Öneri Bu ram krizi ne olacak

1770661967103.webp

Güzel günlerdi :=)

Gördüğüm kadarıyla birçok kişi RAM fiyatlarının 2027 başlarında dengeleneceğini, 2027 ortalarına doğru ise ciddi bir rahatlama yaşanacağını söylüyor. Açıkçası ben de bu görüşe katılıyorum. Zamanında mining yüzünden ekran kartı piyasasında yaşanan dalgalanma, bugün RAM tarafında yaşananlara oldukça benziyor. DDR4 üretiminin kademeli olarak azaltılması ve DDR5’in iyice yaygınlaşmasıyla birlikte, arz–talep dengesinin fiyatları aşağı çekeceğini düşünüyorum.
ikisinin o kadar alakası yok ki, mining furyası gelip geçti fiyatlar düzeldi, bunun geçeceğinin bir garantisi yok, 2027 de fiyatın artmak yerine stabil gideceğini düşünenler var ama arttı zaten artacağı kadar burdan sonra stabil gitse ne olacak, 32 gb rame 20500 tl ödedim, içim acıdı ama ben bu piyasanın düzeleceğine inanmıyorum, dev şirketler 100 milyarlarca dolar akıtmaya devam edecek, google, microsoft, open ai, X hepsinin sınırsız parası var, ram şirketleri de böyle güzel paradan mal satarken ürün kapasitesini arttırıp fiyatları aşağı çekmek istemeyecek, kaldı ki üretimi arttırmak isteseler bile yeni bi fabrikanın kurulup işler hale gelmesi banttan ram çıkartacak hale gelmesi 1.5 - 2 yıl sürüyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,203,997
Üyeler
192,135
Son üye
Ganyotcu01
Geri