ya dün, amazondan 40 50 gün önce aldığım mouse bozuk çıktı. desteğe yazdım böyle böyle diye, ürün yurt dışı olduğu için değiştiremeyiz ürün sizde kalsın ithalat depozitosuyla beraber parayı kartınıza yatırırız dedi destek. Belki mouse bozuk bile değil adam hiçbir şey sormadan eren bey sizi iadeyle uğraştırmayalım dedi konu çözüldü. (mouse harbiden bozuk galiba)
normalde hiç sıkıntı çıkarmayan firmanın olayı böyle uzatması normal değil. laptop un kaybolduğuna emin olsalar şimdiye yenisini çoktan göndermişlerdi
ya dün, amazondan 40 50 gün önce aldığım mouse bozuk çıktı. desteğe yazdım böyle böyle diye, ürün yurt dışı olduğu için değiştiremeyiz ürün sizde kalsın ithalat depozitosuyla beraber parayı kartınıza yatırırız dedi destek. Belki mouse bozuk bile değil adam hiçbir şey sormadan eren bey sizi iadeyle uğraştırmayalım dedi konu çözüldü. (mouse harbiden bozuk galiba)
normalde hiç sıkıntı çıkarmayan firmanın olayı böyle uzatması normal değil. laptop un kaybolduğuna emin olsalar şimdiye yenisini çoktan göndermişlerdi
Amazondan amazon satıcılı olarak 4 adet ürün aldım (geçen çarşamba) geçen cumartesi gelecek yazıyordu ama gelmedi. Şimdi de beklemede yazıyor. Kolay gelsin müşteri hizmetlerine ulaştım yarın gelecek dediler. Ayrıca 4 ürünün 3 tanesi kolay gelsin ile gelecek 1 tanesi aras ile. Ne alaka anlamadım halbuki 4 tanesini de aynı anda almıştım teker teker felan değil. Ürünler aynı bu arada.
tedarik zincirleri farklı. Siz aynı anda alsanız bile, Gebzedeki ana depodan sevkiyat yapılıyorsa ve ürün minimal boyuttaysa kolay gelsin, farklı bir yerden temin edilmişse aras ve mng ile geliyor. Bir de lojistik ekibi o an hangi kargo firması müsait ise ona yönlendiriyor da olabilir.
E devlet üzerinden tüm kanıtlarınızla birlikte başvurabilirsiniz. Şu ana kadar yaptığınız tüm konuşmaları, yazışmaları , sipariş ekranını, kargo ekranını vs de ekleyin. 6-8 ay içinde sonuçlanır. Ha dilekçenizde laptopu temini veya para iadesi isteyebilirsiniz ama 8 ay sonra sonuçlanacağı için aynı laptopu tedarik edemeyecek amazon, size yine para iadesi teklif edecek. O yüzden direk oara iadesi istemekte fayda var. Ondan sonra amazonu icraya vereceksiniz.
Ancak , amazondan savunma istendiği an amazonun avukatı size telefon açıp anlaşma yapmak istediğini belirtebilir.
Bence bu işin sonunda çaylar sende kalır. Belki üstüne hediye çeki verilir. Satın almış olduğun notebook sana gönderilir. Belki ürün yanlışlıkla prime dönemi başka bir müşteriye teslim edildi. Amazon değil de farklı bir firma olsa bir saniye düşünmeden THH başvurulur. Yine de her ihtimale karşı kayıtları elinizde bulundurun.
Harbi çok garip mevzu ben soda sipariş ettim 75 tane 2 tane kırıldı diye adamlar ürünü vermiyordu sansa başka adrese kargo verirken gördüm adamı aldım dedim 2 soda için uğraşmaya gerek yok diye şubeden izin alıp teslim etti (Aras kargo) arkadaş baya sıkıntı yaşadı valla
O değilde direkt amazon politikası bir ürün yanlış yada fazla geldiyse iade istemiyorlar. Yani senin laptopu sana gönderip çay da sende kalacak. Ama benim düşündüğüm senin laptop acaba kime gitti ondan da istemeyecekler %99 adam çay parasına laptop aldı büyük ihtimalle
Kolay gelsin çalışanları yanlışlıkla bana ürünleri teslim eder misiniz özelden açık adres atabilirim ulaşın bana. Valla söz pahalı ürünleri satıp paranın yarısını size vereceğim.
Şaka bir yana pahalı ürünleri bırakmazlar diye düşünüyorum. Yani yılda 1 olan olay değildir bu. Milyonlarca kargo var. Ki amazon global'de çalışan bir e-ticaret sitesi
Kolay gelsin çalışanları yanlışlıkla bana ürünleri teslim eder misiniz özelden açık adres atabilirim ulaşın bana. Valla söz pahalı ürünleri satıp paranın yarısını size vereceğim.
Şaka bir yana pahalı ürünleri bırakmazlar diye düşünüyorum. Yani yılda 1 olan olay değildir bu. Milyonlarca kargo var. Ki amazon global'de çalışan bir e-ticaret sitesi
Biri de kız arkadaşına blender almış, kutudan bebek maması çıkmış. Kız kendisine evlenme teklif edileceğini düşünerek çok sevinmiş ama çocuk ben bu kızla asla evlenmem, yaktın beni amazon diyordu