daha önce çok kez değiştirdim tecrübe olarak sıkıntı yok da 21 ay garanti yakmaya değer bulmadım.Thermal bakım için rehberler var bu arada G870 için onu da izlemenizi öneririm.
daha önce çok kez değiştirdim tecrübe olarak sıkıntı yok da 21 ay garanti yakmaya değer bulmadım.Thermal bakım için rehberler var bu arada G870 için onu da izlemenizi öneririm.
Casper servisi hakkında şikayet çok ben İstanbula göndermemek için kendim yaptım haberin olsun.daha önce çok kez değiştirdim tecrübe olarak sıkıntı yok da 21 ay garanti yakmaya değer bulmadım.
fark etmez altı üstü elektronik parça kullan geç hocam kafayı yersin bi yerden sonra.Casper servisi hakkında şikayet çok ben İstanbula göndermemek için kendim yaptım haberin olsun.
Her ne kadar Casper eleştirirken seviyeme dikkat etmeye çalışsam da ve haterlardan nefret etsemde Casper'ın telefon tabletler harbiden zayıftır. G870'e pek aldanma Quanta üstleniyor bu laptopun çoğu parçasını.
Hocam teşekkürler. Öncelikle hayırlı olsun, sıcaklıklar çiçek gibi olmuş. En azından casper'ın tek suçunun kötü macun kullanmak olduğunu anlamış olduk. Konudaki bütün mesajları okumadım ama ben de kendi deneyimlerimce sizin paylaşımlarınıza destek çıkayım:@Vapelord Sizde G870 sıcaklık konularını takip ediyordunuz. O yüzden etiketledim sizi de.
Bende onu demeye çalıştım alt tarafı kullanıcısısın yani, bu kadar abartmaya kafa yormaya gerek yok laptopu üreten mühendis veya yönetici değilsin calm down yanifark etmez altı üstü elektronik parça kullan geç hocam kafayı yersin bi yerden sonra.
Bu kadar alınacağınızı düşünmemiştim aslında tam reklam da değil yada dün kafam pek iyi değildi ondan random mesajlar attım bilmiyorum. Özür dilerim eğer bir hatam varsa kusura bakmayın hakkınızı helal edin konu güzel olmuşYa bende sizi gömmeyi biraz abarttım, ama şimdi benim açımdan bakarsanız sizle sürekli Casper ve ısınma konularında denk geldik. Hatta konulardan birinde Casper sorunları övenler gelsin bekliyorum diye mesaj atmışsınız. Üstüme alındım Mx6 uyguladım zaten onu da ev imkanları ile yarım yambalak yapabildim ona rağmen ısı değerleri güzeldi ve daha hırslı bir şekilde bu konuyu açtım, etiket atıyorum ya gülme emojisi atsan bu kadar dalgaya almazdım seni yani. Bu olaylar yaşanmadan önce de konuyu açmadan önce Yasin'in profili geziyordum kendi kendime ya ne güzel öneriler yapıyor objektif adam diye övüp konuma etiketleyip soru sorarım diyordum. Kendi geldi PTM önerdi zaten mantıklı yalan yok PTM daha iyi olabilir ama PTM öneren adam bir anda reklam reklam diye alarm verince aranızda bir şey olduğunu anladım. Muhtemelen senin adını vermemden ve malum konuları paylaşmamdan dolayı reklam yaptığımı sandı. Haklılık payı da var, ben akrabama veya takipçime bende olsam sahip çıkarım ama reklam reklam diye suçladığı ben de öyle alındım ki anlatamam yani. Öncelikle ben öğrenciyim, maddi durumum kısıtlı. Malum yaşadığımız ülke de enflasyon dolar her şey almış başını gitmiş. Ev imkanları ile Mx6 macununu 1 saat uğraştım sürdüm, sevinmişim ve anlatıyorum burada yani biraz da sakin mi konuşsanız hani. Çok agresif giriştiniz bana ben korkudan özür diledim aynı zamanda dedim ne oluyor ? La bir sevincimi paylaştığım konu açalım dedik olana bak. Casper G870'i ben zaten isteyerek almadım, 4060 vardı içinde muadilini bana %20 pahalıya geliyor en az. Casper'ı sanki isteyerek tercih etmişim gibi muammele zoruma gitmedi değil ayrıca bu ülkede Casper eleştirisi yaparken biraz tonumuza lütfen dikkat edelim ya şu ürünü alamayan o kadar insan tanıdım ki yazıktır yaptığınız bu kadar sağ duyusuz olmayın.
Bana akıl veriyorsun forum ortamı diye sen bir gezsene CasperG870 eleştirdiğin mesajlara bak bakalım önce. Hani telefonunu tabletini eleştir eyvallahta G870 konularında eleştirmen abesti iştigal ya. Gariban edebiyatı yapmayı sevmem de fakirde bir çk gördünüz onu da çok gördünüz Allah sizi bildiği gibi yapsın.
Evet haklısınız ama ilk defa oyun laptopu sahibi oldum ondan kafaya takmış olabilirim. Açılan konular servis şikayeti bol olunca kendim yaptım geçtim.fark etmez altı üstü elektronik parça kullan geç hocam kafayı yersin bi yerden sonra.
Sonunda yani biri gerçeği söyledi. Rica ederim, ve iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum. Benim masaüstümde çok kaliteli değildi ama koca koca 6 7 fan vardı içinde ve bu derecelerde çalışıyordu laptop küçücük bir şey.Hocam teşekkürler. Öncelikle hayırlı olsun, sıcaklıklar çiçek gibi olmuş.
Aynen fabrikasyon olarakta sıcaklıklar gereksiz yüksek ben öncesinde elden laptopu çok güvenerek başkasına yaptırdım parasıyla (500 Turkish lera) şehrimde o da nasıl bir macun sürdüyse daha önce bu kadar serin dereceler görmedi bu cihaz üstelik yaz ayındayız. Resmen benim söylemek istediğim şeyleri söylemişsiniz, konuya sabitleme şansım olsa mesajınızı sabitlerdim. Aynı şeyleri içimizden geçirmişiz.En azından casper'ın tek suçunun kötü macun kullanmak olduğunu anlamış olduk.
İlk cümleler bile çok destek oldu sağolun.Konudaki bütün mesajları okumadım ama ben de kendi deneyimlerimce sizin paylaşımlarınıza destek çıkayım:
Bende çok başarılı buldum zaten sayfasında bir sürü sertifika awards vs. yazıyor. Ayrıca macun asla uygun fiyatlı değil kampanyalardan almıyorsanız. 4 gr küçücük bir şey 300 TL ver. Allah'tan 4 5 kere kullanımlık çıkıyor yoksa pahalı bir meret diş macununa bu kadar para vermiyoruz.-Mx-6 ve pumpout ile ilgili: Bu durumu merak ettiğim için ben de kendi cihazıma, elimde hali hazırda ptm7950 olmasına rağmen mx-6 sürdüm. Sıcaklıklar eski macunuma göre çok değişmedi. Zaten biraz merakımdan dolayı macun yeniledim. Dell'de normalde "element31" (Galyuma hitaben 31) diye sıvı metal katkılı silikon bir macun kullanılıyor. Ama mx-6 bu macunun aşağısında kalmadı, o nedenle termal iletkenlik açısından gayet başarılı olduğunu düşünüyorum.
Benim işlemciyi 40W üzerinden baz almak lazım, ekran kartı da 80W alınabilir evet ama bazı oyunlarda 90 100W çekiyor hele ormanlık ve sulu alanda sürekli 90W üstüydü Forza 5'te. Forza 5'in olayı da zaten orman aşırı güzel ormanları var.Ancak benim kullanım koşullarımda (İşlemci 60w limit, ekran kartı ort. 80w) 8 günde pump-out yaşadım.
Umarım bende 8. günde yaşamam bugün 2. gün oluyor. Benim işlemcim 83 görmüyor genelde 75 civarı takılıyor ve dediğim gibi 45W üzeri çekmeye oyun içi (rekabetçi oyun değilse) gerek duymuyor. Ekran kartı üstleniyor bütün görevi neredeyse. Çok nadir alanlarda 50W geçtiğini gördüm onda da anlık 81 gördük. Valo denersem tabii 50W ve üstü rahat çekecektir. Bende önceki macunda yaptığım hataları bunda yapmadım sürekli cinebench testine sokuyordum bu sefer sokmadım mesela. Ekran kartım aynı dediğiniz gibi 70 derece. Ekran kartı kısmında hiç korkum yok.Bu koşullarda işlemcim 83, ekran kartım 70 derecede çalışırken kısa sürede maalesef işlemcim 95 dereceye çıkmaya başladı.
H seri işlemci aldığım için şanslıyım düşük tüketiyor genel olarak oyun içi. Limiti 55W yapsam bile o 55W'ı çoğunlukta çekmek istemiyor.Ben HX işlemci kullandığım için zaten 55-60w normal TDP değeri. Ekran kartı sıcaklığında olumsuz bir değişiklik olmadı.
Pumpot olursa mx6 bende 8 günde bende 1 2 haftaya PTM7950 almaya çalışırım.Tüm bunların sonunda PTM7950'ye geçtim ve 2 aydır sorunsuz ve stabil şekilde kullanıyorum.
Ekran kartına kıyasla zayıf kalmıyor ama 55W limiti sizin mesajınızdan hemen sonra geri 45W'a düşürdüm. Sonuçta render almıyorum alacağım maksimum renderde photoshop olur herhalde içerik üreticisi değilim. Rekabetçi oyunlarda oynamıyorum 45W hayli hayli yetiyor. Uzun soluklu olmasından ziyade 1 2 ay dayansa ben zaten okeyim. Render yaparsanız veya rekabetçi oyun oynarsanız 45W yetersiz kalır.- Yukarıdaki deneyimlerimden dolayı size önerim; mümkün olduğunca 45w limiti kaldırmayın. Bazı oyunlarda 45w limit ile işlemciniz, ekran kartınıza kıyasla biraz zayıf kalabilir ama pump-out olmadan olabildiğince uzun soluklu kullanmak istiyorsanız biraz buna mecbursunuz. İ
Aynen çok doğru bilgiler vermişsiniz iyi ki de konuya etiketlemişim sizi konumu taçlandırdınız. Tekrardan teşekkür ediyorum geldiğiniz için hoşgelmişsniz.- Cihazdan cihaza farklı durumlar yaşanabiliyor. Sizde belki pump-out olmayabilir.
Şu anlık forza 5 sabit test olacak, furmark paylaşırım belki ileride. Geri dönüş yapmayı düşünüyordum ama konuya tepki çok gelirse yapmayabilirim. Tam olarak 2 hafta olmadan 1 test daha atarım siz 8. günde pumpot dediniz mesela 2. gün yani haftaya çarşamba yine bir ekran görüntüsü atarım buraya. Pumpout olursa daha erken belirtirim.ıcaklıkları düzenli aralık ve sabit koşullarda teste tabii tutarak takip ederseniz güzel bir veri elde etmiş olursunuz ve bize de yine bu şekilde geri dönüş yaparsanız çok sevinirim.
Ben kafayı bu kadar takmamda, bazı arkadaşlar var her cihazımın bulunduğu her konuda gelip kötü diyorlar ben de bozulacak diye bakıyorum. Yani bana bu tarz akıl verenlerin gerçek yüzü çok farklı. Her elektronik ürün bozulabilir ama ben bakımımı yapayım, bakımını yaptıktan sonra anakartı vs. yanarsa bu sefer gönül rahatlığı ile Casper haterı olur suçlarım. Ama sıcaklıklar böyle olacaksa tabii haterlıkla işim olmaz. İnşallah böyle güzel sıcaklıklarla bir süre devam eder. Nazar değmesin bu kadar güzel fps değerleri ile serin oyun oynamak herkesin hakkı olmalı.fark etmez altı üstü elektronik parça kullan geç hocam kafayı yersin bi yerden sonra.
Zaten bunu diyenler sayesinde paranoyak gibi laptopa gittim 100 tane benchmark testi yaptım.Bende onu demeye çalıştım alt tarafı kullanıcısısın yani, bu kadar abartmaya kafa yormaya gerek yok
Ben emek olarak görmüyorum özürümü kabul etmezsen de etme çok da umrumdaydı adam gibi konuştum o kadar, burası forum ortamı o kadar detaylı yazdıgın şeyleri kimse okumuyor bile bakıp geçiyor bunları söylemen seni haklı veya havalı yapmıyor buraya çok kafa takıyosun hayatına odaklanman lazımBen kafayı bu kadar takmamda, bazı arkadaşlar var her cihazımın bulunduğu her konuda gelip kötü diyorlar ben de bozulacak diye bakıyorum. Yani bana bu tarz akıl verenlerin gerçek yüzü çok farklı. Her elektronik ürün bozulabilir ama ben bakımımı yapayım, bakımını yaptıktan sonra anakartı vs. yanarsa bu sefer gönül rahatlığı ile Casper haterı olur suçlarım. Ama sıcaklıklar böyle olacaksa tabii haterlıkla işim olmaz. İnşallah böyle güzel sıcaklıklarla bir süre devam eder. Nazar değmesin bu kadar güzel fps değerleri ile serin oyun oynamak herkesin hakkı olmalı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Zaten bunu diyenler sayesinde paranoyak gibi laptopa gittim 100 tane benchmark testi yaptım.
Evet kafayı takmaya gerek yok ama şu savunduğun şahıs her sıcaklık konusunda bana gönderme yaptığından insan kafa yoruyor. Ben de al sana sıcaklık konusu diye kendisini etiketledim kafasını kuma gömmeyi tercih etti. Dalga geçersem geleceğini biliyordum ama sahibine laf söylüyorum yavrusu alınıyor hesabı siz de üstüme gelince olayı anladım.
Bana özür dilemeyin, bunun yerine konuma daha da mesaj atmayın ki konuyu aratanlar olursa faydalanabilsin. Bana da yeter, sonuçta sizi ben davet etmedim. "Sendegitunutbeni" adlı şahısı ben etiketlediğim için tabii ki müsamaha gösterdim beni eleştirmesine de siz fazla oldunuz yan hesap gibi. Reklam diyerek eleştirmeniz elbette zoruma gitmedi, ben Casper satışından para kazanmıyorum. Zoruma giden taraf emeğime laf atılması olay bu kadar. Büyütmeye gerek yok. Özürünüzü de kabul etmiyorum çünkü benim size yaptığım bir kötü davranış yok daha çok olay benimle savunduğun kişi arasında. Bu yüzden hakkınız kaldıysa bu beni ilgilendirmiyor o sizin ile Allah arasında. Yani hiçbir şey olmamış gibi hayatınıza devam edebilirsiniz veya bu olayları unutabilirsiniz benim içinde daha iyi olur. Buradan size pay çıkartmam.
Konuya biraz daha bilgi eklemeye çalışıyorum kendime de notlar alıyorum ki bir daha ki bakım işlemi daha başarılı geçsin.
Alıntıladığım mesajda kestiğim kısımlara bir şey diyemem çünkü kişiselleşti iyice ama buna emek değil demeniz çok garip. Ben G870 için bu tarz konu görmedim. Varsa da bu kadar resimlerle anlatılmış bir biçimde değildi diyelim ki var burada paylaşın benim için daha faydalı olur beni de dertten kurtarırsınız. Kimsenin bu kadar detaylı okumayacağını bende biliyorum zaten daha iyisi mevcut ama video olarak mevcut. CihazTV'nin videosu tabii ki bu konudan daha güzel, araştırmak isteyende o videoyu izler benim konumdan da 1000 kat daha zevk alır. Ama şu an konumda yapmak istediğim şeyden daha çok konu sizin mesajlarınızdan şekillenir oldu bunu belirtmek isterim.Ben emek olarak görmüyorum
Şimdi de tam tersi şeyler söylüyorsunuz.hakkınızı helal edin konu güzel olmuş
burası forum ortamı o kadar detaylı yazdıgın şeyleri kimse okumuyor bile
45w limit aktif olduğu sürece istediğiniz gibi bench yapabilirsiniz, hiçbir sorun olmaz. Benchlerin soruna sebep olmaları genelde güç limiti olmadığında ortaya çıkıyor. Örneğin; benim işlemci max TDP 157 watt çekebiliyor. Ama normal TDP değeri 55w. Ben 55'e limitlemesem bir anda 157w çekip benchmark bitince bir anda sıfırlanınca o termal şok ile yüzeyde gerilim oluşturacak. O da pump-out'a sebep olacak. Sizde de TDP 45w, max TDP 95w.önceki macunda yaptığım hataları bunda yapmadım sürekli cinebench testine sokuyordum bu sefer sokmadım mesela.
Bende kendi laptop'ımdan yola çıkarak bu yorumu yapmıştım. Çünkü sizin işlemcinin limitsiz cinebench r23 skoru 10000 küsuratlı bir değer. Benim işlemcinin 55w ile aldığı skor 14000 civarında. Ben bu koşullarda kendi işlemcimin ekran kartına darboğaz yaptığı bir kaç durum gözlemledim. Yeni nesil MMORPG açık dünya oyunları (Lost ark, Throne and Liberty gibi), FPS/TPS open world multiplayer oyunlar (helldivers 2 gibi), bazı open world single player oyunlar (expedition 33 gibi)... Bu nedenle sizde de ister istemez bazı durumlarda 45w yetersiz kalacaktır dedim. Ama büyük bir eksiklik de yaratmıyor. Genelde FPS %10'dan fazla düşmüyor. Bu nedenle göz ardı edilebilir bir durum. Sadece farkında olmanızı istedim.Ekran kartına kıyasla zayıf kalmıyor ama 55W limiti sizin mesajınızdan hemen sonra geri 45W'a düşürdüm. Sonuçta render almıyorum alacağım maksimum renderde photoshop olur herhalde içerik üreticisi değilim. Rekabetçi oyunlarda oynamıyorum 45W hayli hayli yetiyor. Uzun soluklu olmasından ziyade 1 2 ay dayansa ben zaten okeyim. Render yaparsanız veya rekabetçi oyun oynarsanız 45W yetersiz kalır.
Ne demek hocam, asıl ben tecrübelerinizi bizimle üşenmeden paylaştığınız için teşekkür ederim.Aynen çok doğru bilgiler vermişsiniz iyi ki de konuya etiketlemişim sizi konumu taçlandırdınız. Tekrardan teşekkür ediyorum geldiğiniz için hoşgelmişsniz.![]()
ben zaten kendi cihazıma bakım yapabilirim eskiden bilgisayarcıda vs. geçmişim var evet HP servisi o kadar kazıkçı ki termal bakıma 1450 TL istemişti Victus 16 S0057NT var bende@Ruffian Hocam sizi de konuma davet etmek istedim. 1450TL servis bakım ücreti demişsiniz, benim gibi evde yapmanızı tavsiye ederim bakımınızı.
Elinizdeki cihazdan memnun musunuz ayrıca neydi elinizdeki cihaz ?
Monster Tulparlar da aynı sorundan muzdarip dandik termal macun yüzünden çok ısınıyor servis de kötü bir termal macun kullanıyor ondan dolayı sorun yaşıyor millet (Clevo kasalar direkt sorunlu yeni clevolar çokda sorunlu değil ama genede parasını hak etmeyen bir kasa) dediğim tongfang ve ya msi kasa için.Mx4 gibi saçma bir şey sürmüşler 9 10 aydır macun değiştirme gereği duymadım ama bu ay bir baktım 100 derece gördüm. Acil değiştirdim. 1 ay dayanırsa ve tekrar 90 olursa ptm deneyebilirim ama sanmıyorum 1 ayda çıkacağını önceki macunu 3 4 ay güzel değerlerle gitti.
İçinin fotoğrafını çekemedim her yerim toz oldu. Macun içinden silinmiş resmen yok olmuş. Orijinal putlyeri de almışlar ona üzüldüm.![]()