Anakartım colorful x3d modu açıkhocam arkadasiminkisizden daha dusuk. (duzeltiyorum 16.662 puan almisti) (asus b650m-k anakart, 6000mhz cl30 patriot ram 16x2gb)
internette hep 18-20k civarlarini goruyordum.
daha onceden arastirmistim bir daha baktim ve aradigim bilgiyi buldum. anakart bios ayarlarindan (msi/asrock icin) gaming boostu acmaniz, (gigabyte icin) x3d turbo modu acmaniz, (asus icin) gaming helperi acmaniz gerekiyor. bu sadece sizin daha yuksek puan almanizi saglayacak. endiselenmeniz icin bir sebep yok. ram hizi ve cl degeri x3d islemcilerde cinebench haricinde bir onem arz etmiyor diyebiliriz. youtube da testleri mevcut.
ek olarak gorev yoneticisinden cinebench programina yuksek oncelik verirseniz de puaniniz artiyor.
anakartinizin mosfet ve vrm uzerinde sogutucu blok yoksa puani arttirmak icin kasa ici hava akimini arttirmaniz gerekiyor. basit bir fan uflemesiyle bile inanilmaz sicakliklar dusuyor. a620 anakartlarda ryzen 5 7600 islemciyle bile 100 derecelere yaklasabiliyor. (youtube videosu mevcut sicakliklar fan uflemesiyle ciddi dusuyordu)
Colorful b650aAnakartım colorful x3d modu açık colorful b650a
Çok düşük 14k puan benim Ryzen 5 7535HS 12K alıyor zatenCinebench testim 7800x3d nasıl sizce? puan düşük gibi geldi ama ısıda düşük
X3D modunu kapatip dener misiniz hocam? Bu sabah arkadasima bahsettim bana anlatti, sanirsam o mod bazi threadleri kapatiyor bu sekilde oyun performansini arttirmayi hedefliyor. Cinebench programi ise tam tersine daha cok cekirdek ve thread ile besleniyor. Puaninizi aldiktan sonra oyunlarda ikisi arasindaki farki gozlemleyip acip acmamak size kalmis.Anakartım colorful x3d modu açık
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Colorful b650a
Soğutucum thermal spirit 120
Ram xpg cl30 32gb
7600 ile 14500 puan aldım
şöyle valorantta 850 ile 1000 fps alıyorum fakat sağlam fightta 600e kadar max düşüyorX3D modunu kapatip dener misiniz hocam? Bu sabah arkadasima bahsettim bana anlatti, sanirsam o mod bazi threadleri kapatiyor bu sekilde oyun performansini arttirmayi hedefliyor. Cinebench programi ise tam tersine daha cok cekirdek ve thread ile besleniyor. Puaninizi aldiktan sonra oyunlarda ikisi arasindaki farki gozlemleyip acip acmamak size kalmis.
x3d modunu kapatip cinebench yaptiniz mi hocamşöyle valorantta 850 ile 1000 fps alıyorum fakat sağlam fightta 600e kadar max düşüyor
Fırsatım olmadı olduğu anda yapacağımx3d modunu kapatip cinebench yaptiniz mi hocam