Neler Yeni

Bütçemi En İyi Nasıl Kullanırım?

Alperrium

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Mehmet Alper Aksoy
Merhabalar, elımde GIGABYTE h510, i5 11400, Palit RTX3070 8GB, 16GB 3600mhz çift kanal ram, 500GB SSD + 1TB HDD, MSI marka kasa ve 600 watt PSU'dan oluşan bir sistem ve 30.000tl nakit var. Bilgisayarı çoğunlukla Unreal Engine ve programlama için kullanıyorum, bazen Bannerlord God of War falan oynuyorum en hafif olarakta Lol minecraft falan oynuyorum. Sistemimi geliştirmek istiyorum, özellikle 32gb ramli bir sisteme geçmek istiyorum Unreal içerisinde render alırken vesaire bilgisayar çok zorlanıyor arkada vscode discord tarayıcı spotify vesaire açık olduğundan. Bu ram artırma işine bakarken de acaba DDR5 mi geçsem diye düşündüm. Şu an yukarıda anlattığım sistem için 18.000tlye teslim alacak alıcım var, siz olsanız bu miktarda varlığı nasıl yönetirsiniz? Belirttiğim kullanımlara yönelik mevcutu satıp sıfırdan bilgisayar mı toplarsınız, bazı parçaları tutup bazılarını satıp öyle mi geliştirirsiniz? Genel olarak tavsiye verebilirseniz çok sevinirim teşekkürler

ANYA

80+ Bronze
satıp yeni sistem kursan daha mantıklı gibi dediğin gibi unreal engine kullanıyorsun ddr5 ram hem gen4 iyi olur senin için

Alperrium

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Mehmet Alper Aksoy
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
satıp yeni sistem kursan daha mantıklı gibi dediğin gibi unreal engine kullanıyorsun ddr5 ram hem gen4 iyi olur senin için
3070 hakkında ne önerirsin işlemciyi geliştirmek için zaten anakartı değiştirmem gerekecek o yüzden ekran kartı hariç her şeyi değiştirmek gerekir muhtemelen ama 3070 yeterli olur mu onu da satıp tamamen sıfırdan mı toplamalıyım sence

-Annatar-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,251
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
O işler için işlemcide çekirdek, ekran kartında VRAM gerekiyor. 11400 üstüne anakart değiştirmeden işlemci olmaz zaten. En iyisi kasayı komple satıp yeni bir DDR5 sistem bakmak.

Top Bottom