16 ram idare eder ama bazıları 0.1 fps değerlerinde fark olduğunu söylüyor ve stutter yapacağını söylüyolardı.. 5-6 fps etkilemez sıkıntı yok zaten max 2-3 ay kullanacağım 16 gbo sisteme 16+16 yakışırdı zaten sıkıntı yok. tek slot kullansaydınız da çok fark olmazdı
16 ram günümüz oyunları için artık yetersiz kalacak ama yeten oyunlarda ben performans çok düşer mi diye sormuştumRAM yetiyorsa ve performans artışı konusunda normal bir şekilde soruluyorsa fazla artış gözlemlenmeyebilir ancak RAM yetmiyorsa daha da açacaktır sistemi. Fazlası iyidir, azı orta.
fark edemezsiniz büyük ihtimalle16 ram idare eder ama bazıları 0.1 fps değerlerinde fark olduğunu söylüyor ve stutter yapacağını söylüyolardı.. 5-6 fps etkilemez sıkıntı yok zaten max 2-3 ay kullanacağım 16 gb
Mesaj otomatik birleştirildi:
16 ram günümüz oyunları için artık yetersiz kalacak ama yeten oyunlarda ben performans çok düşer mi diye sormuştum
Etki yazınca artı olarak anlaşıldı. Eksi tarafa düşürmeyecektir. Uyum içinde stabil çalıştığı sürece, büyük sorunlara yol açmadığı sürece aradaki fark fark edilmez bile.16 ram günümüz oyunları için artık yetersiz kalacak ama yeten oyunlarda ben performans çok düşer mi diye sormuştum
Chat gpt yüzde 20 lere kadar fark olacağını söyledi ama çok gerçekci değil gibiEtki yazınca artı olarak anlaşıldı. Eksi tarafa düşürmeyecektir. Uyum içinde stabil çalıştığı sürece, büyük sorunlara yol açmadığı sürece aradaki fark fark edilmez bile.
Yazıldığı gibi. RAM'in yetmediği yerde FPS'ten ziyade rahatlatma konusunda daha ön planda olacaktır artan RAM boyutu, eksi tarafa düşürse bile (ki neredeyse hiç hükmünde) uyum olduğu sürece fark edilmeyecektir bile. ChatGPT de gelişmekte şu an da, farklı farklı sonuçları kale alıp ortalama çıkartmış olabilir ancak onun yazılımı teknoloji konusunda biraz mantık dışı ilerliyor bazı yerlerde de.Chat gpt yüzde 20 lere kadar fark olacağını söyledi ama çok gerçekci değil gibi
TeşekkürlerYazıldığı gibi. RAM'in yetmediği yerde FPS'ten ziyade rahatlatma konusunda daha ön planda olacaktır artan RAM boyutu, eksi tarafa düşürse bile (ki neredeyse hiç hükmünde) uyum olduğu sürece fark edilmeyecektir bile. ChatGPT de gelişmekte şu an da, farklı farklı sonuçları kale alıp ortalama çıkartmış olabilir ancak onun yazılımı teknoloji konusunda biraz mantık dışı ilerliyor bazı yerlerde de.
ddr5 de o kadar fark olmuyor , tek modül almak daha mantıklı.7800xt+7500f sistemde tek modül ddr5 16 gb ram kullandım çünkü 16+16 yapacak bütce yoktu bende 1-2 ay sonra bir 16 daha takacağım için 2x8 yapmadım. Sizce oyunlarda büyük bir etkisi olur mu?