Corsair dominator titanium 2x24 7000mhz

asusrog

80+
Reaksiyon skoru
12
Herkese merhaba geçen sene pc toplamak istedim indirim kovalayarak parça parça 1 senede pc topladım biraz da görünüşe önem verdim 4 slotu da doldurmak istedim bu yüzden corsairin bu modelinden 4 adet aldım fakat 4 nü doldurmanın mantıklı olmadığını 2si ni koysan fazlasıyla yetebileceğini söylediler ve hepsi dolunca düşüş oluyormuş sanırım ve bir kutuyu hiç açmadım kutunun bantı bile duruyor içini bile açmadım size sorum şu ilerde buna ihtiyacım olur mu kalması daha mı iyi olur yoksa boşuna durmasın satmalı mıyım?

iade yapamam çünkü alalı 5 ay oldu 5 aydır dolapta duruyor öylece :)

4 ram çubuğuyla 2 ram çubuğu arasındaki tek fark;

4 çubuk rami overclocklamak çok daha zordur ve 4 çubuk rami stabil mavi ekransız vs çalıştırmak 2 çubukluya göre çok daha zordur. 4 çubuklunun standart xmp veya expo profili açılıp geçilir. Olmazsa sadece frekans manuel verilir geri kalan her şey autoda kalır

4 çubuk rami overclocklamak çok daha zordur ve 4 çubuk rami stabil mavi ekransız vs çalıştırmak 2 çubukluya göre çok daha zordur. 4 çubuklunun standart xmp veya expo profili açılıp geçilir. Olmazsa sadece frekans manuel verilir geri kalan her şey autoda kalır
İntel yapabiliyor hocam? İntel daha mı iyi amd nin kontrolcüsü kaldıramıyor 6000mhz 4 kanal 3600 rame göre 4800 çokta model yoktu 6000 destekleyen anakartta yoktu

İntel yapabiliyor hocam? İntel daha mı iyi amd nin kontrolcüsü kaldıramıyor 6000mhz 4 kanal 3600 rame göre 4800 çokta model yoktu 6000 destekleyen anakartta yoktu

Bu işin intelliğiyle alakası yok çok. 4 çubuk ramin daha iyi potansiyeli bir tek anakartta çıkar. 4 çubuk rami güçlendirip beslemek daha zordur çünkü. Sizin dediğiniz bellek kontrolcüsü. İntelin bellek kımtrolcüsü daha iyi olması demek ramleri daha stabil yapar anlamına gelmez. Mekaniksel bi durumdan bahsediyorum

Bir şey soracağım ben şuan 2 kullanıyorum amd olduğu için daha stabil olması için 6600 mhz ayarladım çok daha stabil oluyor 7000mhz kullanırken bazı zamanlar pc yi açtığımda biosa atıyor biostan çıkınca masaüstü geliyor sorun olmuyor ama bu şekilde yani 6600 de çok daha stabil oluyor ondan.bunu 4lersem expodan 6600 yapılabiliyor mu kaç alırım

Bir şey soracağım ben şuan 2 kullanıyorum amd olduğu için daha stabil olması için 6600 mhz ayarladım çok daha stabil oluyor 7000mhz kullanırken bazı zamanlar pc yi açtığımda biosa atıyor biostan çıkınca masaüstü geliyor sorun olmuyor ama bu şekilde yani 6600 de çok daha stabil oluyor ondan.bunu 4lersem expodan 6600 yapılabiliyor mu kaç alırım

7000 mhzde 2:1 kullanıyodur

6600 de 1:1 kullanmakta zordur stabilliğinden emin olun. 6600 de 1:1 çalıştırmak daha mantıklı. 4 lerseniz expodan 6600 yapamazsınız

4 kanal desteği olan server tipi ankart kullanmadığınız sürece 4x24 hem gereksiz hem de stabil çalışmaz.

Geri