Neler Yeni

Bu sistemde bir eksik varmı? Hava sirkülasyonu nasıl çözülür?

mummyss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Muhammed Koc
Değerli dostlarım, render yayıncılık için 1 sene boyunca çalışıp bu bilgisayarın topladım. Bir eksiği gediği varmı gözünüze çarpan.
Stranded deep bf1 oynarken islemci 80 85 dereceye çıkıyor orta ayarda 165hz ekranda oynuyorum. ekran kartı da 80 82 dereceyi buluyor elle ekran kartı ve fan hızını yüzde 80 lere çıkarıyorum anca 78e dusuyorlar. Bunun sebebi nedir ayarların hepsi orta seviye. Hele 2 gb lik stranded deep nasıl böyle ısıtıyor bilgisayarı anlamıyorum. Bu bilgisayarın derdi ne. Tam performansta oynamaya korkuyorum yanacak diye yardım edin dostlar

İŞLEMCİ: AMD RYZEN5 3600X 3.8GHZ 6 ÇEKİRDEK 35MB.

ANAKART: ASUS PRİME B450M-A 4400MHZ (OC) RGB M.2 AM4 MATX.

GÜÇ KAYNAĞI: CORSAİR 650W CV SERİSİ CV650 + 80 BRONZE.

RAM: 2 ADET - GEİL 8GB EVO SPEARZ AMD EDİTİON.

EKRAN KARTI: GİGABAYT GEFORCE 2070 SÜPER WİNDFORCE OC 3X 8GB DDR6 256BİTB.

SSD: KİOXİA 500GB 1700MB / 1600MB M 2 SSD

HDD: SEAGATE BARRACUDA 2TB 3.5" 7200PRM SATA 3.0 64MB

KASA: THERMALTAKE VERSA J25 TEMPERED CAM RGB USB 3.0.

Jnwander

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,237
İsim
Kadir Tunç
Kasanızın hava akışı pek iyi değil çünkü önü kapalı bir kasa.
İyi bir işlemci soğutucu ve hava akışı iyi bir kasa ile sorunu çözebilirsin.
Bu arada ekran kartınızda 3 fanlı model olmasına rağmen sizin gibi ısınma sorunu yaşayanlar insanlar var,keşke bu kadar emek verip topladığınız kasayı forumda konu açıp sorsaydınız.

Buraks

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,235
İsim
Burak Bozok
Değerli dostlarım, render yayıncılık için 1 sene boyunca çalışıp bu bilgisayarın topladım. Bir eksiği gediği varmı gözünüze çarpan.
Stranded deep bf1 oynarken islemci 80 85 dereceye çıkıyor orta ayarda 165hz ekranda oynuyorum. ekran kartı da 80 82 dereceyi buluyor elle ekran kartı ve fan hızını yüzde 80 lere çıkarıyorum anca 78e dusuyorlar. Bunun sebebi nedir ayarların hepsi orta seviye. Hele 2 gb lik stranded deep nasıl böyle ısıtıyor bilgisayarı anlamıyorum. Bu bilgisayarın derdi ne. Tam performansta oynamaya korkuyorum yanacak diye yardım edin dostlar

İŞLEMCİ: AMD RYZEN5 3600X 3.8GHZ 6 ÇEKİRDEK 35MB.

ANAKART: ASUS PRİME B450M-A 4400MHZ (OC) RGB M.2 AM4 MATX.

GÜÇ KAYNAĞI: CORSAİR 650W CV SERİSİ CV650 + 80 BRONZE.

RAM: 2 ADET - GEİL 8GB EVO SPEARZ AMD EDİTİON.

EKRAN KARTI: GİGABAYT GEFORCE 2070 SÜPER WİNDFORCE OC 3X 8GB DDR6 256BİTB.

SSD: KİOXİA 500GB 1700MB / 1600MB M 2 SSD

HDD: SEAGATE BARRACUDA 2TB 3.5" 7200PRM SATA 3.0 64MB

KASA: THERMALTAKE VERSA J25 TEMPERED CAM RGB USB 3.0.
Maddi durumunuz varsa iyi bır kasa ve soğutucu alın yoksa bir süre maddi imkan oluşturana kdr kasanın önüne delikler açabilirsiniz donanım arşivi kanalında video var bir bak istersen
Mesaj otomatik birleştirildi:

mummyss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Muhammed Koc
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kasamda hava sirkülasyonu olmadığını söyledi burdan biri acaba ne yapayım bilmiyorum maddi durumum yok şu an 2 3 aya anca bir soğutucu alabilirim ama ekran kartı da ısınıyor onu nasıl çözeceğim

Buraks

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,235
İsim
Burak Bozok
Kasamda hava sirkülasyonu olmadığını söyledi burdan biri acaba ne yapayım bilmiyorum maddi durumum yok şu an 2 3 aya anca bir soğutucu alabilirim ama ekran kartı da ısınıyor onu nasıl çözeceğim
Benim yazdığım düşünülebilir

Selman Karaa

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,261
İsim
Selman
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak Fırsatlar / Masaüstü Bilgisayar Tavsiyeleri / Ekipmanlar / Konu dışı
Oyunları düşük ayarlara alırsanız daha az ısınır. Keşke almadan önce danışsaydınız. Aldığınız ssd de kronik sorunlu.

Mimar Selim Bey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
783
İsim
Anıl
Kasanın ön tarafını çıkartabilirsiniz fakat çok tozlanır bu arada kasanın 4 tarafı kapalı mı ?

mummyss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Muhammed Koc
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet bir tarafı temper orayı açarım ama tozlanir kalan yerler kapalı üst tarafı açık delikli üstünde mıknatıslı bir süzgeç mevcut ama hala çok sıcak..

Ssd gayet güzel hızlı fakat 1 kere mavi ekran hatası aldım ssd den olabilir haklısınız ne gibi bi sorunu var acaba?

Kasanızın hava akışı pek iyi değil çünkü önü kapalı bir kasa.
İyi bir işlemci soğutucu ve hava akışı iyi bir kasa ile sorunu çözebilirsin.
Bu arada ekran kartınızda 3 fanlı model olmasına rağmen sizin gibi ısınma sorunu yaşayanlar insanlar var,keşke bu kadar emek verip topladığınız kasayı forumda konu açıp sorsaydınız.
Ne yapayım bilmiyorum ki ekran kartı yok denecek kadar az bu ekran kartını da anca buldum 6binden aldım kötü etmişim galiba

Son düzenleme:

Jnwander

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,237
İsim
Kadir Tunç
Evet bir tarafı temper orayı açarım ama tozlanir kalan yerler kapalı üst tarafı açık delikli üstünde mıknatıslı bir süzgeç mevcut ama hala çok sıcak..

Ssd gayet güzel hızlı fakat 1 kere mavi ekran hatası aldım ssd den olabilir haklısınız ne gibi bi sorunu var acaba?

Ne yapayım bilmiyorum ki ekran kartı yok denecek kadar az bu ekran kartını da anca buldum 6binden aldım kötü etmişim galiba
Ekran kartını bu zamanda aldıysanız çok iyi fiyata almışsınız ama mining olayları olmadan önce o fiyatlara daha iyisi bulunurdu.Şu an yapabileceğiniz tek şey kasanızı yukardaki arkadaşın attığı videodaki gibi ön tarafına delik açabilirsiniz.

mummyss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Muhammed Koc
Ekran kartını bu zamanda aldıysanız çok iyi fiyata almışsınız ama mining olayları olmadan önce o fiyatlara daha iyisi bulunurdu.Şu an yapabileceğiniz tek şey kasanızı yukardaki arkadaşın attığı videodaki gibi ön tarafına delik açabilirsiniz.
Teşekkür ederim sağolun

Top Bottom