Remi
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 1
- Reaksiyon skoru
- 2,311
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Laptop almayı düşünüyordum şu olaylar yüzünden piyasa uzun süre dinmez diyerek 94k gömdüm laptopa inşallah mağdur etmezamd de dün açıklama yaptı
İşlemcilere 10-20 dolar arası zam ( bizde 100-200)
Ekran kartlarında ise 8gb ve 16gb vram kullanan kartlara ise %10-20 arası zam yapacağını söylemişti.
Herşeyin fiyatı artacak gibi.
3.5kya 32gb ram aldığımız zamanları özledim (1 sene öncesi)
Kanka bunların hepsi finans ve pazarlama taktikleri ben GES sektöründe çalışıyorum 2023 yılında inverter (evirici) dediğimiz cihazlarda da birebir aynı bahane (çip krizi) sunularak evirici fiyatları neredeyse 2 katına çıkarıldı. Adam şimdi gelip kardeşim biz eviricilerin fiyatını x2 yapıyoruz diyemez durduk yere piyasa denen şeyden ötürü. Bundan dolayı gidiyor çip krizi diyor zart krizi diyor zurt krizi diyor. Dünyada piyasa değeri en fazla olan 10 firmaya bakın -ki bunların birincisi Nvidia adamlar Microsoftu bile geçmişler- 10 firmadan 4-5 i yarı iletkenli çip üretimi yapıyor. Böylesine astronomik yatırımların yapıldığı yerde adamlar çip krizi diyip bir gecede her şeyin fiyatını x2 yapıyor neredeyse. Kapital sistemin getirdiği zorunluluklardan biriyse senin bu sisteme ayak uydurman ve gerekiyorsa o çipi 2 katı fiyatına alman. Saygılarımla.
Çok doğru ve detaylı bir yorum olmuş teşekkürler, bende finans sektöründeyim. Ellerine bir fırsat verince fiyat katlamaya yer arıyorlar bir yerden bir artış dalgası gelince Türkiye gibi piyasa faktörünün tam oturamadığı ülkelerde 2xlik bir artış 10-20x olarak dönebiliyor panikten dolayı. Bilinçsiz tüketiciler panik yaptığında bilinçli tüketicilerde uymak zorunda kalıyor. Laptop almak için indirim beklerken bu dalgayı görünce mecburen daha erken almak zorunda kaldım dalga dalga her komponentin fiyatını katlayacaklar bu gidişle