Çekim Gücü Yüksek Modem

Reaksiyon skoru
2
Merhaba dostlar, ters dubleks evde yaşıyorum ve modemimin çekim gücü çok kötü, sürekli kopmalar yaşıyorum. Bu yüzden yeni modem almayı düşünüyorum, modem önerileriniz nelerdir? Yardımcı olursanız çok sevinirim, yanıtlayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Modemlerin menzili az çok birbirine yakın. Range extender, router gibi bir ürünle tahmininizden daha fazla genişletebilirsiniz. Hem modeme göre daha uyguna gelir hem daha kesin sonuç verir.

Repeater tarzı ürünler menzili genişletse bile yeni ağ kurmadıklarından ping veya düşük hız sorunlarına yol açabilir. O sebeple router veya range extender öneriyorum.

Son düzenleme:
Bunu 6 7 aydir kullaniyorum sorun olmadi

Fakat eviniz buyuk ise her turlu router almanjz gerekli
Ben de bu modemi düşünüyorum, ev büyük değil ama markayı pek bilmediğimden emin değildim, teşekkür ederim.

Modemlerin menzili az çok birbirine yakın. Range extender, router gibi bir ürünle tahmininizden daha fazla genişletebilirsiniz. Hem modeme göre daha uyguna gelir hem daha kesin sonuç verir.

Repeater tarzı ürünler menzili genişletse bile yeni ağ kurmadıklarından ping veya düşük hız sorunlarına yol açabilir. O sebeple router veya range extender öneriyorum.
Modemin de yetersiz olduğunu düşünüyorum. Sürekli bağlantı kesiliyor, evde 4 cihaz bağlı diyelim 5. bağlandığında direkt olarak kopma yaşanıyor. 2 dakika boyunca gidiyor ve geri geliyor, birisi Download yaptığı zaman tamamen kitleniyor.

Modemin de yetersiz olduğunu düşünüyorum. Sürekli bağlantı kesiliyor, evde 4 cihaz bağlı diyelim 5. bağlandığında direkt olarak kopma yaşanıyor. 2 dakika boyunca gidiyor ve geri geliyor, birisi Download yaptığı zaman tamamen kitleniyor.
Dhpc tarzı bir şey açık olmasın modem arayüzünde. Birde kaç mbps internet kullanıyorsun?
Bu ikisi sorunun asıl kaynağı olabilir.

16mbs internet kullanıyorum, internetin gelişi konusunda problem yok ama dhpc hakkında bilgim yok, kontrol edeyim bi. Bunun etkisi nedir?
Gece uyku sersemi yanlış yazmışım DHCP olacaktı. Cihazlar ile ağ arasındaki iletişimde kullanılan parametreler diyebilirim. IP çakışması gibi durumlarda bağlantı problemleri yaşanıyor olabilir. IP havuz genişliğindeki sayıya dikkat ediniz.

Bazı modemlerde Cihaz sayısı belirleme hangi cihaza ne kadar hız atanacak gibi detaylar başka sekmede bulunabilir.

16mbps internet günümüzde çoklu kullanım için uygun değil. 2k 4k video izleyen olsa bile diğer kullanıcılar sorun yaşar normaldir.

Tabi indirme, yükleme gibi işlemlerden diğerleri etkilenmesin diye QoS ayarı yapabilirsin. Bu sayede bağlantı kalitesi artırılabiliyor.

Maksadım size mümkün mertebe para harcatmadan sorununuzu çözebilmek.
Router kendi ağını kurduğundan modeme bağlanamayanlar routera bağlanırak sorunu geçiştirebilirsinizde. İp atamasını router yapacağından sorunu çözmüş gibi olursunuz.

Accesspoint, Universal repeater için bu durum söz konusu değil kendi ağlarını kurmadıklarından sorun devam eder. Yani bu cihazlara bağlananlara ip yi modem atamaya devam eder.

Son düzenleme:
Forumdaki arkadaşların önerisi ve araştırmalar sonucunda Tenda V1200 modelini aldım, çokta kaliteli internet veriyor, kesinti gibi sorun yok şimdilik. Yanıtlayan herkese teşekkürler

Geri