Neler Yeni

Yardım Cat kablosu hakkında

city

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
1
cat5e var çok fark yoksa hiç almayayım o zaman. Cat6a slim düşünüyordum ayrıca

EfoWars

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
523
İsim
Süleyman Efe Erdoğmak
İlgilendiği Kategoriler
İç Donanımlar, Çevre Birimleri, Cep Telefonları, Konsollar, Ağ Sistemleri
cat5e var çok fark yoksa hiç almayayım o zaman. Cat6a slim düşünüyordum ayrıca
cat5e ile cat6 arasındaki tek fark 100 metre üstü için cat5e nin çalışmaması. kablonuzu kullanmaya devam edebilirsiniz.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,557
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Ayrıca Cat5e, Cat6 veya Cat6a ağ kabloları için seçim yaparken,kablo kılıfında 23 AWG gibi bir AWG belirtimi görebilirsiniz.AWG, kablo oluşturan münferit iletkenlerin (teller) çapını tanımlamak için kullanılır Gösterge ne kadar küçük olursa, telin çapı da o kadar büyük olur. Bir telin çapı büyüdükçe, taşıdığı sinyaller için elektrik direnci azalır. Daha küçük bir ölçüye (daha büyük çaplı) sahip bakır ağ kabloları, daha az direnç sağlayarak sinyallerin daha uzağa gitmesine izin verdiği için genellikle daha uzun uzunluklarda mevcuttur. Daha az direnç ayrıca daha az ısı üretir. 23 AWG ağ kablosu 24 AWG veya 26 AWG ağ kablosundan daha az direnç sunacaktır. bu sebeple internet hattı çekerken ben genelde Cat6 23 AWG kablo kullanıyorum şuana kadar şikayet de almadım

city

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
1
Ayrıca Cat5e, Cat6 veya Cat6a ağ kabloları için seçim yaparken,kablo kılıfında 23 AWG gibi bir AWG belirtimi görebilirsiniz.AWG, kablo oluşturan münferit iletkenlerin (teller) çapını tanımlamak için kullanılır Gösterge ne kadar küçük olursa, telin çapı da o kadar büyük olur. Bir telin çapı büyüdükçe, taşıdığı sinyaller için elektrik direnci azalır. Daha küçük bir ölçüye (daha büyük çaplı) sahip bakır ağ kabloları, daha az direnç sağlayarak sinyallerin daha uzağa gitmesine izin verdiği için genellikle daha uzun uzunluklarda mevcuttur. Daha az direnç ayrıca daha az ısı üretir. 23 AWG ağ kablosu 24 AWG veya 26 AWG ağ kablosundan daha az direnç sunacaktır. bu sebeple internet hattı çekerken ben genelde Cat6 23 AWG kablo kullanıyorum şuana kadar şikayet de almadım
AWG değerini nereden öğreneceğiz ve cat6a kablo daha iyi değil mi?

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,557
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
AWG değerini nereden öğreneceğiz ve cat6a kablo daha iyi değil mi?
Kablonun üstünde yazar 25-24-23awg diye 23 AWG bizler için en ideal olanı Zaten daha aşağı nadir özel olarak bulunuyor piyasa da 24-25 AWG çok sık var 23 de var tabi de 24-25 kadar değil

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,504
İsim
ArtiAnius
biri 2mt biri 1mt işte kanka da cat8 ne be 10gigabit internet mi taşıyoruz dsliadjsadas

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,557
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1

city

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
1
Ürünü internetten almayı düşünüyorum o yüzden awg değerlerini bilmiyorum. Siz hangi marka kullanıyorsunuz?

city

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
1
Kablonun üstünde yazar 25-24-23awg diye 23 AWG bizler için en ideal olanı Zaten daha aşağı nadir özel olarak bulunuyor piyasa da 24-25 AWG çok sık var 23 de var tabi de 24-25 kadar değil
marka söyler misin veya link var mı

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,557
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
  • Beğen
Reaksiyonlar: city

AquaDeviL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
SEFA V.
Hocam bildiğim kadarıyla s/ftp kablo daha sağlam yapılıyor. ekstra kaplama falan olabilir yani o yüden pahalıdır. alttaki yorumlardan birinde zaten şöyle bir şey yazıyor.
"Tek bakır telli (solid) değil fakat preslenmiş çoklu bakır telli (stranded) kablo. Ürün görsellerinden de stranded telli olduğu görülüyor ve kablonun üzerinde de standed ibaresi var. SFTP kablo olduğu için hem çiftli tellerin üzeri metal folyo hem de tüm 4 çift telin üzeri ekstra kalkanlamalı (shielded). Bu yüzden de olması gerektiği gibi kalın ve kolay bükülmüyor."

city

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
1
awg değerinin ne kadar etkisi oluyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular