Neler Yeni

Buji ışığı yanıp sönüyor

oğuzhan18

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,627
İsim
oğuzhan ege
Filtre dolunca partikül fitresi dolu uyarısı verir genelde araba ve onun simgesi başkadır.
Alıntıyı görüntüle

Sendeki simge ise ateşleme ile ilgili uyarı simgesidir. Ateşlemeyi etkileyen şeylerde buji veya aküdür.
Sabah işten çıkarken herhangi bir sorun göstergesi çıkmadı araba yüksek süratlara çıktı ilginç
Mesaj otomatik birleştirildi:

3. vites yüksek devirde kullanmak sadece partikül filtresini temizler , bi ustaya göster bakım yaptırmayım derken daha büyük sorunlara yol açabilir arabanın kmsi düşük olsa da parçaların ömrü var muhtemelen yavaştan ömrü doluyor duruma göre de arkadaşın dediği gibi buji alıp sadece işçiliğe para verirsin ayrıca çekiş düşmesi bujiden de olabilir turbodan da olabilir sadece havalandırma filtresiyle ilgili bir sorun da olabilir

Filtreye zararlı olur tabi 3. vites 4000 devirde yarım saate yakın kullan arabayı bak bakalım değişiklik olacak mı
Sabah işten çıkarken herhangi bir sorun göstergesi çıkmadı araba yüksek süratlara çıktı ilginç

SerhatCC

80+ Bronze
dizel arabada buji olmaz enjektör olur. bu kızdırma bujisi, motor start alırken sıcaklık arttırıyor sogukta rahat çalışsın diye. yanıp sönüyorsa bir problem var muhtemelen

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,324
İsim
C Ş

Araba uzun süre çalışınca mı veriyor acaba o uyarıyı? Çünkü benzer bir sorun ben de yaşamıştım. Arabayı ilk çalıştırıp kullanmada sorun olmuyordu ama yola çıkınca özellikle uzun yolculuğun ilk saatlerinde aynı uyarı ışığı yanıyordu.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Bujilerden birkaçı çalışmıyor olabilir, ömrü dolmuştur, yenilenme zamanı gelmiştir.
Bujilerin tamamı çalışmazsa araç ateşleme yapamadığından gitmez zaten.
Performans kaybı da bozuk bujinin/bujilerin çalışmamasından dolayı iş yükü diğer çalışan bujiye/bujilere kalıyordur ve araban zorlanıyordur.
Performans kaybı çoksa bence birden fazla buji işlevini yerine getirmiyordur. Tek buji belki fazla fark oluşturmazdı çünkü.
Bu anlattığın dizel araçta olmaz.
Yanan lamba kızdırma bujisi lambası. Kızdırma bujisi yanma odasına emmeden gelen havayı ısıtır. Çünkü dizel motorun sıkıştırması yüksektir , yakıtın yanması için daha fazla ısı gerekir.
Bir buji çalışmazsa araç zaten çalışmaz. Yanma odasına sürekli yakıt hava gelecektir. Ve karışım yakılmadığı için birikip kompresörü başka bir yere verecektir. Olanaklardan birisi contayı patlatabilir. Zaten motor çalışmaz.

Son düzenleme:

oğuzhan18

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,627
İsim
oğuzhan ege
Araba uzun süre çalışınca mı veriyor acaba o uyarıyı? Çünkü benzer bir sorun ben de yaşamıştım. Arabayı ilk çalıştırıp kullanmada sorun olmuyordu ama yola çıkınca özellikle uzun yolculuğun ilk saatlerinde aynı uyarı ışığı yanıyordu.
bu sorun daha yeni yeni olmaya başladı gece işe giderken 5 dk sonra yanmaya başladı. 15 km boyunca 3 ile gittim sabah çıktığımda ise hiç sorun yoktu. yüksek devirlere çıkıyordu araç 4 vites 5vistes garip.

dizel arabada buji olmaz enjektör olur. bu kızdırma bujisi, motor start alırken sıcaklık arttırıyor sogukta rahat çalışsın diye. yanıp sönüyorsa bir problem var muhtemelen
dün gece giderken bi anda çıkmaya başladı sabah işten çıkınca yanmadı bir daha. ve eski performansı geri gelmişti garip.

SerhatCC

80+ Bronze
Bu anlattığın dizel araçta olmaz.
Yanan lamba kızdırma bujisi lambası. Kızdırma bujisi yanma odasına emmeden gelen havayı ısıtır. Çünkü dizel motorun sıkıştırması düşüktür , yakıtın yanması için daha fazla ısı gerekir.
Bir buji çalışmazsa araç zaten çalışmaz. Yanma odasına sürekli yakıt hava gelecektir. Ve karışım yakılmadığı için birikip kompresörü başka bir yere verecektir. Olanaklardan birisi contayı patlatabilir. Zaten motor çalışmaz.
makine mühendisi olarak düzelteyim. dizel motorların sıkıştırması yüksektir. ateşleme sistemi yoktur. sıkıştırma ile sıcaklığı yükseltip yanma yapar.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
makine mühendisi olarak düzelteyim. dizel motorların sıkıştırması yüksektir. ateşleme sistemi yoktur. sıkıştırma ile sıcaklığı yükseltip yanma yapar.
Sıkıştırma düşüğü yanlış yazmışım sağolun hocam düzeltiyorum

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,284
İsim
Berkecan Ergin
Araç herhalde cay motor jetta, dizel araçlarda ısıtma bujisi olur benzinli araç gibi sürekli aslında değişmez ama patlamış olabilir, araçta 4 adet çıkıyor. Özelden yazıyorum parça kkonusunda yardımcı olabilirim.

Top Bottom