Neler Yeni

Comnet DDOS mu yiyor? Comnet'in sorunu nedir sizce?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Comnet evde internet kullanıcıları son 1 haftanın 3-4 gün akşam saat 18-20 arası internet tekliyor. Yani böyle ani yavaşlama oluyor. Ama aniden de düzeliyor. En uzun süren yavaşlık süresi 5 dk en kısa süreni ise bugün oldu 3 saniye. 3 saniyeliğine internet yavaşladı -video izliyordum ondan fark ettim- 3 saniye sonra birden düzeldi.

Sizce Comnet'in sorunu nedir?

Aklıma 2 şey geliyor. Ya DDOS yiyor ya da kapasite sorunu yaşıyor. Kapasite sorununu düşünmemin sebebi ucuz olduğu için millet son zamlardan sonra bir anda Comnet'e akın etti.
DDOS düşünmemin sebebi 2.4 Tbit kapasiteli bir veri merkezi üstünden hizmet veren bir İSS, kapasite sorunu yaşayabilir mi? Yani evet normaldir yaşar der misiniz?
1691521512960.png

Üçüncü olarak bir şey aklıma gelmedi.

Not: Comnet Telegram grubunda Comnet'i sorguladım. Adamların zoruna gitti herhalde anlık olarak sustur attılar. XD Adamlar Comnet'i babalarının firmasıymış gibi savunuyor ya... Bir de yöneticiler bizde sizin gibi müşteriyiz parasıyla alıyoruz diyorlar. Anlık tepkim:

OIP.XYEZDIek7J2Z0-Q1XQ6q-gHaGI

Rulep

80+ Gold
O paraya o kadar hizmet verebiliyorlar o kadar

v3ttt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
331
İsim
Hakan AĞCA
Turknet'ten Comnet'e geçen birisi olarak sorunlarla ilgili doğru düzgün bir açıklama öğrenebilirsek ne mutlu bize :D

Comnet evde internet kullanıcıları son 1 haftanın 3-4 gün akşam saat 18-20 arası internet tekliyor. Yani böyle ani yavaşlama oluyor. Ama aniden de düzeliyor. En uzun süren yavaşlık süresi 5 dk en kısa süreni ise bugün oldu 3 saniye. 3 saniyeliğine internet yavaşladı -video izliyordum ondan fark ettim- 3 saniye sonra birden düzeldi.

Sizce Comnet'in sorunu nedir?

Aklıma 2 şey geliyor. Ya DDOS yiyor ya da kapasite sorunu yaşıyor. Kapasite sorununu düşünmemin sebebi ucuz olduğu için millet son zamlardan sonra bir anda Comnet'e akın etti.
DDOS düşünmemin sebebi 2.4 Tbit kapasiteli bir veri merkezi üstünden hizmet veren bir İSS, kapasite sorunu yaşayabilir mi? Yani evet normaldir yaşar der misiniz?
Alıntıyı görüntüle
Üçüncü olarak bir şey aklıma gelmedi.

Not: Comnet Telegram grubunda Comnet'i sorguladım. Adamların zoruna gitti herhalde anlık olarak sustur attılar. XD Adamlar Comnet'i babalarının firmasıymış gibi savunuyor ya... Bir de yöneticiler bizde sizin gibi müşteriyiz parasıyla alıyoruz diyorlar. Anlık tepkim:

OIP.XYEZDIek7J2Z0-Q1XQ6q-gHaGI
aynı durum'dan bende muzdaribim

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Turknet'ten Comnet'e geçen birisi olarak sorunlarla ilgili doğru düzgün bir açıklama öğrenebilirsek ne mutlu bize :D
aynı durum'dan bende muzdaribim
Ya zaten sorun Türkiye geneli. Allah'tan uzun sürmüyor. Tabi 5 dk da olsa insan "Hayırdır kaç gündür" diyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sorunu telegram grubunda dillendirince ban atıyorlar :D
Üstelik resmi grup da değil.

OZAN J

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
247
İsim
OZAN TANKUŞ
Comnet - Netspeed- Gıbırnet - Milennicom - Turkcell superonline - Hepsini kullanmış olan biri olarak yazıyorum. Şuan Türktelekomdayım. Bu yaşanılan sorunların Hiçbirini yaşamıyorum ( Şuanlık ) . 2 ay oldu gram sıkıntı yok. diğer servis sağlayıcılarda geçtiğimin ertesi günü hep bir problem yaşıyordum. Özellikle Comnet de. TT fiber varsa uygun fiyat bulur iseniz yapıştırın. Ben 5 saat arayla zamlardan kurtuldum 200 mbps lik paket aldım.

JrBronz3

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Yiğitcan Erman
Ben yeni geçtim comnete . Gibirnetteyken 23ms alıyordum comnette ise 20 ye sabitledi , internet konusunda hemen hemen aynilar ve 1 haftadır sorunsuz diyebilecek şekilde kullanıyorum. Çok nadirde olsa arada 1 2 dk kesinti yaşadığım oldu . Bazen hız düşmeside gördüm. Ama bu paraya ortalama aynı interneti kullanmak güzel.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben yeni geçtim comnete . Gibirnetteyken 23ms alıyordum comnette ise 20 ye sabitledi , internet konusunda hemen hemen aynilar ve 1 haftadır sorunsuz diyebilecek şekilde kullanıyorum. Çok nadirde olsa arada 1 2 dk kesinti yaşadığım oldu . Bazen hız düşmeside gördüm. Ama bu paraya ortalama aynı interneti kullanmak güzel.
Ya Comnet zaten berbat firma değil. Yani 0/5 lik bir firma değil. Ama bazı şeylerin çözülmesi lazım. Keşke internet lüks olmasaydı ve bunlara katlanmak zorunda kalmasaydık.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,006,143
Üyeler
159,450
Son üye
Nfgungor
Top Bottom