Neler Yeni

Yardım Casper'dan Dava Yedim

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Emin
Merhaba arkadaşlar Trendyol üzerinden Casper'den 36bin civarına Casper laptop aldım normal fiyatı 95bin TL imiş. Kendi sitelerinde trendyoldada normalde 105binmiş, neyse THH'ye başvurdum THH beni haklı buldu. THH inceleme olarak rafta, vitrinde bulunan bir ürünü fiyatı ne olursa olsun göndermek zorunda maddesi gerekçe göstererek beni haklı buldu. Bundan birkaç gün sonra Casper bana %66 indirimle bu ürünü aldığım için kötü niyetli olduğumu belirterek dava açtı.

THH kararının iptalini ve masraflari benim ödemem için tüketici mahkemesine talep iletmişler.

Mahkemeden bana gelen belgede savunma dilekçesi yazmam gerektiği söylenmiş.

Gelelim benim savunmama.

1. Trendyol hakkında şikayervar sitesinde 1000LERCe ürününün kendine ulaşmadığına kendilerinden habersiz iptal edildiğine dair şikayet dolu. https://www.sikayetvar.com/trendyol

2. husus olarak %66 indirimle ürün satın almamın kötü niyetli olduğumu belirtmişler.

Buna göre: Öncelikle benim tüm bilgisayarların tüm modellerinin fiyatını bilme şansım yok.

Bir tüketici olarak görür beğenir ve alırsım daha sonrasında bu 110k mış bu 35k mış bilemem.

3. olarak.

İnternette Trendyol Hepsiburada vs herganbi siteden %99 indirimli ürünler dahi alıp teslim edilen siparişler var.

Sizlerden talebim aynı durumu yaşayan bana tavsiye verebilecek bu işlerden anlayan bu davayı kazanmam için hakkında bilgisi olanlardan tavsiye almak.

(Dava dosyalarını özetledim harici olarak birkaç eski davalaarını eklemişler ve bu ticaretin akla mantığa aykırı olduğunu belirtmişler.)

kronik1907

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
281
İsim
Görkem
Öncelikli olarak şunu söyleyeyim
piyasası xxxxx tl olan bir ürünü bunun %50 /-60 gibi oranda altında olduğunu görüyorsanız
bunu piyasasını bilmiyordum demeniz mantıklı değil (hukuki değil demiyorum bakın yanlış anlaşılmasın )
bir ürünün piyasası ortalama 95-105k arasında geziniyorsa bu üründe ciddi indirim yapılsa yapılsa 80-85k arası yapılır
40-50 lerde geziyorsa ben her ürünün piyasasını mı bilecem tavrınız hukuki olarak olmasa da mantık olarak kabul edilebilir değil
BU SİZE KARŞI YAPACAĞIM BİR ELEŞTİRİDİR

Gelelim firma pazaryeri mahkeme olayına
size hukuki bir yaptırım uygulanması DÜNYANIN EN SAÇMA OLAYIDIR
Çünkü siz mesafeli satış sözleşmesi gereği size sunulan (mantıken doğru olsa da yanlış olsa da ayrıca mantık incelenecek olursa tüketiciyi mağdur edecek ne kurallar da var onları da eleştiririz )
haklarınızı veya pazar yerinin size sunmuş olduğu hakları kullanıyorsunuz

Burada bile isteye bir art niyetle indirim takip ediyorsanız dahi (şahsi olarak bir tek size yöneltmiyorum aslında )
buradaki muhatap 1 size verilen hukuki haklar dahilinde tüketici hakları
2 ilgili pazar yeri

ilgili satıcı sizle bu konuda muhatap olamaz

BAŞKA BİR KONUYA DA GELELİM
piyasası 95-105k aralığında gezinen bir ürünü
sanki çok daha yüksek fiyatlı imiş gibi gösterip misal 160k
o fiyatın üstünü çizip veya sepette indirim diye gösteri 94k ya satan firmalar da var

baktığınızda 95-105k aralığında gezen bir ürün için 94k teori de indirim
fakat fiyatın tepe noktası olarak gösterilen 160k dan 94k ya indirim göstermek
muazzam bir indirim algısı oluşturarak tüketiciyi aldatmak

peki burada müşteri arkadaş bunu zaten en ucuz satan 95k ya
en pahalı satan da 105k ya satıyormuş
bunlar fiyatta göz boyama yapmış şikayetciyim desen bir şey oluyor mu firmaya
olmuyor
neden
yasal haklar çercevesinde (ahlaki vicdani sınırların da hukukla alakası olamdığını varsayarsak) ticaretini gerçekleştirmiş

sizde hadi tekilleştirmeyeyim bizler de diyeyim
bizler de bu sitelerden açık bulduğumuzda yasaların bize vermiş olduğu mesafeli satış sözleşmelerinin bizlere sunmuş olduğu imkanlar dahilinde alışverişimizi yapıyoruz
ister vicdani ister değil o ayrı bir tartışma konusu

yani size hiç bir şey yapamazlar kanaatimce
ayrıca bu işi sosyal platformlarda takipci gücü olan kişilere ulaştırabilir bu olayı daha fazla yayabilirseniz seyir daha da başka değişir gibi düşünüyorum

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,449
İsim
Oğuz
Laptop gönderildi mi sana?

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Emin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hayır göndermedi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

piyasası xxxxx tl olan bir ürünü bunun %50 /-60 gibi oranda altında olduğunu görüyorsanız
bunu piyasasını bilmiyordum demeniz mantıklı değil (hukuki değil demiyorum bakın yanlış anlaşılmasın )
bir ürünün piyasası ortalama 95-105k arasında geziniyorsa bu üründe ciddi indirim yapılsa yapılsa 80-85k arası yapılır
40-50 lerde geziyorsa ben her ürünün piyasasını mı bilecem tavrınız hukuki olarak olmasa da mantık olarak kabul edilebilir değil

Çünkü siz mesafeli satış sözleşmesi gereği size sunulan (mantıken doğru olsa da yanlış olsa da ayrıca mantık incelenecek olursa tüketiciyi mağdur edecek ne kurallar da var onları da eleştiririz )

Burada bile isteye bir art niyetle indirim takip ediyorsanız dahi (şahsi olarak bir tek size yöneltmiyorum aslında )
2 ilgili pazar yeri

o fiyatın üstünü çizip veya sepette indirim diye gösteri 94k ya satan firmalar da var

olmuyor
neden
yasal haklar çercevesinde (ahlaki vicdani sınırların da hukukla alakası olamdığını varsayarsak) ticaretini gerçekleştirmiş

bizler de bu sitelerden açık bulduğumuzda yasaların bize vermiş olduğu mesafeli satış sözleşmelerinin bizlere sunmuş olduğu imkanlar dahilinde alışverişimizi yapıyoruz

ayrıca bu işi sosyal platformlarda takipci gücü olan kişilere ulaştırabilir bu olayı daha fazla yayabilirseniz seyir daha da başka değişir gibi düşünüyorum
Eleştirinizde haksızsınız çünki trendyol üzerinden şahsımında aldığı %99 dahi indirimli ürünler oldu örnek olarak 10bin tl civarı kablosuz kulaklıgı 1000tlye, 1000tl ürünü 50tlye, 5000tl seti 3.50tlye alan kişiler var. Hepside tarafıma teslim edildi teslim edilmeyenleride thh kararlı ile aldım ve aldık. Casper burada tüm ürüünlerderde fiyat hatası yaparak 1000lerce sipariş alıyor ve çok satanlarda il 10da tüm laptopları. Benim işim gücüm yok hergün laptoplara bakmıyorum şahısların kendi söylediği üzere kendi sitelerinde 95k laptop olan laptopu 110kdan 35k veuyahut 70e indirdigini var sayalım buyuk indirim yaptım demesi bile kötü niyetli olduğu belirtiyor. Ve diğer 4070 laptoplarındada farklı indirim ve fiyat skalası vardı tüketici olarak bunu takip etmek gibi bi sorumluluğum yok.

Son düzenleme:

ubah

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
ubah
Benzer bir durum yakında benimde başıma gelebilir :)

Nasıl bir dilekçe yazacaksınız, savuma yapacaksınız merak ediyorum. Gelişmeler hakkında bilgi verir misiniz?

endoplazmiketikulum

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
192
İsim
Mahir Cengiz

2 ilgili pazar yeri

olmuyor
neden

Hocam burda konu sahibinin ne suçu var? İlanda ki cihazı fiyatı neyse almış fiyat araştırması vs. yapması mı lazım burada hatalı olan thh'nin kararını hiçe sayan insanların parasına çöken mafyacılık oynayan casper'dan başkası değil. Zaten tamda kalitelerine yakışan bir olay

kronik1907

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
281
İsim
Görkem
Hocam burda konu sahibinin ne suçu var? İlanda ki cihazı fiyatı neyse almış fiyat araştırması vs. yapması mı lazım burada hatalı olan thh'nin kararını hiçe sayan insanların parasına çöken mafyacılık oynayan casper'dan başkası değil. Zaten tamda kalitelerine yakışan bir olay
ben suçlu demedim
ama kimse de bana demesin ki piyasanın gerçekten %60-70 altında bir ürün satılıyorsa
ben piyasadan bihaberim bunun bu fiyatta olduğunu bilmiyordum demesin dedim
inandırıcı gelmiyor

sen suçlusun davayı haketmişsin demedim
vicdani olarak haklı da olsan haksız da olsan seinin bir yasal hakkın var
bu yasal haktan seni mağdur edemezler dedim

lütfen satırlar dolusu kelimeler dolusu paylaşımımın içinden aslında ne demek istediğimi çok iyi anladığınız ama algı oluşturmak için farklı algılıyor gibi tavır sergilediğiniz kelimeleri seçerek algı oluşturmaya çalışmayın
Mesaj otomatik birleştirildi:

Youtubeye video çekecektimde caspe bu seferde itibarsızlaştırmakdan dava açmasınlar :D
zaten itibarları yok onların yüzüne tükürsen yarabbi şükür derler de
olaylar büyümesin diye geri adım atabilirler
veya başka bir bakış açısı şu için kılını kımıldatmayacak olan pazar yeri sırf adı geçti diye çözüm odaklı bir girişimde de bulunabilir

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Emin
O güne dağir başka kişilerin siparişleri.

Ekler

• IMG_20241023_134544_651.jpg
    IMG_20241023_134544_651.jpg
    35.9 KB · Hit: 299
  • IMG_20241023_134544_937.jpg
    IMG_20241023_134544_937.jpg
    42.6 KB · Hit: 299
  • IMG_20241023_134544_926.jpg
    IMG_20241023_134544_926.jpg
    35.5 KB · Hit: 252
  • IMG_20241023_134544_789.jpg
    IMG_20241023_134544_789.jpg