Neler Yeni

Cift slot ram vs tek slot ram

dinAZor

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Samet
7800xt+7500f sistemde tek modül ddr5 16 gb ram kullandım çünkü 16+16 yapacak bütce yoktu bende 1-2 ay sonra bir 16 daha takacağım için 2x8 yapmadım. Sizce oyunlarda büyük bir etkisi olur mu?

1905

80+ Silver
ddr4 te etkisi büyük ama ddr5te pek fark yok iyi yapmşsınız.

Akman55

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
311
İsim
Hakan Akman
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı, İşlemci, Hazır Sistem
o sisteme 16+16 yakışırdı zaten sıkıntı yok. tek slot kullansaydınız da çok fark olmazdı

MoonWalk

80+ Bronze
RAM yetiyorsa ve performans artışı konusunda normal bir şekilde soruluyorsa fazla artış gözlemlenmeyebilir ancak RAM yetmiyorsa daha da açacaktır sistemi. Fazlası iyidir, azı orta. 1x16 GB yapılması da DDR5 tarafında daha mantıklı denebilir iyiden ziyade, 32 GB daha çok gerektiğinden (genel olarak) 2x16 GB yapma konusunda rahat ettirir.

dinAZor

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Samet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
o sisteme 16+16 yakışırdı zaten sıkıntı yok. tek slot kullansaydınız da çok fark olmazdı
16 ram idare eder ama bazıları 0.1 fps değerlerinde fark olduğunu söylüyor ve stutter yapacağını söylüyolardı.. 5-6 fps etkilemez sıkıntı yok zaten max 2-3 ay kullanacağım 16 gb
Mesaj otomatik birleştirildi:

RAM yetiyorsa ve performans artışı konusunda normal bir şekilde soruluyorsa fazla artış gözlemlenmeyebilir ancak RAM yetmiyorsa daha da açacaktır sistemi. Fazlası iyidir, azı orta.
16 ram günümüz oyunları için artık yetersiz kalacak ama yeten oyunlarda ben performans çok düşer mi diye sormuştum

Akman55

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
311
İsim
Hakan Akman
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı, İşlemci, Hazır Sistem
16 ram idare eder ama bazıları 0.1 fps değerlerinde fark olduğunu söylüyor ve stutter yapacağını söylüyolardı.. 5-6 fps etkilemez sıkıntı yok zaten max 2-3 ay kullanacağım 16 gb
Mesaj otomatik birleştirildi:

16 ram günümüz oyunları için artık yetersiz kalacak ama yeten oyunlarda ben performans çok düşer mi diye sormuştum
fark edemezsiniz büyük ihtimalle

r4NG3r

80+ Silver
İyi yapmışsın 2x8 alıp sonra birde onları satmakla uğraşılmaz 2x16 yaparsın direkt

MoonWalk

80+ Bronze
Etki yazınca artı olarak anlaşıldı. Eksi tarafa düşürmeyecektir. Uyum içinde stabil çalıştığı sürece, büyük sorunlara yol açmadığı sürece aradaki fark fark edilmez bile.

dinAZor

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Samet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Etki yazınca artı olarak anlaşıldı. Eksi tarafa düşürmeyecektir. Uyum içinde stabil çalıştığı sürece, büyük sorunlara yol açmadığı sürece aradaki fark fark edilmez bile.
Chat gpt yüzde 20 lere kadar fark olacağını söyledi ama çok gerçekci değil gibi

DDR5 ile tek, çift performans olayı da bitti

MoonWalk

80+ Bronze
Chat gpt yüzde 20 lere kadar fark olacağını söyledi ama çok gerçekci değil gibi
Yazıldığı gibi. RAM'in yetmediği yerde FPS'ten ziyade rahatlatma konusunda daha ön planda olacaktır artan RAM boyutu, eksi tarafa düşürse bile (ki neredeyse hiç hükmünde) uyum olduğu sürece fark edilmeyecektir bile. ChatGPT de gelişmekte şu an da, farklı farklı sonuçları kale alıp ortalama çıkartmış olabilir ancak onun yazılımı teknoloji konusunda biraz mantık dışı ilerliyor bazı yerlerde de.

dinAZor

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Samet
Yazıldığı gibi. RAM'in yetmediği yerde FPS'ten ziyade rahatlatma konusunda daha ön planda olacaktır artan RAM boyutu, eksi tarafa düşürse bile (ki neredeyse hiç hükmünde) uyum olduğu sürece fark edilmeyecektir bile. ChatGPT de gelişmekte şu an da, farklı farklı sonuçları kale alıp ortalama çıkartmış olabilir ancak onun yazılımı teknoloji konusunda biraz mantık dışı ilerliyor bazı yerlerde de.
Teşekkürler

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,281
İsim
Mehmet Aslan
7800xt+7500f sistemde tek modül ddr5 16 gb ram kullandım çünkü 16+16 yapacak bütce yoktu bende 1-2 ay sonra bir 16 daha takacağım için 2x8 yapmadım. Sizce oyunlarda büyük bir etkisi olur mu?
ddr5 de o kadar fark olmuyor , tek modül almak daha mantıklı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,083,520
Üyeler
172,248
Son üye
hamsikafa
Top Bottom