Bu Sistemi Ne Kadara Satabilirim

Yeni sistemimi topladım çok şükür, eski sistemden de bazı parçaları alıp yeni kasada kullandım(ssd+m2+ fanlar). Kalan parçaları satmak istiyorum.
Anakart: B550-a pro
işlemci: ryzen r5 5600
Ram: vengeance 2x16 gb 3600mhz
ekran kartı; 1660ti oc (biraz yorgun)
soğutma; reeven hans
Kasa: zalman Z5
Psu: zm600-glx
ayrıca asusu lcd tn panel eski ama çalışır durum da 24 inch monitör mevcut. bunun bir ederi olur mu? (kasa+psu+monitör biraz eskiler. değeri varmıdır yokmudur onu merak ettim.)
birde elimde yine corsair e ait 2x8 lık ram in 1 adeti mevcut. sanırım ram dual ve diğer eşi mevcut değil. bu hali ile ederi ne olur

@MasterChief hocam sizden de görüşlerinizi bekliyorum.
işlemci 3000-3500tl anakart 3000-4000tl civarı ramler 4000-6000 tl ekran kartı 3500-4000tl kasa psu 1300 monitör 1500-2000tl eder daha ucuza verirsen alsatçıya gider o senin satman gerekenden fazlasına satar
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

5600 ün hakkı ne kadar siz söyleyin.
2500 ün beleş olduğu kesin 2500e veririm dersen direkt alayım hayırlı olsun

o arkadaşın yazdığı fiyatları baz alacaksan direkt alırım kanka ben haberin olsun anakart işlemci rami :D

işlemci 3000-3500tl anakart 3000-4000tl civarı ramler 4000-6000 tl ekran kartı 3500-4000tl kasa psu 1300 monitör 1500-2000tl eder daha ucuza verirsen alsatçıya gider o senin satman gerekenden fazlasına satar

2500 ün beleş olduğu kesin 2500e veririm dersen direkt alayım hayırlı olsun

o arkadaşın yazdığı fiyatları baz alacaksan direkt alırım kanka ben haberin olsun anakart işlemci rami :D
ekran kartım biraz yorgun. karşı tarafa alandan sonra 3-5 ay içinde arızalanırsa mahçup olurum. o sebepten o na 2500 yazacağım. o zaman tamir ettirip yine kullanabilir.

ekran kartım biraz yorgun. karşı tarafa alandan sonra 3-5 ay içinde arızalanırsa mahçup olurum. o sebepten o na 2500 yazacağım. o zaman tamir ettirip yine kullanabilir.
nesi var ki?

occt testinde ne ufak bi hatası yok. fakat oyunda bazen kasmalar yaşanabiliyor. oyun oynarken arka planda gogle chroma açık olunca, chromanın bazı bölümleri siyahlanma yapabiliyor. tam olarak nesi var inanın bende bilmiyorum. önceden ısınıyordu, termal macununu değiştirdim. sonra soğuk çalışmaya başladı ama bu dediğim şeyi yapıyor zaman zaman.

occt testinde ne ufak bi hatası yok. fakat oyunda bazen kasmalar yaşanabiliyor. oyun oynarken arka planda gogle chroma açık olunca, chromanın bazı bölümleri siyahlanma yapabiliyor. tam olarak nesi var inanın bende bilmiyorum. önceden ısınıyordu, termal macununu değiştirdim. sonra soğuk çalışmaya başladı ama bu dediğim şeyi yapıyor zaman zaman.
BENDE DE oluyor o saçma siyah şeyler karttan değildir deli etti benide format denicem bakalım

2.500 TL'ye ilana koysan 2 saniyede alırlar; öyle bir talep var ki 4.000 TL'ye bile alıyorlar İstanbul'da. Hakkı o kadar değil ama talep çok. Sıfır alsak 5.000-6.000 TL civarında satılıyor. Keşke RAM fiyatları uçmasaydı da DDR5 sisteme geçip Ryzen 5 7500F alabilseydik sisteme harika olurdu. Bu teknolojide her şey son kullanıcıya karşı resmen.

Ekler

• why-ram-prices-shooting-up-lately-v0-n77t88wpob5g1.webp
    why-ram-prices-shooting-up-lately-v0-n77t88wpob5g1.webp
    30.7 KB · Hit: 19
BENDE DE oluyor o saçma siyah şeyler karttan değildir deli etti benide format denicem bakalım
windows yaklaşık 3 yıllık. belkide dediğiniz doğrudur. ilk açılışlar baya yığılmaya başlamıştı zaten. bu vesi ile bana yeni sistem toplattı. yıllardır 2k monitöre geçme fikrim vardı ama ekran kartım eski olduğundan kaldırmıyordu. madem öyle dedim komple yeniledim. 2 k samsung g5 oled monitöre geçince bizim için taş devri çağı kapanıp yeni bir çağ açılmış oldu sanki.

Geri