Neler Yeni

Yardım Bu Robot Süpürge, Rakiplerine Göre Bu Kadar Ucuz Olması Nasıl Mümkün?

F4IRFL4Y

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,699
İsim
Cengiz
Beyler Selamlar 15 Gün Önce Xiaomi Robot Vacuum X20 Plus Robot Süpürge Aldım Şuan Kullanıyorum Ve Gayet Memnunum Ama Kafama Takılan bir şey Var Şimdi Bunun 20.000 TL Bandında Vaat Ettiklerinin Diğer Ürünlerde Olmaması Ve Aynı Özellikleri Olan Diğer Markaların Nerdeyse 26-30 K'dan Başlaması Dikkatimi Çekiyor

Mesela Şuan Bahsettiğim Süpürgenin İstasyonu Var - Otomatik Toz Boşaltma - Otomatik Paspas Temizleme - Dönen Yuvarlak Moplar
6000 Pa Çekim Gücü Vesaire Var Ve 20 K Bandında

Örneğin : Roborock S8 Sonic Akıllı Robot Süpürge Aynı Fiyat Bandında Bırak Paspas Temizleme Özelliğini Yada Dönen Mopları Vesaire Direk Toz Alma İstasyonu Bile Yok Bu İki Ürün Nasıl Aynı Fiyat Oluyor Mesela

Yada Başka Bir Örnek : Philips Premium 7000 Seris Aynı Fiyat Bandında Sadece Toz Toplama İstasyonu Var Moplar Gene Düz Ve Haliyle Mopların Kendi Kendini Temizleme Özelliği Yok Max 5000 Pa Gücünde Ama Aynı Fiyat Bandında

Yada Bir Başkası Daha : Roborock Q7 Max Plus Çöp İstasyonlu Akıllı Robot Süpürge Aynı Fiyat Bandı Sadece Toz Toplama Var
Ve Max 4200 Pa Ve Gene Düz Mop

Benim Kullandığım Süpürge İle Aynı Özellikli Robotlara Bakıyorum Mesela En Ucuzundan Sıralarsam :
26 K (Dreame Bot L10s Ultra Çöp İstasyonlu Akıllı Robot Süpürge)
27 K (Xiaomi Robot Vacuum X10 Plus Çöp İstasyonlu Akıllı Robot Süpürge)
30 K (Dreame L10S Pro Ultra Heat Su ve Çöp İstasyonlu Akıllı Robot Süpürge)

Bu Durumda Acaba Kullandığım Süpürge Sizce Çok Fiyat Performans Oranı Yüksek Cihaz Mı Yoksa Bu İşte Birşeyler Mi Var ? (Şuan Memnunum Üründen Gayet İyi Sadece Kafamı Karıştırıyor Bu Fiyatlar Ve Bu Karşılığı Gidermek İçin Size Danışıyorum)

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,534
İsim
ArtiAnius
Roborock'u yakından tanıyan biri olarak şunu söyleyebilirim: Ürünlerinde kullanılan diyotlardan devre elemanlarına kadar her şey, diğer markalara kıyasla daha kaliteli ve premium seviyede. Xiaomi, Türkiye pazarında yer edinebilmek için belki de %5 gibi çok düşük bir kâr marjıyla satış yapıyor olabilir. Ancak servis tarafında beklenen performansı verememesi ya da kullanılan LIDAR sensörünün haritalamada yeterince doğru çalışmaması gibi sorunlar yaşanabiliyor. Dreame, Xiaomi gibi markaların ürünleri ne yazık ki Roborock seviyesine ulaşamıyor. Bu yüzden, Roborock dışında bir robot süpürge alınmasını tavsiye edemem. Hayırlı olsun demekten başka bir şey söylemek düşmez bana.

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,664
İsim
Baran Kut
Roborock'u yakından tanıyan biri olarak şunu söyleyebilirim: Ürünlerinde kullanılan diyotlardan devre elemanlarına kadar her şey, diğer markalara kıyasla daha kaliteli ve premium seviyede. Xiaomi, Türkiye pazarında yer edinebilmek için belki de %5 gibi çok düşük bir kâr marjıyla satış yapıyor olabilir. Ancak servis tarafında beklenen performansı verememesi ya da kullanılan LIDAR sensörünün haritalamada yeterince doğru çalışmaması gibi sorunlar yaşanabiliyor. Dreame, Xiaomi gibi markaların ürünleri ne yazık ki Roborock seviyesine ulaşamıyor. Bu yüzden, Roborock dışında bir robot süpürge alınmasını tavsiye edemem. Hayırlı olsun demekten başka bir şey söylemek düşmez bana.

Dreame de bence fena değil de Xiaomi pazar payı elde etmek için çok çabalıyor ve yeteri kadar performanslı da çalışmıyor ürünleri.

Çoğu testte listeye bile giremiyor süpürgeleri.

Ben de yakın zamanda Roborock QRevo Master aldım 39k gibi bir fiyata. 70k'ya satılan süpürgede bulunan özelliklerin büyük bir kısmını yapıyor, sadece revize edilmemiş modeller.

Genel ihtyaçlarınızı karşılıyorsa üzmez çoğu orta fiyatlı model ama asıl dert yanacağınız kısım yedek parça ve herhangi bir sorunda bakım/garanti karşılayan yer ne kadar iyi bir yer. Genelde Türkiye'ye gelen robot süpürgelerde bu kısım daha önemli oluyor.

F4IRFL4Y

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,699
İsim
Cengiz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dreame de bence fena değil de Xiaomi pazar payı elde etmek için çok çabalıyor ve yeteri kadar performanslı da çalışmıyor ürünleri.

Çoğu testte listeye bile giremiyor süpürgeleri.

Ben de yakın zamanda Roborock QRevo Master aldım 39k gibi bir fiyata. 70k'ya satılan süpürgede bulunan özelliklerin büyük bir kısmını yapıyor, sadece revize edilmemiş modeller.

Genel ihtyaçlarınızı karşılıyorsa üzmez çoğu orta fiyatlı model ama asıl dert yanacağınız kısım yedek parça ve herhangi bir sorunda bakım/garanti karşılayan yer ne kadar iyi bir yer. Genelde Türkiye'ye gelen robot süpürgelerde bu kısım daha önemli oluyor.
Yedek Parçalarda Sorun Yok Şuan 1 K Ya Her Parçadan 4 Tane Olacak Şekilde Yedek Parça Aldım Garantisini Deneyimlemek Lazım

ogrbz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
oğuzhab
Beyler Selamlar 15 Gün Önce Xiaomi Robot Vacuum X20 Plus Robot Süpürge Aldım Şuan Kullanıyorum Ve Gayet Memnunum Ama Kafama Takılan bir şey Var Şimdi Bunun 20.000 TL Bandında Vaat Ettiklerinin Diğer Ürünlerde Olmaması Ve Aynı Özellikleri Olan Diğer Markaların Nerdeyse 26-30 K'dan Başlaması Dikkatimi Çekiyor

Mesela Şuan Bahsettiğim Süpürgenin İstasyonu Var - Otomatik Toz Boşaltma - Otomatik Paspas Temizleme - Dönen Yuvarlak Moplar
6000 Pa Çekim Gücü Vesaire Var Ve 20 K Bandında

Örneğin : Roborock S8 Sonic Akıllı Robot Süpürge Aynı Fiyat Bandında Bırak Paspas Temizleme Özelliğini Yada Dönen Mopları Vesaire Direk Toz Alma İstasyonu Bile Yok Bu İki Ürün Nasıl Aynı Fiyat Oluyor Mesela

Yada Başka Bir Örnek : Philips Premium 7000 Seris Aynı Fiyat Bandında Sadece Toz Toplama İstasyonu Var Moplar Gene Düz Ve Haliyle Mopların Kendi Kendini Temizleme Özelliği Yok Max 5000 Pa Gücünde Ama Aynı Fiyat Bandında

Yada Bir Başkası Daha : Roborock Q7 Max Plus Çöp İstasyonlu Akıllı Robot Süpürge Aynı Fiyat Bandı Sadece Toz Toplama Var
Ve Max 4200 Pa Ve Gene Düz Mop

Benim Kullandığım Süpürge İle Aynı Özellikli Robotlara Bakıyorum Mesela En Ucuzundan Sıralarsam :
26 K (Dreame Bot L10s Ultra Çöp İstasyonlu Akıllı Robot Süpürge)
27 K (Xiaomi Robot Vacuum X10 Plus Çöp İstasyonlu Akıllı Robot Süpürge)
30 K (Dreame L10S Pro Ultra Heat Su ve Çöp İstasyonlu Akıllı Robot Süpürge)

Bu Durumda Acaba Kullandığım Süpürge Sizce Çok Fiyat Performans Oranı Yüksek Cihaz Mı Yoksa Bu İşte Birşeyler Mi Var ? (Şuan Memnunum Üründen Gayet İyi Sadece Kafamı Karıştırıyor Bu Fiyatlar Ve Bu Karşılığı Gidermek İçin Size Danışıyorum)
marka adı ve kalite farkı var hocam.

F4IRFL4Y

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,699
İsim
Cengiz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
marka adı ve kalite farkı var hocam.
Marka Olarak Roborock Zaten İyi Ama Xiaomi'de Pazar Payı ve Kalite Olarak İyi Bahsettiğim En Yakın Rakipleri Roborock'un Dünyada 2 Altında TR'de Hemen Altında Olan Bir Marka Drame Desen Dünyada 2 Altında Yer Alıyor Xiaomi Zaten TR'de 2. En Büyük Pazar Payına Sahip Yani Ya Gerçekten Çok Fiyat Performans Ürün Yapıyorlar Yada bir şey Var Pazarda Zaten Olan Marka Roborock İle Yarışamicak Düzeyde Olduğu İçin Belkide Fiyat İle Pazara Oynamaya Çalışıyor

2024 yılı 2. çeyrek verilerine göre robot süpürge pazarındaki en büyük markalar şu şekilde sıralanıyor:

Dünya Genelinde Robot Süpürge Pazar Sıralaması (Satış ve Gelir Bazında)

1. Roborock 🥇 (Dünya genelinde satış ve gelir bazında 1. sırada)
  2. iRobot (Roomba) (ABD ve Avrupa pazarında güçlü, Amazon tarafından satın alımı onay bekliyordu)
  3. Ecovacs (Özellikle Asya pazarında büyük bir oyuncu)
  4. Xiaomi (Geniş ürün yelpazesi ve fiyat-performans modelleriyle popüler)
  5. Eufy (Anker) (Uygun fiyatlı ve kompakt modellerle pazar payı sahibi)
  6. Dreame (Xiaomi'nin alt markalarından biri, premium segmentte yer alıyor)
  7. Yeedi (Ecovacs’ın alt markası olarak ekonomik modeller sunuyor)
  8. Shark (ABD pazarında popüler markalardan biri)

Türkiye’de Robot Süpürge Pazar Sıralaması (Tahmini, satış verilerine dayalı)

1. Roborock 🥇 (Türkiye’de en çok satan ve pazar lideri)
  2. Xiaomi (Geniş bayi ağı ve uygun fiyatlı modellerle öne çıkıyor)
  3. Ecovacs (Orta ve üst segment modellerle pazar payına sahip)
  4. iRobot (Roomba) (Premium modellerle Türkiye’de yer alıyor)
  5. Dreame (Son dönemde Türkiye pazarında büyüyen bir marka)
  6. Eufy (Uygun fiyatlı alternatif olarak yer alıyor)

Top Bottom