Neler Yeni

CİNNET GEÇİRTEN SİTE...!

Köl Tigin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
744
İsim
Hakan Yöyen
Gıda Sektörü;
Amerika Birleşik Devletleri fiyatları  hikersbay.com

Birçok ürünün fiyatları mevcut(ortalama alınıyor)
1 mil ambulans ile girmek 164 dolarmış.
Daha böyle bir sürü var.
@Spektrumdx3
Yanında bir de TL karşılıkları verilmiş. :) :) :) :) :)

TL karşılığı veren bir kaynağı ciddiye almam ben.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45

Köl Tigin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
744
İsim
Hakan Yöyen

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Gıda Sektörü;

Dostum sen böyle incelersen hiç mantıklı sonuçlara varamazsın, ucuz yemek 15 dolar lirayı çevir 90 oluyor bu ne lan ahahahah demek kadar saçma bir şey yok. Türkiye'de asgari ücretli bir çalışan saat başı ortalama 10 TL kazanıyor, Amerika'da ise 8 dolar kazanıyor. Türkiye'de 2324 TL iken Amerika'da bu ücret 1750-1800 dolar civarı. Şimdi bakınca ne kadar ucuz olduğunu görüyorsun bu fiyatların. Ülkenin kendi içindeki ekonomosini başka para birimlerine çevirerek kıyaslamamalıyız.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Dostum sen böyle incelersen hiç mantıklı sonuçlara varamazsın, 15 dolar lirayı çevir 90 oluyor bu ne lan ahahahah demek kadar saçma bir şey yok. Türkiye'de asgari ücretli bir çalışan saat başı ortalama 10 TL kazanıyor, Amerika'da ise 8 dolar kazanıyor. Türkiye'de 2324 TL iken Amerika'da bu ücret 1800 dolar. Şimdi bakınca ne kadar ucuz olduğunu görüyorsun bu fiyatların. Ülkenin kendi içindeki ekonomosini başka para birimlerine çevirerek kıyaslamamalıyız.
Attığım linkleri incele lütfen. O resimde fiyatlar doğru sadece Türkiye Den ABD ye gitmek isteyenler için yanlarına ne kadar para almasını gösteriyor.

Köl Tigin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
744
İsim
Hakan Yöyen
Dostum sen böyle incelersen hiç mantıklı sonuçlara varamazsın, 15 dolar lirayı çevir 90 oluyor bu ne lan ahahahah demek kadar saçma bir şey yok. Türkiye'de asgari ücretli bir çalışan saat başı ortalama 10 TL kazanıyor, Amerika'da ise 8 dolar kazanıyor. Türkiye'de 2324 TL iken Amerika'da bu ücret 1800 dolar. Şimdi bakınca ne kadar ucuz olduğunu görüyorsun bu fiyatların. Ülkenin kendi içindeki ekonomosini başka para birimlerine çevirerek kıyaslamamalıyız.
Bu mantıkla giden arkadaşlara genelde bir şey "anlatılamıyor". O yüzden ben susmayı tercih ediyorum. :)

Bugün Türkiye'de 15.90 liraya yemek yiyebileceğin bir restoran göster desem hiçbir şey gösteremez. Tavuk dürüm bile olmuş 10-12 lira. Ama lafa gelince gıda pahalı. Tabii tabii, çok pahalı. :)

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Attığım linkleri incele lütfen. O resimde fiyatlar doğru sadece Türkiye Den ABD ye gitmek isteyenler için yanlarına ne kadar para almasını gösteriyor.
Tamam dostum ben yanlış demedim fiyatlara, sadece bu fiyatlara bakıp sağlık çok pahalı aga ya demek saçma onu söyledim. Adamlar asgari ücretle 12.500 TL civarı para alıyor. Para paradır birim olarak bakın TL'ye çevirmeyin onu söyledim.

Spektrumdx3

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Gıda Sektörü;

1 mil ambulans ile girmek 164 dolarmış.
Daha böyle bir sürü var.
@Spektrumdx3
arkadaşım bak şimdi amerikada et 6 dolar tamam mı kardeşim

6*7:42 yani sen diyosunki onlarda eti 42 liraya alıyorlar. İŞTE UYANIN DİYE BUNDAN BAHSEDİYORUZ.
ONLAR SAATTE MİNİMUM 9 DOLAR KAZANIYOR.
Anladın mı güzel kardeşim.

Para birimini dönüştürme çünkü onlar maaşınıda dolarla alıyor. Anla kardeşim. Uyan kardeşim

Köl Tigin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
744
İsim
Hakan Yöyen

6*7:42 yani sen diyosunki onlarda eti 42 liraya alıyorlar. İŞTE UYANIN DİYE BUNDAN BAHSEDİYORUZ.

Para birimini dönüştürme çünkü onlar maaşınıda dolarla alıyor. Anla kardeşim. Uyan kardeşim
Anlatmakla vakit kaybetmeyin. :)

Burada bir de özellikle New York seçilmiş. Amerika'nın en pahalı yeri. İstanbul'un Nişantaşı, İzmir'in Alsancak'ı gibi bir yer. New York gibi ultra pahalı bir yerde bile ortalama öğle yemeği 16 dolar ise varın gerisini siz düşünün.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45

1. Saatte 7.5 dolar minimum.
2. O resim seyehat edenler için hazırlandı.
TL olmasının sebebi yanına ne kadar almasını anlatmak için.

Spektrumdx3

80+ Silver
En İyi Cevap
1
1. Saatte 7.5 dolar minimum.
2. O resim seyehat edenler için hazırlandı.
TL olmasının sebebi yanına ne kadar almasını anlatmak için.
Seyahat edemediğimiz için gerek yok din kardeşim. Çünkü 1000 dolar biriktirmek için yemeden içmeden 3,5 ay çalışmam lazım.

MEVbaba

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Musa Emre Varol
Seyahat edemediğimiz için gerek yok din kardeşim. Çünkü 1000 dolar biriktirmek için yemeden içmeden 3,5 ay çalışmam lazım.
Ulkenin geleceği bizlere emanet(gençlik). Bu yüzden onlara bakıp kıskanmak yerine çalışmaliyiz. Madem şuanki ekonomiyi beğenmiyorsak ileride Biz işlemci anakart üretelim. Biz kendimiz yapalım. Fakat böyle hayal kurarak değil, ÇALIŞARAK.

Top Bottom