İnceleme Casper Excalibur G870 MX6 uygulaması sonrası sıcaklıklar.

Benim G870'e aşırı benziyor model. :peped:

Altındaki ızgara farklı sadece klipsler falan aynı fanlar da aynı. Anakart aynı.

Bu arada Artic'in sitesine gidip QR okuttum ürün orijinal arkadaşlar. Enjektenin ucunda kapak var o kapağı çıkarmadan sıkmaya çalıştım oysa kapatıyormuş o. :F:

PTM gibi iletkenlik olarak yüksek ve dayanıklı macunlarda nasıl olur bilmiyorum ama 5 dakikalık furmark testinde 72 73 dereceyi geçmiyor. Bana kalırsa çok başarılı. Zaten ağır oyunlar oynamıyorum bu sezon forza 5'te zorlamıyor. Haliyle w limitliyle beraber kolay kolay pumpout yapacağını sanmam. 7 8 ay sonra bir daha bakım olur mu bilmem ama aşırı acemi şekilde yaptım bunu ona rağmen macun iyi tesir etti.

Maşallah diyelim. Allah nazardan korusun. Masaüstü Rx550'lim vardı 75 derecelerdeydi o da bu da 70 derecelerde. Yaz sıcakları için ideal. :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1 adet falçata gibi bir şey lazım kapağı açmaya kullanıyorsunuz.
Macun lazım Mx6 veya benzeri.
Diş fırçası gibi küçük veya tıraş fırçası gibi bir şey olsun mutlaka.
Bir de vidalar için ki vidalar çok fazla uygun başlık bulun.
Vidaların uzunluğu fark ediyor karıştırmayın, bir de putyleri ellememeye çalışın vram üzerinde bulunanları.

Son düzenleme:
@sendegitunutbeni G870'i patır patır eleştiriyorsun ama en kolay termal bakım yapılan cihazlardan biri gibi geldi bana. Kapağı açması bir tık problem ama 2 adet bakır boru olunca bez bant satın almama gerek kalmadı 1 adet bez bant var onu ellemedim diğeri de öyle bezsiz bir banttı. Çok fazla laptop bakım videosu izledim en kolay temizlenen cihazlar arasına net girer. Fanlar zaten bitişik olduğundan yön vs. pek fark etmiyor. Acemiliğime rağmen yaptım pumpout olayı olur mu bilmem 1 aya göreceğiz.

Görüntü veren soket var o baya zor çıkıyor kabloadan çekmekmiş çözüm bir de çok fazla vida var.

son yorumları okumadım fakat sıcaklıklarınız güzel seviyelere inmiş sürerken güzel sürdüyseniz pump out olma ihtimali düşük sorunuz varsa cevaplayabilirim

• Beğen
Reaksiyonlar: Senr
son yorumları okumadım fakat sıcaklıklarınız güzel seviyelere inmiş sürerken güzel sürdüyseniz pump out olma ihtimali düşük sorunuz varsa cevaplayabilirim
Sorum yok Artic'in sitesindr anlattığı gibi sürdüm.

Sorum yok Artic'in sitesindr anlattığı gibi sürdüm.
anladım birde tavsiyemdir değerler güzel ama yinede bakmakta fayyda var orjinalik kontrol etmediyseniz ederseniz iyi olur

anladım birde tavsiyemdir değerler güzel ama yinede bakmakta fayyda var orjinalik kontrol etmediyseniz ederseniz iyi olur

Kontrom ettim. Orijinalmiş. QR kod okuttum zaten sayfaya attı direkt. Ama kod göremedim.

Ekran görüntüsü 2025-08-27 173534.webp

Laptop yazmış Gpu'ya aynı resimdeki gibi nohut tanesi gibi koydum. İşlemci diktdörtgen uzundu ona da çubuk gibi yaptım sonra bastırdım üstüne bloğu sonuç bu dereceler.

Kontrom ettim. Orijinalmiş. QR kod okuttum zaten sayfaya attı direkt. Ama kod göremedim.

Alıntıyı görüntüle
Laptop yazmış Gpu'ya aynı resimdeki gibi nohut tanesi gibi koydum. İşlemci diktdörtgen uzundu ona da çubuk gibi yaptım sonra bastırdım üstüne bloğu sonuç bu dereceler.
o zaman herhangi bir sorun olması düşük bir ihtimal

Benim mx6 kutusunda kod yok sadece QR var normal mi ?
Orda kazıncak bi alan var kazırsanız çıkar ha çıkmaz bişi olmaz qrlada olur yenilerde qr koymuş olabilirler uzun zamandır paketlerine bakmadom

• Beğen
Reaksiyonlar: Senr
Orda kazıncak bi alan var kazırsanız çıkar ha çıkmaz bişi olmaz qrlada olur yenilerde qr koymuş olabilirler uzun zamandır paketlerine bakmadom
Yenilerde kod yokmuş bende kod arıyorum. :kekw:

Forza Horizon'da 2 3 saat geçirdim işlemci maksimum 81 ortalama 75, ekran kartı maksimum 76 ortalama o da 72 73'lerde seyretti ve bu sırada win aldım. 🫠🤗
20250827180530_1.webp

sahilin orada 5 level Bronco ile başladım rs7 eledim (çok zor oldu düz yol adam çarptı) sonra dağa doğru gittim. Solda bir baktım 10 level Lamborghini çıktı adam da haritadan bir kayboldu geldi dedim Lambo bu kaç. Adam beni yakaladı geçti falan bitiş çizgisini ıskalamış ben kazandım. :cool::hoba:😎

Son düzenleme:
Arkadaşlar konuyu okuyupta mesaj yazmayacaklar varsa bir şey söylemek isterim. Termal bakımını kesinlikle oyun laptoplarında oyun odaklı bakmayın, G870'im de mesela fanlar daha sık açılıyordu macunu değiştirdim açmıyor neredeyse fanları ofis modunda ve böylece hem fan ömrünü hem batarya ömrünü de korumuş oluyorsunuz. Laptopun ömrünü uzatıyorsunuz, lütfen bu tarz pahalı cihazlar alırken işte ram 8 ise ram takmayı ssd 500 gb ise ssd takmayı ve termal macuna 4 gramcık macuna 300 400 TL vermeye hazır olarak alın mezarcılık yapıp 90 100 derecelerde 2 3 ay kullanmayın. Ben kullandım şu an kafama dank ediyor.

Baktınız ben bakımına yetişemeyeceğim, bakım yapmaktan korkuyorum kendim diyorsanız ofis laptopu macbook alın onlarım macun ömrü vs. daha uzun oluyor masaüstülerde öyle. Çoğu markalar ücretsiz bakım yapmıyor ve kaliteli macun sürmüyor. Esnaflardan da laptop bakımı yaptırdığınızda 500 TL temizleme ücreti alıyor.

Bu konularda mesela durum belli bakımda bir sorun var ki laptop soğumamış. Bakımını kendiniz yapmanız ya da güvendiğiniz bir kişiye yaptırmanız şart. İnanın G870'e termal bakım yapmakta zor değil.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,312
Üyeler
184,768
Son üye
Karol
Geri