Çoğu ders bence boş ve gereksiz.

O dersler olmasa 3 milyon kişi üniversiteye nasıl yerleşecek hepsini tek tek sınav mı yapacaklar
Hayır tam olarak öyle değil.

Dil Bölümü okuyacak adam Matematik görmesin kardeşim. Burda dil bölümünde okuyacak arkadaşları dil testinden geçirmek en mantıklısı. O şekil yerleştirme yapılmasını uygun buluyorum ben.

Sözel okuyacak adam Matematik görmesin. (Zaten yine KPSS'de görmeyecek mi. Yine çalışacak matematiğe.Bari kafası şimdiden rahat olsun)

Sayısal zaten görmeli de ama geri kalan iki bölümün görmesi boş, gereksiz ve saçma.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Matematiği yapamıyorsanız temeliniz eksik demektir, bu yüzden matematik temelini geliştireceğiniz kolay bir kitap alıp temelinizi geliştirmeniz gerekmektedir bu yüzden size katılmıyorum hocam yani anlayacağınız matematik gereksiz bir ders değil.
Ya tabi ne kolay söylemesi mevzu yapamamak değil. Yapabilsem de düşüncem aynı olurdu.

Lİsedeyken benim matematiğim de pek iyi değildi, konuyu yazan arkadaş eğer lisede temelini atmazsa sonraki yıllarda gireceği YKS,KPSS gibi sınavlarda temelden başlamak zorunda kalacak,bu yüzden lisede matematiği iyice kavraması lazım.
Ya bilemiyorum hocam zaten okulu bırakmayı düşünücem artık gerçekten.

Biliyorsunuz, Türkiye'de diploması olup da işsiz kalan kişi sayısı çok fazla. O yüzden ben artık bazı işlerde çırak olarak başlayıp o işte uzmanlaşmayı ve meslek edinmeyi düşünüyorum, paran varsa hayatın da var demektir. O yüzden okumayıp da yine de para kazanabilecek yollar var.Üniversite okuyup da işsiz kalma şansım da var çünkü. Yok temel matematik yok şu yok bu. Sıkıldım artık.

Hayalimden bile soğudum artık...

Son düzenleme:
Edebiyatım 98, Felsefe notum 95, Almanca notum 96, Din Kültürü 100, Fiziğim 100, Biyolojim,89
İngilizce 90, Coğrafya Notum 92, Kimya notum 84, Matematik 40.

Bu durumda ne yapmak gerekiyor? Boş konuşacağına mantıklı konuş biraz temel matematik adı altında gördüğün konulardan hangisi günlük hayatta bi halta yarayacak? Pazarda Karekök mü kullanacaksın? Markette Rasyonel,Gerçel sayıları mı kullanacaksın? Sen alışveriş yaparken Logaritma'yı mı kullanacaksın? Dil bölümü mesleklerinin leşmatik görme sebebi nedir? Cevap ver çokbilmiş cevabını çok merak ediyorum.

Sayısal yapamayan adama zorla sayısal görmesini sağlarsan ülkede adam akıllı işini düzgün yapan olmaz.
matematige calismamissin? calissaydin 40 almazdin 2. sinavda duzeltirsin takma kafana.

Merhaba sevgili hocalarım, bugün bazılarınızın katılıp bazılarınızın katılmayacağı bir konu hakkında konuşmak istiyorum.

Matematik çok boş bir ders bence. Seven yine sevebilir onda bir sorun yok ama ben anlamıyorum bize temel matematik olarak görülen şey günlük hayatımızda ne işimize yarayacak?

Alın videonun sonunda cevabı veriyor zaten abimiz. Bunlar günlük hayatta hiçbir halta yaramıyor ve yaramayacak ta. Toplama-Çıkarma ve Çarpma-Bölme bilsen zaten yetiyor bilmiyorsan bile yanında cep hesap makinesi taşı zaten gerisi fıs :D Yok Rasyonelmiş yok kesirmiş yok kökmüş yok logaritmaymış şu b*kuymuş bu b*kuymuş sıkıldım artık ya.Bu matematik yüzünden yemin ediyorum psikolojim alt üst oldu.Matematik sınavı olduk Türkiye geneli 9.sınıf, size yemin ediyorum ki hayatımda böyle zor, boş ve gereksiz bir ders yok.Hiçbir şekilde işimize yaramayacak leş bir ders.Ha sadece Matematik değil tabii ki ama en boş olanı matematik. Hadi yabancı dil neyse yine herkesin ek olarak 2.bir dil bilmesi gerekiyor. Edebiyatta öyle yahu arkadaşım 2.sınıftan beridir görüyoruz yok Sözcükte Anlam yok Parçada anlam. En azından yapabiliyorum yapamasam ohooo o zaman naneyi yerdim. Mesela biraz 11.sınıfta seçeceğim bölüm dil bölümüyle ilgili biraz araştırma yapayım dedim birde ne göreyim yine nalet olası matematik. ben Almanca hocası olacağım la matematik ne alaka a.. Sözel seçsen matematik, Sayısal anlatmaya gerek yok. Yav niye abi sebep ne ya? Almanca hocasının en az B1 Almanca bilmesi gerekmiyor mu zaten ee sırayla Almanca A1-C2 testleri yapın. B1 aşağısı yapanı eleyin üzeri yapanda eğitimini alıp bölümü geçsin. Ne matematik miş arkadaş ya. Tüküreyim matematiğe ya. Ha emin olun bunu matematiği yapamadığımdan demiyorum yapabilsem gene de düşüncem aynı olurdu. Yani emin olun konu gerçekten yapamamak değil.
Dostum temel matematik zaten zor bir sey degil. Matematik bir dildir zaten ve temelinin bilinmesi gerekiyor cunku matematik çok buyuk bir sey. Hayatinda hep karsina cikar. Ileri duzeyi zaten sozele gecip gormeyebilirsin. Biraz abartmissin ergenlikten kaynakli sanirim

Merhaba sevgili hocalarım, bugün bazılarınızın katılıp bazılarınızın katılmayacağı bir konu hakkında konuşmak istiyorum.

Matematik çok boş bir ders bence. Seven yine sevebilir onda bir sorun yok ama ben anlamıyorum bize temel matematik olarak görülen şey günlük hayatımızda ne işimize yarayacak?

Alın videonun sonunda cevabı veriyor zaten abimiz. Bunlar günlük hayatta hiçbir halta yaramıyor ve yaramayacak ta. Toplama-Çıkarma ve Çarpma-Bölme bilsen zaten yetiyor bilmiyorsan bile yanında cep hesap makinesi taşı zaten gerisi fıs :D Yok Rasyonelmiş yok kesirmiş yok kökmüş yok logaritmaymış şu b*kuymuş bu b*kuymuş sıkıldım artık ya.Bu matematik yüzünden yemin ediyorum psikolojim alt üst oldu.Matematik sınavı olduk Türkiye geneli 9.sınıf, size yemin ediyorum ki hayatımda böyle zor, boş ve gereksiz bir ders yok.Hiçbir şekilde işimize yaramayacak leş bir ders.Ha sadece Matematik değil tabii ki ama en boş olanı matematik. Hadi yabancı dil neyse yine herkesin ek olarak 2.bir dil bilmesi gerekiyor. Edebiyatta öyle yahu arkadaşım 2.sınıftan beridir görüyoruz yok Sözcükte Anlam yok Parçada anlam. En azından yapabiliyorum yapamasam ohooo o zaman naneyi yerdim. Mesela biraz 11.sınıfta seçeceğim bölüm dil bölümüyle ilgili biraz araştırma yapayım dedim birde ne göreyim yine nalet olası matematik. ben Almanca hocası olacağım la matematik ne alaka a.. Sözel seçsen matematik, Sayısal anlatmaya gerek yok. Yav niye abi sebep ne ya? Almanca hocasının en az B1 Almanca bilmesi gerekmiyor mu zaten ee sırayla Almanca A1-C2 testleri yapın. B1 aşağısı yapanı eleyin üzeri yapanda eğitimini alıp bölümü geçsin. Ne matematik miş arkadaş ya. Tüküreyim matematiğe ya. Ha emin olun bunu matematiği yapamadığımdan demiyorum yapabilsem gene de düşüncem aynı olurdu. Yani emin olun konu gerçekten yapamamak değil.
Matematik olmazsa havacilik sektoru olamaz

Herkesin alanına göre ders görmesi gerekiyor. Mesela ben üniversite için tıp fakültesi okumak istiyorum ve ihtiyacım olan dersler kimya, biyoloji ve temel düzey matematikken oturup fizik dersiyle uğraşmak tamamen zaman kaybıdır. Lisede sırf biyoloji kimya görsem gerçekten severek gider ve severek çalışırdım. Bu sistem de bizim ülkede NAH olur ☺️

Herkesin alanına göre ders görmesi gerekiyor. Mesela ben üniversite için tıp fakültesi okumak istiyorum ve ihtiyacım olan dersler kimya, biyoloji ve temel düzey matematikken oturup fizik dersiyle uğraşmak tamamen zaman kaybıdır. Lisede sırf biyoloji kimya görsem gerçekten severek gider ve severek çalışırdım. Bu sistem de bizim ülkede NAH olur ☺️
Maalesef abicim, kimse anlamıyor ne demek istediğimi sanki matematik kalksın diyoruz. Herkes alanına göre ders görsün diyoruz. Dil bölümünde kalkıp hala Matematik görüyorsan o işte sıkıntı var demektir.

Mesela Dil Bölümü Öğrencisi'nde İngilizce isteyen kesim sadece Yabancı Dil Sınavı ve İELTS sınavına tabi tutulur. Almanca isteyen biri de Goethe=A1-C2 sınavlarına tabi tutulur B1 altı yapan da sonraki seneye çalışır yeniden girer böyle devam eder.

Sözel Bölümü içinde YKS'de sadece Sözel derslere bakılarak puan verilir.

Eşit Ağırlık seçen hem sözel hem sayısala tabi tutulur.

Sayısal seçende sadece sayısal'a tabi tutulur.

Dostum temel matematik zaten zor bir sey degil. Matematik bir dildir zaten ve temelinin bilinmesi gerekiyor cunku matematik çok buyuk bir sey. Hayatinda hep karsina cikar. Ileri duzeyi zaten sozele gecip gormeyebilirsin. Biraz abartmissin ergenlikten kaynakli sanirim
Temel matematik adı altında gördüğümüz hangi halt karşıma çıkacak?

Rasyonel Sayılar, Karekök, Gerçel Sayılarla ve Kümelerle mi Alışveriş yapacağım Markette Mağaza da veya Pazarda? Bunlar nerede karşıma çıkacak söylede bilelim.

matematik günlük hayatta işine yaradığı için çözdürülmüyor zaten, günlük hayatta problem çözme yetini arttırıyor.

matematik günlük hayatta işine yaradığı için çözdürülmüyor zaten, günlük hayatta problem çözme yetini arttırıyor.
Valla ben hiç öyle bir şeyle karşılaşmadım arkadaşım. Bizim ortaokuldaki Matematik hocaları kendileri söylüyordu sınav harici pek bir halta yaramıyor diye. Günlük hayatta problem çözme yetisini arttırması yine bi işe yaramıyor aslında çünkü zaten bu görevi roman okuyarakta yapabilirsiniz zaten. Matematiği övmeyin burda şimdi.

unıversıte sınavında sececegı/yapacagı bolumle alakası olmayan sacma sapan sorulardan olusan bır sınav ıcın pekte sasırmamak lazım rezalet bır egıtım yonetımı. klasik ortadogu ulkesınde vasat bır yaşam

unıversıte sınavında sececegı/yapacagı bolumle alakası olmayan sacma sapan sorulardan olusan bır sınav ıcın pekte sasırmamak lazım rezalet bır egıtım yonetımı. klasik ortadogu ulkesınde vasat bır yaşam
Haklısın kral ya. Daha bide hala masal anlatanlar var saçma saçma. Valla Avrupa'ya giden kurtuldu benim gibilerde çürüyüp gidecek.

Beden eğitimi , müzik , resim.. bunları yapmak istesem zaten farklı liselere giderdim.

Bu arada artık silver ım

Olay işe yaramasını değil düşünme yapısını vs. geliştirmesi matematiğe sadece matematik olarak baktığınız sürece asla 1 adım ileri gidemeyeceksiniz. olay problem çözmeyi öğrenme farklı açılardan bakmayı öğrenme her şey x = ln 3 - ln2 değil sadece

Geri