Neler Yeni

Chia icin 3k butcem var, nasil bir sistem kurmaliyim?

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Ama bu işin balon çıkma ihtimali hiç de düşük değil.
Bakalım 600 liraya tek diskle ufak bir yatırım yaptım ben. Olursa miningi yaparız olmazsa da en kötü kendim arşiv için kullanırım ya da diski 400 liradan biraz zararla satarım 😀
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhaba, SSD veya HDD almak icin toplam 3k butcem var. Sadece chia coin kasacagim, parayi nasil harcamam daha mantikli olur?
Bu iş yüksek boyutlu Hddler ve plotları hızlı oluşturmak için çok hızlı bir SSD ile yapılıyor. SSD zorunlu değil.

Bu kadar bütçem olsa ve kesin yatıracak olsam herhalde 512GB çok hızlı bir M2 SSD ve 2 tane 8TB disk kullanırdım.

Son düzenleme:

Strelizia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Sutorerichia Bravery
Şuan tek kuruş değeri olmayan bir şey için bu kadar ciddi düzeyde yatırım yapılmaz.
CEO su ve kurucusu BTT yi yazan adamla aynı , ayrıyetten coin almıyorlar ki hdd alıyorlar yani 100tl aşşağıya koysan gene satarsın çok zarar edilmez ama çok kar edilebilir bir iş

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Bu iş yüksek boyutlu Hddler ve plotları hızlı oluşturmak için çok hızlı bir SSD ile yapılıyor. SSD zorunlu değil.
Zorunlu değil ama zorunlu da diyebiliriz. Normal bir HDD bir plot işlemini 24 saatte tamamlıyor. Çok gereksiz bir şekilde uzun.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Zorunlu değil ama zorunlu da diyebiliriz. Normal bir HDD bir plot işlemini 24 saatte tamamlıyor. Çok gereksiz bir şekilde uzun.
O kadar sürüyor mu ya ben 2-3 günde 40 plotu yaparım diyordum 😂

Bildiğim kadarıyla plotun sadece ilk etapta oluşması gerekiyor. Tüm plotlar oluştuktan sonra SSDye gerek kalmıyor. Aslında kendi bilgisayarımızda SSD varsa 1-2 günlüğüne onu bu iş için kullansak olur gibi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,048,436
Üyeler
166,374
Son üye
Yass
Top Bottom