Sizce Ram fiyatlarındaki artış sonucu ne olacak

amd de dün açıklama yaptı

İşlemcilere 10-20 dolar arası zam ( bizde 100-200 :D )
Ekran kartlarında ise 8gb ve 16gb vram kullanan kartlara ise %10-20 arası zam yapacağını söylemişti.

Herşeyin fiyatı artacak gibi.
Laptop almayı düşünüyordum şu olaylar yüzünden piyasa uzun süre dinmez diyerek 94k gömdüm laptopa inşallah mağdur etmez

Alıntıyı görüntüle
07 Kas Cum 2025

keşke altın dolar kovalayana kadar ram alsaymısım :ROFLMAO:
3.5kya 32gb ram aldığımız zamanları özledim (1 sene öncesi)

Kanka bunların hepsi finans ve pazarlama taktikleri ben GES sektöründe çalışıyorum 2023 yılında inverter (evirici) dediğimiz cihazlarda da birebir aynı bahane (çip krizi) sunularak evirici fiyatları neredeyse 2 katına çıkarıldı. Adam şimdi gelip kardeşim biz eviricilerin fiyatını x2 yapıyoruz diyemez durduk yere piyasa denen şeyden ötürü. Bundan dolayı gidiyor çip krizi diyor zart krizi diyor zurt krizi diyor. Dünyada piyasa değeri en fazla olan 10 firmaya bakın -ki bunların birincisi Nvidia adamlar Microsoftu bile geçmişler- 10 firmadan 4-5 i yarı iletkenli çip üretimi yapıyor. Böylesine astronomik yatırımların yapıldığı yerde adamlar çip krizi diyip bir gecede her şeyin fiyatını x2 yapıyor neredeyse. Kapital sistemin getirdiği zorunluluklardan biriyse senin bu sisteme ayak uydurman ve gerekiyorsa o çipi 2 katı fiyatına alman. Saygılarımla.

Çok doğru ve detaylı bir yorum olmuş teşekkürler, bende finans sektöründeyim. Ellerine bir fırsat verince fiyat katlamaya yer arıyorlar bir yerden bir artış dalgası gelince Türkiye gibi piyasa faktörünün tam oturamadığı ülkelerde 2xlik bir artış 10-20x olarak dönebiliyor panikten dolayı. Bilinçsiz tüketiciler panik yaptığında bilinçli tüketicilerde uymak zorunda kalıyor. Laptop almak için indirim beklerken bu dalgayı görünce mecburen daha erken almak zorunda kaldım dalga dalga her komponentin fiyatını katlayacaklar bu gidişle

Laptop almayı düşünüyordum şu olaylar yüzünden piyasa uzun süre dinmez diyerek 94k gömdüm laptopa inşallah mağdur etmez

Çok doğru ve detaylı bir yorum olmuş teşekkürler, bende finans sektöründeyim. Ellerine bir fırsat verince fiyat katlamaya yer arıyorlar bir yerden bir artış dalgası gelince Türkiye gibi piyasa faktörünün tam oturamadığı ülkelerde 2xlik bir artış 10-20x olarak dönebiliyor panikten dolayı. Bilinçsiz tüketiciler panik yaptığında bilinçli tüketicilerde uymak zorunda kalıyor. Laptop almak için indirim beklerken bu dalgayı görünce mecburen daha erken almak zorunda kaldım dalga dalga her komponentin fiyatını katlayacaklar bu gidişle
1 seneyi geçtim artık hocam Türkiye de dünden bugune fark ediyor , aklımda yeni seri ekran kartları beklemek vardı ramler gibi gol yemek istemiyorum bu ay alıcam gibi bişiler ...

Sizce RAM fiyatlarının gidişatı ne olacak neredeyse her yerde inanılmaz fiyat artışı olacak gibi duruyor. Ekran kartları VRAM modülleri kullanıyor Laptop RAM fiyatları da artıyor konsollarda da RAM kullanıyor. Sizce bu işin sonu ne olacak tartışalım
dolar artıcak ve yine pahalı olucak ucuzlamıcak bu saaten sonra malesef

Ben mühendis olduğum için çok yüzeysel bir yorum yaptım finansal açıdan, sizin yorumunuz çok daha profesyonel ve anlaşılır olmuş elinize sağlık. Maalesef ki Türkiye'nin yıllardır içerisinde bulunduğu ahval tam olarak bu :/

7kya 64gb ram aldığımız günleri özledim (5-6 ay öncesi)

agalar işlemci alıp kenara atalım mı onlara da gelecek mi :D:D:D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,342
Üyeler
185,713
Son üye
skriqy
Geri