Bütçeni Şöyle Bisiklet Önerisi Yapayim

şehir içi kullanım için uygun, giriş seviyesi bir bisiklettir. Shimano Tourney vites sistemi, V frenler ve çelik kadroya sahiptir. Ancak, Kron'un alt markası olan Geroni'nin satış sonrası hizmetleriyle ilgili bazı kullanıcı şikayetleri bulunmaktadır. Eğer temel şehir içi sürüşler için uygun fiyatlı bir bisiklet arıyorsanız değerlendirilebilir; ancak daha iyi müşteri hizmetleri ve kalite arıyorsanız farklı markaları da incelemeniz önerilir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kron XC 100 (29" jant): Alüminyum kadrosu ve Shimano vites sistemiyle, şehir içi ve hafif arazi kullanımı için uygundur.

Bisan Buffalo 29": Giriş seviyesi için ideal, 21 vitesli ve mekanik disk frenli bir modeldir.

Şehir içi kullanıcam kısa mesafe 1-2 km yi geçmez arkasına katlanır sandalyemi koyup sahile gitmek için düşünüyorum dün fırsatla 4987 tl gibi bir fiyata geldi de fiyatına değer mi diye merak ettim amazon satıcı olduğu için garantiden yana sorun yaşamam diye düşünmüştüm
Hocam garantiyi falan çok onemesemeyin bence ne olabilir ki elektrikli bisiklet değil sonuçta tavsiyem 2. el almanız bu baya kötü özellikle bu fiyata, alıp satmayı düşünseniz bile Max 3e satarsınız tavsiyem 2. el HD bir bisiklet almanız

Hocam garantiyi falan çok onemesemeyin bence ne olabilir ki elektrikli bisiklet değil sonuçta tavsiyem 2. el almanız bu baya kötü özellikle bu fiyata, alıp satmayı düşünseniz bile Max 3e satarsınız tavsiyem 2. el HD bir bisiklet almanız
Hocam o kadar naktim yok şuan o yüzden kartla sıfır almam gerekiyor bütçem de max 6-7 yi görür bu bütçeye aşırı kalite beklemiyorum da en azından 2-3 ay sonra jantı kırılmasın freni bozulmasın.

Hocam o kadar naktim yok şuan o yüzden kartla sıfır almam gerekiyor bütçem de max 6-7 yi görür bu bütçeye aşırı kalite beklemiyorum da en azından 2-3 ay sonra jantı kırılmasın freni bozulmasın.
Analdim hocam 2. elde 6kya MD 27 Bisan vs. rahatlıkla bulabilirsiniz en azından bundan iyidir mts 4600 v frenler 3-4k civarı temizleri, bundan kat kat iyidir bence yine de karar sizin

Analdim hocam 2. elde 6kya MD 27 Bisan vs. rahatlıkla bulabilirsiniz en azından bundan iyidir mts 4600 v frenler 3-4k civarı temizleri, bundan kat kat iyidir bence yine de karar sizin
Sağolun hocam bilgileriniz için siparişi iptal edicem o zaman dediğiniz kadar kötüyse

IMG_20250601_201002.webp

Full shimano ön fren yok sadece jantlar lastik hariç diğer full parçalar shimano göbek wake gidon zozo 7k ya aldım 1 hafta önce

Parasına değer mi hocam onu anlatmak istedim
Fiyatına göre gayet iyi bir alışveriş yapmışsın. Kron XCF kadro sağlamdır, Shimano donanım da yeterli seviyede. Wake gidon ve Zozo sele borusu da giriş/orta seviye için uygun. Ön fren olmaması eksiklik ama eklenebilir. Genel olarak 7.000 TL’ye bu kondisyon ve donanımda bisiklet bulmak zor, iyi denk getirmişsin.

Fiyatına göre gayet iyi bir alışveriş yapmışsın. Kron XCF kadro sağlamdır, Shimano donanım da yeterli seviyede. Wake gidon ve Zozo sele borusu da giriş/orta seviye için uygun. Ön fren olmaması eksiklik ama eklenebilir. Genel olarak 7.000 TL’ye bu kondisyon ve donanımda bisiklet bulmak zor, iyi denk getirmişsin.
hocam bisiklet alırken nelere dikkat etmeliyim parçaların hangi marka olması önemli hafta içi bi buradaki bisikletçileri turlayacağım bakacağım

hocam bisiklet alırken nelere dikkat etmeliyim parçaların hangi marka olması önemli hafta içi bi buradaki bisikletçileri turlayacağım bakacağım
Bisiklet alırken özellikle şunlara dikkat etmelisin:

*1. Kadro:*
- Alüminyum hafif ve dayanıklıdır. Başlangıç–orta seviye için idealdir.
- Kadro boyu, boyuna uygun olmalı (örneğin 1.75 boy için genelde 17"-18").

*2. Aktarma Grubu (vites–ayak–arka aktarıcı):*
- *Shimano* en yaygın ve güvenilir markadır. Tourney (giriş), Altus/Acera/Alivio (orta), Deore üzeri (ileri).
- *Microshift* de kullanılabilir ama Shimano genelde daha sorunsuzdur.

*3. Frenler:*
- *Hidrolik disk fren* tercih edilmeli. Mekanik diskten daha güçlü ve az bakım ister.
- V-fren sadece şehir içi hafif kullanım için uygundur.

*4. Maşa (ön amortisör):*
- Kilitlenebilir olması avantajdır. Sert zeminlerde verimi artırır.
- SR Suntour veya Zoom gibi bilinen markalar tercih edilmeli.

*5. Jant & Lastik:*
- 27.5” veya 29” jant dağ bisikletlerinde uygundur. 29” daha iyi ilerler, 27.5” daha çeviktir.
- Çift kat aliminyum jant ve araziye uygun lastik önemli.

*6. Sele & gidon:*
- Wake, Zoom gibi markalar giriş seviyesinde yeterlidir ama sürüş konforunu etkiler. Değiştirilebilir.

*7. Göbek, ruble, aynakol:*
- Shimano göbek/ruble/aynakol olursa uzun ömürlü ve sorunsuz olur.

Hafta içi alacaksan indirim/boşluk yakalayabilirsin. Mağazada test etme imkânı varsa, mutlaka oturup kadro boyunu dene.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,031
Üyeler
192,598
Son üye
tomahawky2z
Geri