Neler Yeni

CORONA TESTİM POZİTİF ÇIKTI

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
ayrıca uyurken sırt üstü yatma yüz üstü yatarsan daha iyi olur doktor bana önermişti karantinada hastanede yatan insanları yüzüstü yatmaları gerektiğini söylemişti
Yoğun bakımlık olmadığın sürece pek bir önemi yok sadece yüz üstü değil her şekilde yatırıyorlar ama ağırlıklı yüz üstü çünkü akciğere doğru bir akış oluyor.

CptnAktaş

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
964
İsim
Samet Mustafa Aktaş
Arkadaşlar corona oldum daha önce geçiren varsa tavsiyeler verebilirmi evde ne yiyip içmeliyim vs
Geçen sene korona olup, şu anda da babamda çıkması durumunda izolasyondayım o yüzden sorularına doğru cevap vereceğimden emin ol :D

Öncelikle hap verdiyseler çok kullanmamaya bak
Baş ağrısı,ateş, tat alamama, boğaz ağrısı olabilir eğer vücudunda kırılgan bir yer varsa oraya da vurabilir
bol bol c vitamini al kendini güçlü hisset.
ağrın olursa ağrı kesici vs al
ve aile bireylerinle çok temasda bulunma annem gibi gelip ateşimi başımı öperek ölçtürme mesela :D
ve son olarak geçmiş olsun umarım kolay atlatırsın aşınızı olun mutlaka

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,242
İsim
Taha Efe
C Vitamini 1000 mg, D3 75 Damla olacak Devit 3 İcin. Kefir icebilirsiniz, Yararını Semtom göstersen 1 2 kişide gördüm. Bol su icin birde Surası önemli:
-Odanız Muhakkak Havalandırıldırılsın
-30 dkda bir odanızda hafif yürüyüşler ve hafif egzersiz,
-Yatmadan önce burnunuza bol su alın Kuvvetli hımkırın tabii orayı iyicene temizleyin bu durumuda belirtin. Kısacası burun yolları temiz tutulmalı.
-Haber izlemeyi vs 14 gün kesin.
-Kekik Cayı yaptırabilrsiniz,Yararlı olabileceğini duymustum.
(Bir kısmı Uzm.Dr Orhan Karadan alınmıştır.)
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Alexa senin önerin varsa yardımcı olalım.

EmreTRk

80+ Bronze

Ömerefe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Efe
Geçen sene korona olup, şu anda da babamda çıkması durumunda izolasyondayım o yüzden sorularına doğru cevap vereceğimden emin ol :D

Öncelikle hap verdiyseler çok kullanmamaya bak
Baş ağrısı,ateş, tat alamama, boğaz ağrısı olabilir eğer vücudunda kırılgan bir yer varsa oraya da vurabilir
bol bol c vitamini al kendini güçlü hisset.
ağrın olursa ağrı kesici vs al
ve aile bireylerinle çok temasda bulunma annem gibi gelip ateşimi başımı öperek ölçtürme mesela :D
ve son olarak geçmiş olsun umarım kolay atlatırsın aşınızı olun mutlaka
Annemde korona zaten önerilerin için teşekkürler 🙏

10 gün boyunca oyun molası kardeşim :) Fırsatı iyi değerlendir.
Bilgisayar oynamamak neden bu kadar önemli peki

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Bol havalandır odanı
İlaç falan kullanma
Su iç
Uyu
Odanda yürü
Bu kadar geçmiş olsun.

EmreTRk

80+ Bronze
Annemde korona zaten önerilerin için teşekkürler 🙏

Bilgisayar oynamamak neden bu kadar önemli peki
Oyun oynamamak değil oyun oynamak olacaktı. 10 gün boyunca oyun oynayacaksın anlamında söyledim. Yanlış anladın galiba.

Genç yaştakilerin çoğunu pek fazla etkilemiyor. Ben korona olduğum zaman da 10 gün boyunca yatakta oyun oynamaktan başka bir şey yapmamıştım.

asawer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
120
İsim
turan
Arkadaşlar corona oldum daha önce geçiren varsa tavsiyeler verebilirmi evde ne yiyip içmeliyim vs
öncelikle geçmiş olsun önere bileceğim tek şey koranayı atlatıktan sonra hastaneye git ve genel bir muayene den geç korana sürecinden sonra vucuta farklı farklı sağlık sorunları meydana gelebiliyor bazıları beli ediyor bazılarıda kendini belli etmeden ortaya çıkıtığından kesinlikle bu tavsiyeme uymamazlık etme derim mesela bende fark etmeden kulaklarımda bir sorun ortaya çıktı nerdeyse 1 yıl geçmesine ragmen kaç tane doktara gitsemde sorun tam anlamı ile çözülmedi çoğu zaman kulak tıkanıklığı ve mide bulandırıcı şeyler çıkıyor kulaklarımın içinden o yüzden bu konuyu ciddiye almanı tavsiye ederim umarım hafif atlatırsın korona bellirli bir sempton üzerinden illerlemekten ziade kişiden kişiye göre farklılık gösteriyor o yüzden bence nasıl rahat edersen öyle davran ağır geçirmemek adına dua et eğer ki ağır geçirirsen hiç bir şey fayda etmiyor ama hafif geçirsende ki aynı anda korana testimiz pozitif çıkan kardeşim sadece baş ağrısı ile geçirdi koronayı ki sonradan kuzenimde sadece baş ağrısı ile geçirdi tüm ailesi acıdan kıvranırken ki eğer bu şekilde geçirirsen şanslısın demektir

brsokcu

80+ Bronze
Korkma bol bol beslen evdeki günlük aktivitelerine devam et ve 15 gün sonunda iyileştikten sonra aşın olmadığı için öksürüğün bir ay felan geçmeyecek korkmana gerek yok

kırmızışarapp

80+ Silver
Ben daha önce geçirdiğimi düşünüyorum fakat test olmadığım için bilmiyorum. Gerçekten çok kötü bir hafta geçirdim. Tüm etkilerini gördüm. Çok kötüydü gerçekten. Geçmiş olsun en kısa zamanda atlatırsın inşallah.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Evde karantinada olacağın için pek hareket olmayacak. Arttırman lazım. Kendini her gün yormalısın. Saat 20.00 den sonra hiçbir şey yeme. (18 de olabilir) Yatmadan önce süt veya ayran iç.

Bunların hepsi iyi bir uyku için. Bu illet çok iyi uyu kaçırıyor. Mi Bande bakıyorum. 1 saat uyuduğum gün var. 3 saat var. Bu günlerin ardından 11 saat uyuduğum gün var. Yani saçma sapan bir uyku sersemi oluyorsun her daim. En azından benim gibi hafif ağır geçirirsen böyle oluyor - bende böyle oldu.

Top Bottom