilseydik kimse kötü olmazdı mesela burda dinle dalga geçenler ozaman gecebilirmiydi korkusundan öyle düşün hem zaten Peygamberler Gönderdi ALLAH Bunları Araştırmak lazım Dinde Ne Günahsa Bir Sebebi Olduğu İçin Günah dır Zaten Sebebsiz Hicbirsey Yaratılmadı,Dedigim gibi Araştırmak Gerek

I Auditore I

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,218
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar,
Benim sorguladıklarım şunlar
Bir tane arkadaş bana Allahı sorgularsan dinden uzaklaşırsın dedi madem Allahı sorguladığımda dinden uzaklaşıyorum neden Allah bana kendisini sorgulayacak kadar akıl verdi bana?
Madem bizim ibadetimize muhtaç değil madem yarattıkları şeye muhtaç değil neden bize ibadeti farz kılıyor?
Kutsal kitapların değiştirilmesine engel olabilecek kadar gücü var neden bile bile kutsal kitapların değiştirilmesine izin verdi?
Madem yorulmuyor, dinlenmiyor neden melekleri var? Mikail, İsrafil, Azrail vs.
Bir hoca değilim yani fazla bir ilmim yok lakin bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışayım
1. Sorgulayıp uzaklaşmış olabilirsin bu baktığın kaynaklarla da ilgli de olabilir bilemiyorum ama sorgulayıp da yakınlaşanlar da var benim tanıdığım kişilerden.
2. Namaz şükür göstergesidir. Yani yarattığı şeylere karşılık ona şükretmek. Konudan bağımsız örnek vericek olursam, öğretmenin ödev verip onu yapın diye emir vermesi öğretmenin verdiği ödeve muhtaç olduğu anlamına gelmez. Ödevi yapana da yüksek puan verir İslam'da da ibadet yapan sevap kazanıyor.
3. Tam bir bilgi sahibi değilim, İslam'ın gelmesi için vesile kılmış olabilir.
4. Yüceliğini yani izzetini ve azametini simgelemesi içindir. Sonuçta bir kral işlerini gücü yetse bile hizmetçisine yaptırabilir örnekle tam mantık uymamış olabilir.
Bir de daha iyi ve detaylı bilgi alabileceğin İtikadi meselelerde Sorularla İslamiyet'i, bilim tarzı meselelerde de Bilim ve Yaratılış ağacı sitesini tavsiye ederim. Reklama girmiyodur umarım faydalanması için dedim

Avolay

80+ Gold
Hocam Belkide Sebebi Bazı Yerlerde Cevrilerin Birbirini Tutmamasıdır Bazı Yerlerde Örtüşmüyor O Yüzdendir Belki Herseyin Bir Sebebi Vardır Hocam. Tam Sebebi Bumu Bilmiyorum Ama
Tüm ünlü meallerin olduğu internet siteleri var.
Oralardan okunması gerekiyor bence

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,956
İsim
Emin
Yüceliğini yani izzetini ve azametini simgelemesi içindir. Sonuçta bir kral işlerini gücü yetse bile hizmetçisine yaptırabilir örnekle tam mantık uymamış olabilir.
Kral insan yoruluyor fakat haşa Allah bir insan değil yorulmuyor, dinlenmiyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Namaz şükür göstergesidir. Yani yarattığı şeylere karşılık ona şükretmek. Konudan bağımsız örnek vericek olursam, öğretmenin ödev verip onu yapın diye emir vermesi öğretmenin verdiği ödeve muhtaç olduğu anlamına gelmez. Ödevi yapana da yüksek puan verir İslam'da da ibadet yapan sevap kazanıyor.
Ödevi yapsa da yapmasan da cennete gidiyor ama islam dinine inanan biri

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,956
İsim
Emin
Top Bottom