Neler Yeni

Cooler Master 27" Tempest GP2711 Mini Led 1ms 165Hz

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Gtg 4ms, 8bit+frc va panel, 576 nokta miniled'de giriş seviyesi. Bu mudur 19k fiyat istenen monitörden beklenenler. xiaomi'ye bakın pro miniledi gelir yakında :)Alıntıyı görüntüle
1) GtG 4ms yazmasının hiçbir önemi yok. O değerler zaten ağız oyunundan ibaret. 0.03ms yazan VA'nın karanlık renklerdeki tepki süresinin 20ms olup çok ghosting yaptığını bile gösterebilirim sana.

2) İnsanların monitörde o kadar ağiz oyununa yalana kanıp tek böyle olmayan şeyi de ağız oyunu sanması çok trajikomik.
8+2 FRC kötu bir şey değil. İyi bir 8+2 bit, doğal 10'dan bile iyi olabilir. Şu rehberimde detayları bulabilirsin:
10 bit de zaten HDR için yeterlim

3) 576 nokta giriş sayılabilir çok üst ürünlere bakınca ama az değil. Yanlış hatırlamıyorsam 576 olan AOC Q27G4XM gayet iyi bir deneyim sunuyor. Elbette daha fazla=daha iyi ama bunun optimizasyonu da çok önemli.

4) Hızlı VA paneller de mevcut. Çok az olmakla birlikte bazıları IPS'lere taş çıkartır Samsung veya TCL CSOT üst segment VA'lar gibiler. Özellikle Mini-LED segmentine girince kabul edilebilir düzeyde olanlar artıyor.

Ha bu konudaki model kötü tabii dediğim gibi onda hemfikiriz. Ama dediğin nedenlersen değil.

Darkbahn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Coco
1) GtG 4ms yazmasının hiçbir önemi yok. O değerler zaten ağız oyunundan ibaret. 0.03ms yazan VA'nın karanlık renklerdeki tepki süresinin 20ms olup çok ghosting yaptığını bile gösterebilirim sana.

2) İnsanların monitörde o kadar ağiz oyununa yalana kanıp tek böyle olmayan şeyi de ağız oyunu sanması çok trajikomik.
8+2 FRC kötu bir şey değil. İyi bir 8+2 bit, doğal 10'dan bile iyi olabilir. Şu rehberimde detayları bulabilirsin:
10 bit de zaten HDR için yeterlim

3) 576 nokta giriş sayılabilir çok üst ürünlere bakınca ama az değil. Yanlış hatırlamıyorsam 576 olan AOC Q27G4XM gayet iyi bir deneyim sunuyor. Elbette daha fazla=daha iyi ama bunun optimizasyonu da çok önemli.

4) Hızlı VA paneller de mevcut. Çok az olmakla birlikte bazıları IPS'lere taş çıkartır Samsung veya TCL CSOT üst segment VA'lar gibiler. Özellikle Mini-LED segmentine girince kabul edilebilir düzeyde olanlar artıyor.

Ha bu konudaki model kötü tabii dediğim gibi onda hemfikiriz. Ama dediğin nedenlersen değil.
Dostum yardımcı olmaya çalıştığını düşünüyorum bunun için teşekkür ederim. Ancak belirtmeliyim ki, kendim için 12-bit takip ediyorum. ;)
Upgrade düşünenlere tavsiyem 2025 trendi native contrast ratio.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dostum yardımcı olmaya çalıştığını düşünüyorum bunun için teşekkür ederim. Ancak belirtmeliyim ki, kendim için 12-bit takip ediyorum. ;)
Upgrade düşünenlere tavsiyem 2025 trendi native contrast ratio.
Kartallar tayfasindansın yani. Yanliş bilgilendirme üstüne yanliş bilgilendirme aldı o. Uzun süredir yoktu.

8 bit, hadi HDR izliyorsan 10 bit içeriği 12 bitte izleyip bir şeyler kazanacağinızı düşünmeye devam. Bit hakkında defalarca açiklama yapmama, mantığiyla tane tane anlatmama, en sağlam kaynakları atmama rağmen neden burnunuzun dikine gidiyorsunuz zerre anlamıyorum.
(Seni tanımıyorum gerçi belki 12 bit gereken renk uygulamalarinda falan çalışıyorsan onu bilemem tabii.)

Ha benlik bir şey yok. Olan sizin paranıza zaten. Foruma yanliş bilgilendirme yapmayın yeter. Uyarıyı indiriverirler kafanıza.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@CONK BAYIRI Bunlarin (Arkasaşın kartallarla alakası var mı bilmiyorum ama Kartallar'ı kastediyorum.) deyimiyle 12 bit 120Hz>8 nit 184928482Hz falanmış. Bit 8 olursa düşükmüş, 12 geliyormuş onlari almalıymişız falan 😂 Ne kadar saçma bir karşilaştırma ve yanlış bilgilendirme, hey Allah'im.
Bu Kartallar'ın 10.yazdığinın 8'i yanliş 1'i şüpheli 1'i sacma bir karşılastırmaydı. Sen Technolay'dasın galiba aman uzak tutun bunu oradan 😂 Türkçe de anlamıyor çileden çıkarsın.

Darkbahn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Coco
Kartallar tayfasindansın yani. Yanliş bilgilendirme üstüne yanliş bilgilendirme aldı o. Uzun süredir yoktu.

8 bit, maksimum 10 bit içeriği 12 bitte izleyip bir şeyler kazanacağinızı düşünmeye devam. Bit hakkında defalarca açiklama yapmama, mantığiyla tane tane anlatmama, en sağlam kaynakları atmama rağmen neden burnunuzun dikine gidiyorsunuz zerre anlamıyorum.

Ha benlik bir şey yok. Olan sizin paranıza zaten. Foruma yanliş bilgilendirme yapmayın yeter. Uyarıyı indiriveririz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@CONK BAYIRI Bunlarin (Arkasaşın kartallarla alakası var mı bilmiyorum ama Kartallar'ı kastediyorum.) deyimiyle 12 bit 120Hz>8 nit 184928482Hz falanmış. Bit 8 olursa düşükmüş, 12 geliyormuş onlari almalıymişız falan 😂 Ne kadar saçma bir karşilaştırma ve yanlış bilgilendirme, hey Allah'im.

Bu Kartallar'ın 10.yazdığinın 8'i yanliş 1'i şüpheli 1'i sacma bir karşılastırmaydı. Sen Technolay'dasın galiba aman uzak tutun bunu oradan 😂 Türkçe de anlamıyor çileden çıkarsın.
Ti'ye alındığından haberi yok mahsunun ;)

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Ti'ye alındığından haberi yok mahsunun ;)
Beni mi tiye alıyorsun 12 biti mi anlamadım. İronik söylediysen anlamamam gayeeet normal. Geçen bir arkadaşa 12 bitin gerekli olmadığinı, 10 bitin yalnizca HDR için gerek olduğunu 3 sayfa açıkladım ama beni cahil ve monitörden anlamıyor ilan etti. Bunu daha önce birkaç sefer daha arkadaşlarına da anlattım. Çoğu monitör tavsiyesi isteyene de anlatmak zorundayım. Dolayısıyla ciddi sandım.

Daha doğal kontrast orani hakkinda yazacaktim ne saçmalıyorsun zaten ona bakıyoruz diye de iyi ki erken yazdın.

Darkbahn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Coco
Beni mi tiye alıyorsun 12 biti mi anlamadım. İronik söylediysen anlamamam gayeeet normal. Geçen bir arkadaşa 12 bitin gerekli olmadığinı, 10 bitin yalnizca HDR için gerek olduğunu 3 sayfa açıkladım ama beni cahil ve monitörden anlamıyor ilan etti. Bunu daha önce birkaç sefer daha arkadaşlarına da anlattım. Çoğu monitör tavsiyesi isteyene de anlatmak zorundayım. Dolayısıyla ciddi sandım.

Daha doğal kontrast orani hakkinda yazacaktim ne saçmalıyorsun zaten ona bakıyoruz diye de iyi ki erken yazdın.
8bit+frc nin, native 10bit'ten iyi olduğunu söylemedin mi? o zamandan beri o moddayım. Mesaj sayım 69 olmuş. Burada durayım diyorum:)

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
8bit+frc nin, native 10bit'ten iyi olduğunu söylemedin mi? o zamandan beri o moddayım.
Daha iyi demedim. Daha iyi olabilir dedim. Sen mi iyi biliyorsun RTINGS'in monitör incelemecisi ve büyük monitör inceleme kanalları mı?

3 dakika metin okuyacak sabrın yok attığim konuda yazıyordu KAYNAĞIYLA BİRLİKTE. Sayfalarca saatlerce günlerce öğrenmen gereken monitör konusundan anladığinı iddia ediyorsun. Sana kolay gelsin. Özellik sayfasından monitör incelemeye devam.

Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
Berkay Demir
8bit+frc nin, native 10bit'ten iyi olduğunu
Olabilir. Zaten RTINGS bunu o kadar onemsemiyor ki 8-bit FRC'ye de native 10-bit'e de 10-bit basliginda degerlendirme yapiyor aciklamaya da "Gradient performanslarina bakarak puanlama ve yorumlama yapiyoruz." diye not dusuyorlar. Yani bit degerinin onemli olmadigini RTINGS'te teknoloji incelemeleri yapan muhendisler soyluyor. Guvenilir ve yansiz bir kaynak oldugunu da bildigimize gore buna inanmakta bir sakinca yok.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Olabilir. Zaten RTINGS bunu o kadar onemsemiyor ki 8-bit FRC'ye de native 10-bit'e de 10-bit basliginda degerlendirme yapiyor aciklamaya da "Gradient performanslarina bakarak puanlama ve yorumlama yapiyoruz." diye not dusuyorlar. Yani bit degerinin onemli olmadigini RTINGS'te teknoloji incelemeleri yapan muhendisler soyluyor. Guvenilir ve yansiz bir kaynak oldugunu da bildigimize gore buna inanmakta bir sakinca yok.
Sadece RTINGS de değil. Hiç bit degeri FRC mi gercek mi söylenmeyen monitörlerde panele bakmadan bit söyleyen gördünüz mü? Çoğu panele bakmadığı için hiç söylemiyor hatta. Direk max. ne destekliyorsa onu yazıl geçiyor. Yalnızca gradient performansı ölçülüp ona göre karar veriliyor. Çünkü bilmenin imkanı yok.

Ama tabii bizim süper zeka marjinaller bu işi profesyonel yapan herkesten iyi biliyor. Bir onlar akıllı.

nitroG

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Erdem Usta
Konu "Cooler Master nasıl bir markadır?" başlıklı bir genelleme içermiyor, direkt olarak nokta atışı bir ürün ile alakalı yorum içeriyor, dolayısıyla ürün bazlı açılan bir konuda Cooler Master genellemesi yapman epey talihsizce olmuş.
Konu ''Cooler Master nasıl bir markadır'' değil lakin. ''Nokta atışı bir ürün''(!?) ile ilgili açılan bir konuda Cooler Master markası ile alakalı genel bir sorgu olduğunu gördüm ve zamanında piyasada 'yakinen!' tanıdığım bir marka olduğu için genel bir görüş bildirdim ve bu seni ilgilendirmez. Talihsiz olan ise benim markaya olan genel yorumum değil, senin bu monitörü fazlasıyla içerleyip pasif agresif yapman kanka.

Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
Berkay Demir
Konu ''Cooler Master nasıl bir markadır'' değil lakin. ''Nokta atışı bir ürün''(!?) ile ilgili açılan bir konuda Cooler Master markası ile alakalı genel bir sorgu olduğunu gördüm ve zamanında piyasada 'yakinen!' tanıdığım bir marka olduğu için genel bir görüş bildirdim ve bu seni ilgilendirmez.
Cooler Master'i yanlis bilen bir adamin zeytinyagi gibi uste cikmak icin konu degistirme cabasina girmesi daha da acinasi.
talihsiz olan ise benim markaya olan genel yorumum değil, senin bu monitörü fazlasıyla içerleyip pasif agresif yapman kanka.
"Monitore icerlenmek". A0 Turkce ornegini goruyoruz sanirim :D

Ayrica buraya yazdigin mesajlar karsisinda gelen yorumlara "seni ilgilendirmez" yazamazsin cunku burasi herkese acik platform ve herkes herkese bir seyler yazmakta ozgurdur.

nitroG

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Erdem Usta
Cooler Master'i yanlis bilen bir adamin zeytinyagi gibi uste cikmak icin konu degistirme cabasina girmesi daha da acinasi.

"Monitore icerlenmek". A0 Turkce ornegini goruyoruz sanirim :D

Ayrica buraya yazdigin mesajlar karsisinda gelen yorumlara "seni ilgilendirmez" yazamazsin cunku burasi herkese acik platform ve herkes herkese bir seyler yazmakta ozgurdur.
Cooler Master markasıyla ile bireysel olarak çalıştım, bilhassa senin internetten öğrenemeyeceğin bilgilere sahibim. Sen hariç okuyan arkadaşlara tekrar ediyorum, CM'in çevre birimlerinden uzak durmaya çalışın.
Ayrıyetten monitöre içerlenmek kalıbını kullanmadım, monitörü içerlemek kalıbını kullandım ki bunda yanlış bir şey yok. Seni ilgilendirmez de yazabilirim çünkü herkese açık bir platform ve istediğimi yazabilirim 'seni ilgilendirmez'. Bana türkçe dersi vermeye çalışan adam harfleri doğru yazabilse; yazdıklarını ciddiye alırdım. Lakin ciddiye alınacak herhangi bir tarafın yok. Dileğim senin için yetersiz olacak ama sosyal hayatında sana ve özellikle çevrendekilere bol şans. :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
Berkay Demir
Cooler Master markasıyla ile bireysel olarak çalıştım, bilhassa senin internetten öğrenemeyeceğin bilgilere sahibim. Sen hariç okuyan arkadaşlara tekrar ediyorum, CM'in çevre birimlerinden uzak durmaya çalışın.
Hala genelleme yapıyorsun :D Ayrıca CM'de çalışman benim için zerre önem taşımıyor çünkü ben CM'nin o nadide ve kimseye söylemediği şeyleri merak etmiyorum ve ürünlerini bunlara göre yorumlamıyorum, ortaya çıkan ürünün iyiliğine ve kötülüğüne göre yorumluyorum ve buna bağlı olarak insanlara öneriyorum. Senin gibi modele bakmaksızın "CM'den uzak durun." gibi saçma bir genelleme yaparak girmiyorum konulara, üstelik konu doğrudan Cooler Master'ın nasıl bir marka olduğuna yönelik bir konu olmadığı halde :D
Ayrıyetten monitöre içerlenmek kalıbını kullanmadım, monitörü içerlemek kalıbını kullandım ki bunda yanlış bir şey yok. Seni ilgilendirmez de yazabilirim çünkü herkese açık bir platform ve istediğimi yazabilirim 'seni ilgilendirmez'.
"Seni ilgilendirmez" yazmak bir özgürlük değil, sanırım bunu idrak edemiyorsun.
Bana türkçe dersi vermeye çalışan adam harfleri doğru yazabilse; yazdıklarını ciddiye alırdım. Lakin ciddiye alınacak herhangi bir tarafın yok. Dileğim senin için yetersiz olacak ama sosyal hayatında sana ve özellikle çevrendekilere bol şans. :)
İngilizce klavye kullanmanın Türkçe kullanamamakla alakası olmadığını bilmeyecek kadar dünyadan bi' habersen buna bir şey diyemem.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,053,594
Üyeler
167,336
Son üye
YIGIT186
Top Bottom