Bu Monster alınır mı?

Hocam ben kullanıyorum ve altına basit bir fan (vatandaki 150TL lik fani kullanıyorum hatt onun çakmasını) islemcim forza 4 te ultra ayarlarda 85 i geçmedi nadiren 87 oldu o da otomatikteyken (fan modu) öyle . Özel yaptığında fan azcik daha çalışıyor ama kulaklık takılıyken anlamanız mümkün değil sıcaklık 10 derece düşüyor. Abartildigi kadar ısınmıyor yani. Her laptop gibi. Ben daha hiç 90 i görmedim. Ki 90 görse bile ( bir kere bilerek gordurmustum ) monster bunu normal diyor. Ben genede kullanmıyorum ki abdullah abi bile normal diyor. Arkadaşımda aynı özelliklerde Asus var nerdeyse aynı ısınıyor. Abartildigi kadar değil yani. Hangi gaming laptop alırsan al altın bir tane soğutucu almak lazım zaten kafan rahat olsun istiyorsan. Ayrıca benim ekran kartım hiç bir zaman 80 i geçmedi tam yukdeyken. Dediğim gibi altına basit bir fan alırsan cayır cayır kullanırsın. Almasands valoda 70-80 arası sıcaklıklar. Ki ben forumda kaç tane konu açtım @RaZeBoSs abim de bilire. herkes normal dedi. Bu bir önyargı ve kırmak gerekiyor. Msi in 3050ti incelemelerine bakarsan eğer görürsün(Abdullah abinin) onda da 90 i geçiyor ve normal diyor.https://youtu.be/t6rT9BPh1lc
Gözlerine burdan bakabilirsin. Ayrıca burdakinden 10fps fln az olucak ram isteyen oyunlarda mesela burda forza ultrada 90-95 fps alirken ben 78-80 çünkü bende 8 bu sistemde 16 var. Ve arar ara drop yiyorsun ama hiç rahatsız etmiyor. Bu da her oyunda olmuyor sadece AAA oyunlarda 8 olduğu için oluyor o kdr.
Sen hangi modeli kullanıyorsun. Şimdi değil ama sana sorular soracağım.

Buyur sor abi v17.2 kullanıyorum ve artık en ufak detayına kadar biliyorum monsterin. Bunun 15.6 inch olanini. Çok bir fark yok ama bunun sıcaklıklar 1-2 derece daha düşük bile olabilir
Post automatically merged:

@Alexa @RaZeBoSs abiler bilgili insanlara benziyorsunuz aklıma gelmisken sorayım. HDMI to VGA dönüştürücü ile diğer bire monitörümü taksam laptoba zarari olurmu?

Buyur sor abi v17.2 kullanıyorum ve artık en ufak detayına kadar biliyorum monsterin. Bunun 15.6 inch olanini. Çok bir fark yok ama bunun sıcaklıklar 1-2 derece daha düşük bile olabilir

@Alexa @RaZeBoSs abiler bilgili insanlara benziyorsunuz aklıma gelmisken sorayım. HDMI to VGA dönüştürücü ile diğer bire monitörümü taksam laptoba zarari olurmu?
Olmaz hocam hatta performans artışı yaşamış olursunuz mux switch özelliği görüyor.

Olmaz hocam hatta performans artışı yaşamış olursunuz mux switch özelliği görüyor.
Hocam dediğim gibi VGA ve 60hz. Zaten ben bunu bir yandan yazılım dersine çalışırken diğer yandan ders izlemek için oyun oynarken de dc açık olsun diye kullanicam. Tamamen onu kullanmiyacağım yani. Zaten adaptör de tam çalışmıyor ekran mavimsi oluyor.

Hocam ben kullanıyorum ve altına basit bir fan (vatandaki 150TL lik fani kullanıyorum hatt onun çakmasını) islemcim forza 4 te ultra ayarlarda 85 i geçmedi nadiren 87 oldu o da otomatikteyken (fan modu) öyle . Özel yaptığında fan azcik daha çalışıyor ama kulaklık takılıyken anlamanız mümkün değil sıcaklık 10 derece düşüyor. Abartildigi kadar ısınmıyor yani. Her laptop gibi. Ben daha hiç 90 i görmedim. Ki 90 görse bile ( bir kere bilerek gordurmustum ) monster bunu normal diyor. Ben genede kullanmıyorum ki abdullah abi bile normal diyor. Arkadaşımda aynı özelliklerde Asus var nerdeyse aynı ısınıyor. Abartildigi kadar değil yani. Hangi gaming laptop alırsan al altın bir tane soğutucu almak lazım zaten kafan rahat olsun istiyorsan. Ayrıca benim ekran kartım hiç bir zaman 80 i geçmedi tam yukdeyken. Dediğim gibi altına basit bir fan alırsan cayır cayır kullanırsın. Almasands valoda 70-80 arası sıcaklıklar. Ki ben forumda kaç tane konu açtım @RaZeBoSs abim de bilire. herkes normal dedi. Bu bir önyargı ve kırmak gerekiyor. Msi in 3050ti incelemelerine bakarsan eğer görürsün(Abdullah abinin) onda da 90 i geçiyor ve normal diyor.
Değerlere burdan bakabilirsin. Ayrıca burdakinden 10fps fln az olucak ram isteyen oyunlarda mesela burda forza ultrada 90-95 fps alirken ben 78-80 çünkü bende 8 bu sistemde 16 var. Ve arar ara drop yiyorsun ama hiç rahatsız etmiyor. Bu da her oyunda olmuyor sadece AAA oyunlarda 8 olduğu için oluyor o kdr.
Hocam oyun içi msi afterburner ile değerlerinizi atarmısınız
Yüksek performans isteyen bir oyun olursa daha iyi olur

Hocam dediğim gibi VGA ve 60hz. Zaten ben bunu bir yandan yazılım dersine çalışırken diğer yandan ders izlemek için oyun oynarken de dc açık olsun diye kullanicam. Tamamen onu kullanmiyacağım yani. Zaten adaptör de tam çalışmıyor ekran mavimsi oluyor.
Bir bilgim yok ama kablo nasıl zarar verebilir ki?

Hocam dün geceden belli valo yükleniyor. Afterburner ile atamam ama fps leri atabilirim sıcaklıklar dediğim gibi fpsleride önceki konuma yazmistim

Hocam yazılı olarak diğer konumdan kopyaladım .
Forza Horizon 4 Benchmark
Ultra:78 (online 60-70 bazen 55)
Yüksek:100 civarı
Ekran kartı ve islemci kullanimi(ultra) %90-100 %60-70
Ekran kartı ve islemci kullanımı(yuksek) ikiside %60 civarı
Forzada ekran karti watt degeri 40-50 arası
Sıcaklık. Ekran karti max 77
İslemci: ara ara anlik 87
Valorant:
En ustteki ayarlar orta onun disinda dusuk.
160-120

CSGO
En yüsek:220-130 130 gordüm min ortalama catisma esnası 160 fln

ETS 2
En yüsek 90-100
Ets de kullanım değerleri
Ekran karti:%90-100 watt ise 70
İslemci %45-55

Forzada ara ara drop yiyorum bu galiba 8 gb ramden.?
Valorant ta bu kdr düşük fps almm normalmi?
Forzada neden bu kdr az watt kullaniyor?
8 gb ram alsam fps degerleri degisirmi?
Forzada drop gidermi?
Altinda tek fanli yavas donen bir fan kullaniyorum cok etkilemez sicakliğı maks 2 derece fln diye dusunuyorum. Degerlerim normalmi alali 1 ay oldu sorunlarla karsilasan cok insan goruyorum korkuyorum ister istemez.

Hocam dün geceden belli valo yükleniyor. Afterburner ile atamam ama fps leri atabilirim sıcaklıklar dediğim gibi fpsleride önceki konuma yazmistim

Hocam yazılı olarak diğer konumdan kopyaladım .
Forza Horizon 4 Benchmark
Ultra:78 (online 60-70 bazen 55)
Yüksek:100 civarı
Ekran kartı ve islemci kullanimi(ultra) %90-100 %60-70
Ekran kartı ve islemci kullanımı(yuksek) ikiside %60 civarı
Forzada ekran karti watt degeri 40-50 arası
Sıcaklık. Ekran karti max 77
İslemci: ara ara anlik 87
Valorant:
En ustteki ayarlar orta onun disinda dusuk.
160-120

CSGO
En yüsek:220-130 130 gordüm min ortalama catisma esnası 160 fln

ETS 2
En yüsek 90-100
Ets de kullanım değerleri
Ekran karti:%90-100 watt ise 70
İslemci %45-55

Forzada ara ara drop yiyorum bu galiba 8 gb ramden.?
Valorant ta bu kdr düşük fps almm normalmi?
Forzada neden bu kdr az watt kullaniyor?
8 gb ram alsam fps degerleri degisirmi?
Forzada drop gidermi?
Altinda tek fanli yavas donen bir fan kullaniyorum cok etkilemez sicakliğı maks 2 derece fln diye dusunuyorum. Degerlerim normalmi alali 1 ay oldu sorunlarla karsilasan cok insan goruyorum korkuyorum ister istemez.
Hocam msi afterbuner kullanırsanız daha iyi olur burdan kesin bir şey diyemiyorum ordan sonuçları daha iyi anlayabiliyorum.
Ayrıca hocam sormak istediğim bir soru var oyun oynarken kasa ısınıyor mu sizde?
Bende işlemci ve ekran kartı sıcaklığı yüksek olmasına rağmen elimi kasaya değdiğince çok sıcak hissetmiyorum ama klavyede hissediyorum.
Sizde nasıl?

Hocam msi afterbuner kullanırsanız daha iyi olur burdan kesin bir şey diyemiyorum ordan sonuçları daha iyi anlayabiliyorum.
Ayrıca hocam sormak istediğim bir soru var oyun oynarken kasa ısınıyor mu sizde?
Bende işlemci ve ekran kartı sıcaklığı yüksek olmasına rağmen elimi kasaya değdiğince çok sıcak hissetmiyorum ama klavyede hissediyorum.
Sizde nasıl?
Öyle hocam klavyede de çok hissetmiyorum ben valo oynarken.Afterbuner değerleri bunlar zaten. Sıcaklıklar da dediğim gibi 87 yi geçmedi hiç bir zaman. Frekanslarda düşmedi hiç. Ekran kartı de dediğiniz gibi 80 i hiç geçmedi ama altında soğutucu olduğu için olabilir. Tam emin değilim. Soğutucuyu kaldirsak bile maks 85 olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,201,185
Üyeler
190,871
Son üye
Yakışıklı Kratos
Geri