Bu sıcaklık normal mi ?

byramdnmz

80+
Reaksiyon skoru
16
Yeni işlemci taktım r5 5600 boştayken bu derecede bu normal mi ? ayrıca oyun açınca kasada sesler yükseliyor

Ekler

• Adsız.png
    Adsız.png
    243.6 KB · Hit: 59
Yeni işlemci taktım r5 5600 boştayken bu derecede bu normal mi ? ayrıca oyun açınca kasada sesler yükseliyor
İşlemci veya ekran kartı farketmeksizin.

Boştayken sıcaklık değerleri ;

30-50 Normal derecelerdir.

Şayet bu derecelerin üstünde bir değer görüyorsanız, bulunduğunuz odanın ufak ve sıcak olması, işlemcinizin üzerinde bulunan termal macunun işlevselliğini yitirmesi, kasanızın hava sirkülasyonunun zayıf olması gibi nedenlere dayandığını unutmayın.

Boşta bu ısıları görmen nispeten normal sayılır. Önemli olan yük sırasında ne gördüğün ? Bi oyuna girip paylaşsaydın merak ettim. Şayet boşta 55 derece civarlarında çalışan işlemcin oyunda 80 oluyosa yeni bir işlemci soğutucusu bakman gerekebilir.

Peki bir zararı olur mu pc ye gpu ya cpu ya
neyin zararı olurmu anlamadım sesin mi
Post automatically merged:

Ohoo ben yandım o zaman 5600xli sistem almıştım alev alır artık stok fan ile 💀
aynı 2side
bazı kullanıclar silikon kalitesi x de daha iyi demişlerdi ama buda şans işi
2 sinde de stok fan yetersız ilk alıp denersin bir süre
öyle bişey olmaz bu cpulara tehlikeli derecelerde kendılerını kapatırlar fakat o kadar çıkmazlar zaten performanslarını kısarlar

Arkadaşlar bir kaç ayar yaptım şu şekilde değerlerim
Boştayken ve Apexte iken değerlerim cpu ya fan şart galiba oyunu açarken kaparken fan sesi yükseliyor duruyor.

İşlemci veya ekran kartı farketmeksizin.

Boştayken sıcaklık değerleri ;

30-50 Normal derecelerdir.

Şayet bu derecelerin üstünde bir değer görüyorsanız, bulunduğunuz odanın ufak ve sıcak olması, işlemcinizin üzerinde bulunan termal macunun işlevselliğini yitirmesi, kasanızın hava sirkülasyonunun zayıf olması gibi nedenlere dayandığını unutmayın.

Boşta bu ısıları görmen nispeten normal sayılır. Önemli olan yük sırasında ne gördüğün ? Bi oyuna girip paylaşsaydın merak ettim. Şayet boşta 55 derece civarlarında çalışan işlemcin oyunda 80 oluyosa yeni bir işlemci soğutucusu bakman gerekebilir.
Paylaştım dostum

Birde pc de sanırım coiler whnie var dazırıyor sürekli

Ekler

• resim_2022-12-10_052116435.png
    resim_2022-12-10_052116435.png
    1.7 MB · Hit: 34
  • 20221210043847_1.jpg
    20221210043847_1.jpg
    294.1 KB · Hit: 38
Arkadaşlar bir kaç ayar yaptım şu şekilde değerlerim
Boştayken ve Apexte iken değerlerim cpu ya fan şart galiba oyunu açarken kaparken fan sesi yükseliyor duruyor.

Paylaştım dostum

Birde pc de sanırım coiler whnie var dazırıyor sürekli
Değerler gayet normal yukarıda bahsettiğim gibi işlemcinizin boşta 53 derece olmasının, kasanızın hava sirkülasyonun zayıf olması ve odanızın sıcak olması gibi farklardan olması muhtemel.

Ancak endişe edilicek hiçbirşey yok 53 derece gerek yükte gerek boşta olsun işlemciler için komik sayılıcak sıcaklıklardan biri.

Değerler gayet normal yukarıda bahsettiğim gibi işlemcinizin boşta 53 derece olmasının, kasanızın hava sirkülasyonun zayıf olması ve odanızın sıcak olması gibi farklardan olması muhtemel.

Ancak endişe edilicek hiçbirşey yok 53 derece gerek yükte gerek boşta olsun işlemciler için komik sayılıcak sıcaklıklardan biri.
Usta fan sesleri çok yükseliyor düşüyor birde kasadan olması lazım galiba r5 5600 taktım bu gece stok fan yetmiyor sanırım.

Usta fan sesleri çok yükseliyor düşüyor birde kasadan olması lazım galiba r5 5600 taktım bu gece stok fan yetmiyor sanırım.
Aynı işlemci bendede var tdp değeri düşük bi işlemci overclock yapmayana kadar oyunlarda 75 dereceyi geçirmeyecek bi işlemci.

Bende 5600 işlemci kullanıyorum yükteyken oyun oynarken vs 80 derece sıcaklık alıyordum :D foruma konu açtım buraya yorum yapan birkaç kişi dahil stok fan için normal dedi ki bir noktada haklılar. fakat sonradan fark ettim ki biosta işlemci boost açık kalıyormuş bu bost açıkken işlemci 80 derecelere çıkıyormuş bende bu boostu kapattım işlemci şu an boşta msi programında 33 derece gözüküyor yükte 65 dereceyi zar zor geçiyor.
Forumdan gereksiz tavsiyeler yüzünden
windows sıfırladım bir tane oyun indirmek için 1 gün bekledim int yavaştı.
Sorun çözülmedi itopya ya mail attım kargolayacaktım kargoladım ama göndermedim
hava soğutucu, temal macun alacaktım
en kötüsü 3-4 günüm gitti ve stress yaptım sonucunda bir tıkla sorunumdan kurtuldum

Aynı işlemci bendede var tdp değeri düşük bi işlemci overclock yapmayana kadar oyunlarda 75 dereceyi geçirmeyecek bi işlemci.
Katılmıyorum 5600x var bende de,kasa tipi olsun macun olsun oda sıcaklığı olsun 80-82 dereceyi görebilir stok soğutucu ile.
Bu soğutucuyu kullanıyorum çift fan ile.
Kasam mesh ve ortam sıcaklığı ortalama 22-24 derece arasında.
Cpu sıcaklığı 65 i geçmiyor yük altında.
Boşta 40 derece maks.

Aynı işlemci bendede var tdp değeri düşük bi işlemci overclock yapmayana kadar oyunlarda 75 dereceyi geçirmeyecek bi işlemcibit anda
Ya böyle kasada fan sesleri yükselip inince sanki zarar veriyormuş gibi hissediyorum.Birde taktıktan sonra açılışta anakartta cou ışığı yanıp sönüyor sende de var mı yada normal mi

Bende 5600 işlemci kullanıyorum yükteyken oyun oynarken vs 80 derece sıcaklık alıyordum :D foruma konu açtım buraya yorum yapan birkaç kişi dahil stok fan için normal dedi ki bir noktada haklılar. fakat sonradan fark ettim ki biosta işlemci boost açık kalıyormuş bu bost açıkken işlemci 80 derecelere çıkıyormuş bende bu boostu kapattım işlemci şu an boşta msi programında 33 derece gözüküyor yükte 65 dereceyi zar zor geçiyor.
Forumdan gereksiz tavsiyeler yüzünden
windows sıfırladım bir tane oyun indirmek için 1 gün bekledim int yavaştı.
Sorun çözülmedi itopya ya mail attım kargolayacaktım kargoladım ama göndermedim
hava soğutucu, temal macun alacaktım
en kötüsü 3-4 günüm gitti ve stress yaptım sonucunda bir tıkla sorunumdan kurtuldum
Bende baktım biostan göremedim hocam onu ya

Geri