Neler Yeni

Yardım Bu Kasayı Birazdan Sipariş Veriyorum. 800tl Nzxt H510i

willblacksmith

80+ Bronze
  • Görselliği kötü.
  • Malzeme kalitesi düşük.
  • GPU desteği kısa.
  • ATX anakart desteği yok.
  • 20mm kablo boşluğu var.
Bu kasaya 5 kuruş bile vermem. Ayrıca sistemi belirtilmeyen bir kişiye doğrudan önerebileceğin bir ürün değil. Her sistemi içine alamaz. Mesela bu kasayı önermen için önce konu sahibinin ATX olmayan bir anakart ve 3 fanlı olmayan bir GPU sahibi olduğundan emin olman gerekir.
Reis şu anda

MSI A320M-A PRO mATX
Ryzen 3 1200 af
rx 560 var. rx 6500xt'ye güncelleyeceğim.
8GB DDR4 3200MHZ
120 SSD
1TB HDD
SNOWMAN T6 ULTRA HAVA SOGUTUCU
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çok kötü kasa, 710 TL verilmez; maksimum 450 TL.
710 değil tam 800tl

bana beko derler

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Reis şu anda

MSI A320M-A PRO mATX
Ryzen 3 1200 af
rx 560 var. rx 6500xt'ye güncelleyeceğim.
8GB DDR4 3200MHZ
120 SSD
1TB HDD
SNOWMAN T6 ULTRA HAVA SOGUTUCU

710 değil tam 800tl
O sisteme H510i alınabilir aslında. Yanıp bitecek süper güç tüketen bir sistemin yok. Sadelik seviyorsan neden olmasın.

willblacksmith

80+ Bronze
Çok kötü kasa, 710 TL verilmez; maksimum 450 TL.
İndirimi bekliyorum o zaman. İtopya hariç her yerde 1200tl'den aşağı satılmıyor. Senin önerin nedir? kafamda tasarım olarak begendıgım tek kasa bu var. Uzun süredir aklımda.

O sisteme H510i alınabilir aslında. Yanıp bitecek süper güç tüketen bir sistemin yok. Sadelik seviyorsan neden olmasın.
evet tabi mevcut sistemimde 6 adet fan var ve yan tarafını özel olarak saydam cam kestirdim. Ampul gibi yanıyor gözümü çok alıyor. Kardeşime vermeyi planlıyorum mevcut kasamı içindeki tüm fanlarıyla birlikte. Soğutma ve hava sülkilasyonu olarak bu alacagımdan kat kat iyi. 28nm işlemci varken kış ayında x4 860k ile 15 dereceyi geçmiyordu işlemcim.

Bu para verilmez diyorsan, indirim bekleyebilirim? itopyada da fiyatı artabilir. Diğer sitelerde 1200tl'den aşağı yok. Ne önerirsin reis?

Geçen çarşamba fiyatı düşmüş sanırım. Kaç paraya düştü bir bilgin var mı? süper mart son fırsatlarda

bana beko derler

80+ Silver
En İyi Cevap
2
İndirimi bekliyorum o zaman. İtopya hariç her yerde 1200tl'den aşağı satılmıyor. Senin önerin nedir? kafamda tasarım olarak begendıgım tek kasa bu var. Uzun süredir aklımda.

evet tabi mevcut sistemimde 6 adet fan var ve yan tarafını özel olarak saydam cam kestirdim. Ampul gibi yanıyor gözümü çok alıyor. Kardeşime vermeyi planlıyorum mevcut kasamı içindeki tüm fanlarıyla birlikte. Soğutma ve hava sülkilasyonu olarak bu alacagımdan kat kat iyi. 28nm işlemci varken kış ayında x4 860k ile 15 dereceyi geçmiyordu işlemcim.

Bu para verilmez diyorsan, indirim bekleyebilirim? itopyada da fiyatı artabilir. Diğer sitelerde 1200tl'den aşağı yok. Ne önerirsin reis?
800 TL'ye H510i alınabilir. Benim başta o kasaya alınmaz deme sebebim high-end sistemlere sırf sade ve şık gözüküyor diye tercih etmeleriydi. Senin sistemin üst düzey bir sistem değil, bu sebeple ısınmayacaktır. Ama gidip de bu kasa içine mesela RTX 3080 falan takmazsın :D

Rosita

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,334
İsim
Musa
İlgilendiği Kategoriler
Elektronik
Evet çok şık bir kasa ama arkadaşlara katılıyorum. Benim size tavsiyem şudur. Genelde kasa değişen veya parça satan çok kişi oluyor. 2. El takip edip, kendinize güzel bir kasa bulabilirsiniz. Şahsen ben bildirimleri açıp her koyulan kasaya bakıp, öyle almıştım. Hem teknik bir sıkıntı veya şanssızlık da yaşanması çok düşük olduğu için 2. el en mantıklısı derim.

willblacksmith

80+ Bronze
800 TL'ye H510i alınabilir. Benim başta o kasaya alınmaz deme sebebim high-end sistemlere sırf sade ve şık gözüküyor diye tercih etmeleriydi. Senin sistemin üst düzey bir sistem değil, bu sebeple ısınmayacaktır. Ama gidip de bu kasa içine mesela RTX 3080 falan takmazsın :D
Benim güncelleyeceğim tek şey, ekran kartım olacak. RX 6500 XT almayı düşnüüyorum. O da zaten 2 fanlı felan olur muhtemelen. Sence kasanın fiyatı artar mı itopyada? indirim beklerken bir anda 1200tl olmasını da istemem kasanın

Evet çok şık bir kasa ama arkadaşlara katılıyorum. Benim size tavsiyem şudur. Genelde kasa değişen veya parça satan çok kişi oluyor. 2. El takip edip, kendinize güzel bir kasa bulabilirsiniz. Şahsen ben bildirimleri açıp her koyulan kasaya bakıp, öyle almıştım. Hem teknik bir sıkıntı veya şanssızlık da yaşanması çok düşük olduğu için 2. el en mantıklısı derim.
evet mantıklı fakat civarımda bu kasanın modelinden satan yok ve neredeyse herkes her parçasını sıfır fiyatın 100 ya da 200tl aşağısına koyuyor. Eyvallah herkes özgür fiyat belirlemede fakat sonucta 2. el

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
  • Görselliği kötü.
  • Malzeme kalitesi düşük.
  • GPU desteği kısa.
  • ATX anakart desteği yok.
  • 20mm kablo boşluğu var.
Bu kasaya 5 kuruş bile vermem. Ayrıca sistemi belirtilmeyen bir kişiye doğrudan önerebileceğin bir ürün değil. Her sistemi içine alamaz. Mesela bu kasayı önermen için önce konu sahibinin ATX olmayan bir anakart ve 3 fanlı olmayan bir GPU sahibi olduğundan emin olman gerekir.
Görsellik kişiye göre değişir. 5.5kg ağırlığı olan mATX kasanın malzeme kalitesi kötü olmaz. Gpu desteği 32cm çoğu 3 fanlı içine sığabiliyor. 20mm az değil kablolar rahat geçer.
Burada sadece anakart desteği konusunda haklı olabilirsin. Arkadaşın anakartıda a320m miş.

Son düzenleme:

bana beko derler

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Görsellik kişiye göre değişir.
Bu kasaya güzel diyecek birisini bulamazsın forumda.
5.5kg ağırlığı olan mATX kasanın malzeme kalitesi kötü olmaz.
Neden olmasın? Ayrıca kasa, boyut olarak ATX gibi olmasına rağmen destekleri mATX gibi. Yani bu da kasanın saçma tasarımı yüzünden.
Gpu desteği 32cm çoğu 3 fanlı içine sığabiliyor.
Kasa içerisinde oluşan o saçma görüntüye razıysan sorun yok.
20mm az değil kablolar rahat geçer.
Çok kötü değil ancak rakiplerinin 25-27mm değerine sahip olması, onu bir tık dar yapıyor.

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Bu kasaya güzel diyecek birisini bulamazsın forumda.

Neden olmasın? Ayrıca kasa, boyut olarak ATX gibi olmasına rağmen destekleri mATX gibi. Yani bu da kasanın saçma tasarımı yüzünden.

Kasa içerisinde oluşan o saçma görüntüye razıysan sorun yok.

Çok kötü değil ancak rakiplerinin 25-27mm değerine sahip olması, onu bir tık dar yapıyor.
Forumu çok mu iyi tanıyorsun ?
Kasa malzeme kalitesine bakmanı öneririm.
Kasa içerisinde oluşan saçma görüntüyse fotoğraftaki neden güzel duruyordu?
5mm onu dar yapıyorsa bu kabloların sıkışık geçeceği anlamına gelmez.
Ayrıca kasayı kullanmadan bu kadar ön yargılı davranma.

Respiky

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,617
İsim
Mertcan Uysal

bence Nzxt H510i alınır ya bu fiyar bandında en çok hoşuma giden kasalardan​

bana beko derler

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Forumu çok mu iyi tanıyorsun ?
Güzellik forumla alakalı değil, gözle alakalıdır. Bu ürünü görüp seven varsa bir şey diyemem ancak %99'umuzun sevmeyeceği bir görsellik. HTPC kasası resmen.
Kasa içerisinde oluşan saçma görüntüyse fotoğraftaki neden güzel duruyordu?
5mm onu dar yapıyorsa bu kabloların sıkışık geçeceği anlamına gelmez.
Ayrıca kasayı kullanmadan bu kadar ön yargılı davranma.
Sen ne anlatıyorsun ya :D Bir ürün hakkında bilgi sahibi olmak için onu kullanmana gerek yok. Bu forumda kendi kullandığı ürünü ona öğrettiğim bile oldu. Bu forumda benden daha iyi kasa bilgisi olan birisi olduğunu da düşünmüyorum, bu kadar da iddialıyım. İster ego olarak algıla ister başka bir şey.

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Güzellik forumla alakalı değil, gözle alakalıdır. Bu ürünü görüp seven varsa bir şey diyemem ancak %99'umuzun sevmeyeceği bir görsellik. HTPC kasası resmen.

Sen ne anlatıyorsun ya :D Bir ürün hakkında bilgi sahibi olmak için onu kullanmana gerek yok. Bu forumda kendi kullandığı ürünü ona öğrettiğim bile oldu. Bu forumda benden daha iyi kasa bilgisi olan birisi olduğunu da düşünmüyorum, bu kadar da iddialıyım. İster ego olarak algıla ister başka bir şey.
Kasalar hakkında herkesten fazla bilgi sahibi olabilirsin. Buna bende inanıyorum. Sadece kağıt üzerindeki bilgi tam bilgi değildir. En azından kasalar hakkında. Çünkü bazı yerleri yazılmıyor eksik kalıyor tahmin yürütüyoruz. Sen ne anlatıyorsun ya diyerek ukalalık etmene lüzum yok. Ben bazı şeyleri bildiğinin farkındayım. Saygı duyuyordum. O cümlene kadar.

bana beko derler

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Kasalar hakkında herkesten fazla bilgi sahibi olabilirsin. Buna bende inanıyorum. Sadece kağıt üzerindeki bilgi tam bilgi değildir. En azından kasalar hakkında. Çünkü bazı yerleri yazılmıyor eksik kalıyor tahmin yürütüyoruz. Sen ne anlatıyorsun ya diyerek ukalalık etmene lüzum yok. Ben bazı şeyleri bildiğinin farkındayım. Saygı duyuyordum. O cümlene kadar.
Kusura bakma, bu foruma girince üslup otomatik bozuluyor. Kağıt üstündeki bilgiye bakarak öneri vermediğimi beni tanıyorsan bilirsin hocam. Ben sırf insanlara kasa önerisi yapmak için Topkapı Vatan Bilgisayar, İtopya, QP Bilişim, ve Adeks Store gibi yerleri gezip kasa inceleyen birisiyim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,059
Üyeler
164,234
Son üye
Thylo
Top Bottom