Cayma bedeli

FMDikici

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkadaslar merhaba internet saglayicimla sorun yaşıyorum ve sorunumu cozmuyorlar(kendilerinden kaynaklı olmadığını söyleyip duruyorlar)

1yildan fazla taaddut veren bir tuketici cayma bedeli odemeksizin sözleşmeyi fes edebilir(tuketici hakları madde 54 fıkra 4)
Bunu yapan veya yaşayan oldu mu?

Arkadaslar merhaba internet saglayicimla sorun yaşıyorum ve sorunumu cozmuyorlar(kendilerinden kaynaklı olmadığını söyleyip duruyorlar)

1yildan fazla taaddut veren bir tuketici cayma bedeli odemeksizin sözleşmeyi fes edebilir(tuketici hakları madde 54 fıkra 4)
Dostum sana bir taktik vereyim. Direk turknet'e geç. Türknet cayma bedelini ödüyor. Yanında 1000dk ev telefonu ile birlikte 100mbps'e kadar internet hızını ayda 80tl'ye veriyor. İlk 1 ay da ücretsiz oluyor davet kodu ile geçersen. Tavsiyem bu yöndedir.

O madde olmasına karşın eğer İSS ile anlaşmanda taahüt kaynaklı bir indirim fiyatını kullanıyor isen o almadıkları indirim ücreti x kullandığın ay kadar cayarsan ücret talep ediyor. Bundan kaçış olmuyor çok uğraştım. olmuyor.

ÖRN:
TAAHÜTSÜZ 90₺
TAAHÜT İLE 50₺

50₺ x 12ay taahütlü internetin var ve bunun 10. ayındasın, caymak istiyorsun.
Taahütsüz paket fiyatı 90₺
90₺ - 50₺ = 40₺ ay bazına indirim almışsın.
40₺ x 10 ay kullandın = 400₺ cayma bedeli ödeyerek ayrılabilirsin. olay bu.

Kesinlikle taahüt vermeyen kaliteli İSS ler var. onalara geçmeni tavsiye ederim.

Güzel bir konu olmuş. Okumayı tercih edecek kişiler için bir link bırakıyorum. Milliyet.com.tr
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O madde olmasına karşın eğer İSS ile anlaşmanda taahüt kaynaklı bir indirim fiyatını kullanıyor isen o almadıkları indirim ücreti x kullandığın ay kadar cayarsan ücret talep ediyor. Bundan kaçış olmuyor çok uğraştım. olmuyor.

ÖRN:
TAAHÜTSÜZ 90₺
TAAHÜT İLE 50₺

50₺ x 12ay taahütlü internetin var ve bunun 10. ayındasın, caymak istiyorsun.
Taahütsüz paket fiyatı 90₺
90₺ - 50₺ = 40₺ ay bazına indirim almışsın.
40₺ x 10 ay kullandın = 400₺ cayma bedeli ödeyerek ayrılabilirsin. olay bu.

Kesinlikle taahüt vermeyen kaliteli İSS ler var. onalara geçmeni tavsiye ederim.
Cayma bedeline yakalanmamak için 13. ay iptal başvurusunda bulunmalısın attığım linkte de var detayı. Kanunen firmalar 12 aydan fazla taahhüt yapamaz.

Mesut çevik diye birinin videosunda gördüm bi hukukçu anlatıyor
Maddeye göre 1 yıldan fazla taaddut veren tüketicinin ne olursa olsun ücretsiz bir sekilde cayma hakkı vardır (ister 1 ister 5 isterse 15. Ay fark etmez)
Bundan dolayı sordum yani sizden para isteyemezler isterlerse tuketici icra tehdidine girer(şikayet ettiğinizde işiniz hallolur ve tazminat davası açabilirsiniz)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,186,917
Üyeler
188,338
Son üye
Gabrielwm
Geri