yusuf7878
80+ Bronze
- En İyi Cevap
- 1
- Reaksiyon skoru
- 966
H610 14600K'yı kaldıramaz.anladım hocam sanırım indirimde denk getirirsem bunu
yoksa bunu almayı dusunuyorum
H610 14600K'yı kaldıramaz.anladım hocam sanırım indirimde denk getirirsem bunu
yoksa bunu almayı dusunuyorum
hocam şuan r5 5500 var ddr5e geçmek istiyorum amdden devam etme isteğimde var ama anakart fiyatları yakın olsada amd işlemciler cok pahalı nasıl yaparim bilemiyorum karar veremedim bunları topluca satıp gelen parayla kasa ram işlemci psu alayım diyorum anakartıda kasım indirimlerinde güzel fiyattan alayım bu şekilde yapabilirsem am5e geçmek istiyorum (bu şekilde ederi nedir hocam sizce faturaları garantileri var)H610 14600K'yı kaldıramaz.
2. ele bakmaya çalış derim. Ben 4000TL'ye İ5 13600KF almıştım. Ara sıra bu kadar ucuza satanlar olabiliyor. Anakartta bulunabilir.hocam şuan r5 5500 var ddr5e geçmek istiyorum amdden devam etme isteğimde var ama anakart fiyatları yakın olsada amd işlemciler cok pahalı nasıl yaparim bilemiyorum karar veremedim bunları topluca satıp gelen parayla kasa ram işlemci psu alayım diyorum anakartıda kasım indirimlerinde güzel fiyattan alayım bu şekilde yapabilirsem am5e geçmek istiyorum (bu şekilde ederi nedir hocam sizce faturaları garantileri var)
ryzen 5 5500
asus a520m e
8x2 3600mhz goodram
powerboost 500w psu
poweboost beyaz kasa 4 fan
bakıyorum zaten intele geçersem ikinci el alacagım işlemciyi ama pek içime sinmiyor intel dediğim gibi am5 anakartı kasım indirimlerinde alırsam 7500f almak istiyorum ikinci eli sıfırla aynı fiyat 7500fin ramlari ikinci el alırım psu ve kasayıda lian li a3 olarak düşünüyorum toplam 13 14k bütçem var denebilir bunların hepsi için sizin öneriniz nedir2. ele bakmaya çalış derim. Ben 4000TL'ye İ5 13600KF almıştım. Ara sıra bu kadar ucuza satanlar olabiliyor.
Çok doğru söyledin ustaAlınabilir bios arayüzü kötüydü sadece onuda düzeltmişlerdir sanırım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Colorfulmu dandik marka yapmayın hocam bilip bilmeden şuraya bişey yazmayın.
Colorful z90 anakarta takılı kendi sistemim ve hiçbir sorun yaşamıyorum dostum. Biosuda anlaşılabilir driverlar ile ilgili bir problemde yok. Güç dediğin 317 watt bir işlemciyi tutabiliyor. OC basit, otomatik oc yapılabiliyor. Daha sayim mi14400F için ideal ama daha üst seviye K takılı bir işlemci takacaksan pek tavsiye etmem biraz daha kaliteli bir anakart daha iyi olur.
Tutar o konuda problem yok önemli olan bunu sağlıklı bir şekilde tutmak. Arkadaş ne yapabilir güçlü bir soğutucu kullanıp UV ile sağlıklı şekilde kullanılır. Ama tavsiyem tam performans alabileceği bir anakart ile kafasına soru işareti takılmadan kullanması olur.Çok doğru söyledin ustaBios arayüzüde gayet akıcı ve anlaşılır. Bende kullanıyorum. Memnunum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Colorful z90 anakarta takılı kendi sistemim ve hiçbir sorun yaşamıyorum dostum. Biosuda anlaşılabilir driverlar ile ilgili bir problemde yok. Güç dediğin 317 watt bir işlemciyi tutabiliyor. OC basit, otomatik oc yapılabiliyor. Daha sayim mi![]()
Hiç bir uv yok usta stabil kalabiliyor. Hiç bir sorun yok. Marka kötü değil. Çoğu MSİ ASUS gibi firmalarda kullanılmayan üst düzey anakartlara koydukları kompenantler kullanılıyor.Tutar o konuda problem yok önemli olan bunu sağlıklı bir şekilde tutmak. Arkadaş ne yapabilir güçlü bir soğutucu kullanıp UV ile sağlıklı şekilde kullanılır. Ama tavsiyem tam performans alabileceği bir anakart ile kafasına soru işareti takılmadan kullanması olur.
Markayı kötülemiyorum sen yanlış anladın galibaHiç bir uv yok usta stabil kalabiliyor. Hiç bir sorun yok. Marka kötü değil. Çoğu MSİ ASUS gibi firmalarda kullanılmayan üst düzey anakartlara koydukları kompenantler kullanılıyor.
Anladım üstadMarkayı kötülemiyorum sen yanlış anladın galiba![]()
Hocam kimse sormamış ben sorayım; sadece anakart için maksimum bütçeniz nedir?hocam şuan r5 5500 var ddr5e geçmek istiyorum amdden devam etme isteğimde var ama anakart fiyatları yakın olsada amd işlemciler cok pahalı nasıl yaparim bilemiyorum karar veremedim bunları topluca satıp gelen parayla kasa ram işlemci psu alayım diyorum anakartıda kasım indirimlerinde güzel fiyattan alayım bu şekilde yapabilirsem am5e geçmek istiyorum (bu şekilde ederi nedir hocam sizce faturaları garantileri var)
ryzen 5 5500
asus a520m e
8x2 3600mhz goodram
powerboost 500w psu
poweboost beyaz kasa 4 fan
4060 var r5 7500f alma isteğim var ama bütçem cok elvermiyor o yüzden intele döneyim dedim anakart için 3.5k 4k max oyun olarakta rust oynuyorum genel olarak hikayeli oyunlarda oynadıgım oluyor rdr2 god of war vs gibiHocam kimse sormamış ben sorayım; sadece anakart için maksimum bütçeniz nedir?
İşlemci + anakart için maksimum bütçeniz nedir?
Bir de ekran kartı belirtmemişsiniz. Ekran kartınız nedir?
Akabinde sistemi ne için kullanacaksınız? Oyun ise hikaye tabanlı mı yoksa FPS rekabetçi oyunlar için mi?
Şimdi şöyle bir durum var ddr5 e geçecekseniz lga1700 de geçseniz am5 de geçseniz Ram leri de değiştirmeniz gerekecek. Ek olarak diyelim bütçenize uygun diye lga1700 geçtiniz 14600k vs aldınız, PSU nuz ya sınırda kalacaktır ya da yetmeyecektir. Yapacağınız en mantıklı iş para biriktirip bütçe artırıp sisteminizi de satıp hazır bir sistem almak maalesef.4060 var r5 7500f alma isteğim var ama bütçem cok elvermiyor o yüzden intele döneyim dedim anakart için 3.5k 4k max oyun olarakta rust oynuyorum genel olarak hikayeli oyunlarda oynadıgım oluyor rdr2 god of war vs gibi