Neler Yeni

Yardım Control ultra ayarlar değerler normal mi ?

Gordiac

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
885
İsim
Ramazan KOLDAŞ
Aşağıdaki görsel laptop'un ultra fan modundaki değerleri

1629851882834.png

Bu görselde fan modu açıl değilken değerleri

1629851776595.png

Dün konu açmıştım aslında bazı arkadaşlar normal dedi bazıları ise bu konuyu gündüz açmamı daha çok kişiye ulaşabileceğimi söyledi .

O yüzden tekrardan konu açmak istedim .

Şimdi benim sıkıntı yaptığım konu şu her ne kadar gpu değerleri iyi gözüksede cpu kullanımı %19 olmasına rağmen işlemci 80 dereceleri buluyor resmen

düşünüyorum ulan acaba %100 kullanımda bu pc patlar o zaman diye yanlışmıyım ?

sizce buna ne sebep olabilir ? görev yöneticisinde arka plan da cpu kullanım programlarına bakıyorum hiç biri büyük ölçekli bir iş yapmıyor .

( Ciddiye alıp yazarsanız sevinirim :) )

Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Yunus Emre
İşlemci sıcaklığın fazla gibi duruyor. Sisteminin özelliklerini yazabilir misin?

Gordiac

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
885
İsim
Ramazan KOLDAŞ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemci sıcaklığın fazla gibi duruyor. Sisteminin özelliklerini yazabilir misin?

Üstat MSI Alpha 17 A4DEK kullanıyorum .

Sistem :

Ekran kartı : Rx5600m 6 Gb vRam

İşlemci : Ryzen 7 4800h 16 Core

Ram : 16 gb

İşletim sistemi : Windows 10 Pro

Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Yunus Emre
Üstat MSI Alpha 17 A4DEK kullanıyorum .

Sistem :

Ekran kartı : Rx5600m 6 Gb vRam

İşlemci : Ryzen 7 4800h 16 Core

Ram : 16 gb

İşletim sistemi : Windows 10 Pro
Ben masaüstü zannetmiştim o yüzden sıcak dedim. Ama değerleriniz bir laptopa göre normal ve öyle yoran bir oyuna göre iyi. Bir de işlemcinizin kaç voltaj aldığını söylebilir misiniz.

Gordiac

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
885
İsim
Ramazan KOLDAŞ
Ben masaüstü zannetmiştim o yüzden sıcak dedim. Ama değerleriniz bir laptopa göre normal ve öyle yoran bir oyuna göre iyi. Bir de işlemcinizin kaç voltaj aldığını söylebilir misiniz.

Ona nereden bakabilirim ?

Gordiac

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
885
İsim
Ramazan KOLDAŞ
Core temp diye bir uygulama sayesinde bakabilirsin. Anlık sıcaklık değeri voltaj ve watt değerine bakabiliyorsun.
Tamam indirdim oyun sırasındaki halini mi atayım yoksa direkt olarak ss almamı istermisiniz ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Yunus Emre
Alıntıyı görüntüle

Yukarıdaki oyun sırasındayken çekildi buyur .

Alıntıyı görüntüle4

Buda oyun boştayken çekildi üstat .
Aslında bilgisayar tamamen boştayken demiştim ama buda işe yarar. Anladığım kadarıyla voltaj değeri fazla olduğu için sıcaklıklğın artıyor. Bide sıcaklık fazla olduğu için çekirdeklerinin hızı azalıyor. Peki fps drop yiyor musun oyun içi? Ve de biosa girip voltaj düşürmeyi biliyor musun?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aslında bilgisayar tamamen boştayken demiştim ama buda işe yarar. Anladığım kadarıyla voltaj değeri fazla olduğu için sıcaklıklğın artıyor. Bide sıcaklık fazla olduğu için çekirdeklerinin hızı azalıyor. Peki fps drop yiyor musun oyun içi? Ve de biosa girip voltaj düşürmeyi biliyor musun?
Eğer biliyorsan 1.25v'a sabitleyebilir misin? Bide buradan konuşmak bir tık uzun sürüyor. Discord varsa eğer oradan yazabilirsin. selambenejder#0001

Gordiac

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
885
İsim
Ramazan KOLDAŞ
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eğer biliyorsan 1.25v'a sabitleyebilir misin? Bide buradan konuşmak bir tık uzun sürüyor. Discord varsa eğer oradan yazabilirsin. selambenejder#0001

Gönderdim üstat kirion diye bir istek gelmiş olması lazım

Top Bottom