Öğrenmesi kolay. - Bilgisayar kodlamaktan aşırı farkı yok. Aynı şekilde kodlarla makinaya ne yapması gerektiğini söylüyorsun. Tabi bilgisayara göre aşırı sade ve ezberlemesi kolay.
Yaptığın işe ve çalıştığın iş yerine bağlı olarak çalışması zevkli. - Çalıştığın iş yeri çok sık boğaz bir yerse ( geneli bu şekilde ) 2 dakika rahat bırakmaz. Yaptığın işe bağlı olarak 1 den fazla tezgaha bakmak zorunda kalabilirsin. Çoğunluk olarak iş yerleri programı bilgisayar üzerinden yaptığı için sen sök takçı olursun. Maaşı az ameleliği çok. Program yazması bana keyifli geliyor ama elle yazmak hem vakit kaybettiriyor hem de hata payı yüksek. O yüzden çok kısa süren işler yoksa programı bilgisayarda yaptırıp hazır olarak makinaya atıyorlar.
Maaş olayı yaptığın işe , bilgine , tecrübene ve en önemlisi iş yerine bağlı olarak değişiyor. - Sök takçı olursan alacağın ücret asgariyi ücreti pek aşmayabilir. Parça bağlamayı bilirsen , malzemeyi tanırsan ve ona göre işçilik yapacak tecrübe edinirsen , program yapmayı bilirsen iyi bir maaşla çalışabilirsin. Tabi yapay zeka yakında bu işi çözerse bu dediklerimin hiç bir anlamı kalmaz. Şuan yapay zeka bu konuda baya kötü durumda bir çok deneme yaptım ama baya baya kötü sonuçlar veriyor.
Çalışma saatleri olarak çoğu iş yeri vardiyalı çalışır ki en nefret ettiğim konu bu. Genel olarak haftalık değişimlerle 2 veya 3 vardiya çalışma saatleri olan iş yerleri çoğunlukta. Küçük iş yerlerinin çalışma saatleri esnek oluyor seni ırgat olarak gördükleri için her an iş bitim saatine yakın iş çıkıp mesai kitleyebilirler.
Genel olarak hala geleceği olan bir meslek gibi gözüküyor ama yapay zeka olayının önü görülmediği için bu konuda hiç kimse kesin konuşamaz. Bir çok iş yeri robotlarla bile çalışmaya başladı ama ülkemizde bu iş geriden geliyor ve insan unsuru hala çok önemli bir konumda.