Cinebench değerlerim nasıl?

tenlik

80+
Reaksiyon skoru
20
Merhaba arkadaşlar asus b550m-k ii anakartımda r5 5600 kullanıyorum. Overclock denedim. PBO değerlerini redditte bi kullanıcıdan aldım curve ayarlarını da iki üç deneme sonunda en yüksek skoru bu şekilde alabildim. En iyi çekirdeğim 3 sonra 6. Herhangi birini -30 yaptığımda start der demez sistem çöküyor o yüzden -25 yaptım ikisini de. diğerlerini de -10 denedim 11453 verdi -15 yapınca 11500 aldım. -20 denemek istemedim. Tavsiyeniz var mı? -20 denemeli miyim veya başka bir şey dene dediğiniz bir şey var mı? Ayrıca şuan 10 dakikalık testten sorunsuz geçiyor 63.5 max. sıcaklık ile bunun stabil olup olmadığını test edebileceğim bir yer var mı yoksa çökme yaşanana kadar kullanmaya devam mı etmeliyim. Yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Tüm Sistem:
Asus Prime B550M-K II
Ryzen 5 5600
Thermalright Phantom Spirit Soğutucu
Sapphire RX6600XT
GSKILL 2x16 3200mhz Ram
Samsung 980 1TB
Enermax 700W PSU

1758651574757.webp
1758651598489.webp

Çekirdek başına değer atamak biraz gereksiz -20 denenebilir

Aslında tek tek atamak mantıklı. Bir çekirdek 30'da çalışabilirken diğer çekirdek 30'u kaldıramıyor ve sorun çıkıyor. O yüzden tek tek atamak daha doğru o da uğraştırıcı. Bakacaksın da bulacaksın da vs vs. :D Uğraşmazdım şahsen. :D

Aslında tek tek atamak mantıklı. Bir çekirdek 30'da çalışabilirken diğer çekirdek 30'u kaldıramıyor ve sorun çıkıyor. O yüzden tek tek atamak daha doğru o da uğraştırıcı. Bakacaksın da bulacaksın da vs vs. :D Uğraşmazdım şahsen. :D
Hocam çekirdek başı özel voltaj atanamadığından anlamı kalmıyor

Yine de teorik olarak güç limitine düştüğü durumlarda farklı frekanslar atayıp performansı arttırabilir ama düzgün çalışmıyor

Hocam çekirdek başı özel voltaj atanamadığından anlamı kalmıyor

Yine de teorik olarak güç limitine düştüğü durumlarda farklı frekanslar atayıp performansı arttırabilir ama düzgün çalışmıyor
Hiç uğraşmaya değmez verdiğiniz değerler yerinde, benchmark skoru boş yere artar sadece performans olarak size bir şey katmaz.
Isı sorunu da zaten yaşanmayacak artık vardıysa da.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,824
Üyeler
184,985
Son üye
MeHTML
Geri