Neler Yeni

Corsair h100 rgb gördüğüm testlerden daha sıcak çalışıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Emirhan Gümrükçü
amd wraith prism soğutucudan corsair h100 rgb sıvı soğutucuya geçtim volkan oyun kuvvetlerinin yaptığı testlere baktım 5900x ile ortalama 55-60 derece alıyor the last of us oyununda 71 72 dereceleri gördüm tam fan devrinde oyunlarda öne montoj etmiş kasasında fanlarıda bende öne montaj ettim kasamın üstünde iki tane içeri üfliyen 1 tanede arkada içeri üfleyen fan var sıvı soğutmadanda dışarı hava çıkışınmı sağlıyorum ön kısımdan neden böyle acaba bir sorunmu var yada soğutucuya sürülü gelen termal macunmu kötü bilemedim

fyyz34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
122
İsim
Feyyaz Yalcin
Düzgün montaj yaptıysanız kablolar da katlanmadan zorlanmadan direk akış olacak şekilde baglı ise muhtemelen geriye 3 secenek kalıyor bir oda sıcaklıgı 2 .kasanın hava akış durumu 3. Fanların baglı oldugu yerlerden yavas dönmesi sessiz modda olması vs ama 70 derece güzel diyemem ama sessiz çalışıyorsa sıkıntı yaratmaz ben kule tipi thermalright ile en fazla 56 gorüyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Emirhan Gümrükçü
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Düzgün montaj yaptıysanız kablolar da katlanmadan zorlanmadan direk akış olacak şekilde baglı ise muhtemelen geriye 3 secenek kalıyor bir oda sıcaklıgı 2 .kasanın hava akış durumu 3. Fanların baglı oldugu yerlerden yavas dönmesi sessiz modda olması vs ama 70 derece güzel diyemem ama sessiz çalışıyorsa sıkıntı yaratmaz ben kule tipi thermalright ile en fazla 56 gorüyorum
resimdede gözüküyor hava akışını sağlamak için üstteki ve arkadaki fanların yönlerini içeriye hava verecek şekilde yerleştirdim sıvı soğutmanın fanlarınıda önden tahliye edecek şekilde ayarladım ayrıyeten önde bir tane daha fan var sıvı soğutmanın altında havayı tahliye için ayarladım onuda ( rgb yanmama sebebi b450m s2h anakartta ARGB girişi yok belki dönüştürücü bulabilirsem takacağım )

Ekler

• WhatsApp Image 2025-03-06 at 01.58.01.jpeg
    WhatsApp Image 2025-03-06 at 01.58.01.jpeg
    198.2 KB · Hit: 10

fyyz34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
122
İsim
Feyyaz Yalcin
IMG_0365.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

İşlemci tarafındaki borular ters doğru ve daha performanslı montaj resimdeki gibidir

Ayrıca ekran kartına yakın gecmemeli sıcaklıgından etkilenebilir

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Emirhan Gümrükçü
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Alıntıyı görüntüle

İşlemci tarafındaki borular ters doğru ve daha performanslı montaj resimdeki gibidir

Ayrıca ekran kartına yakın gecmemeli sıcaklıgından etkilenebilir
o zaman işlemciyi soğutucuyu o şekilde takarsam ısı değerleri daha düşük seviyelerde olacak doğru anladım dimi ve sıvıyı taşıyan borularıda biraz daha yukarı kaldırmalıyım hazır onu yapmışken macunu temizleyim thermal grızzly kyronaut macun var onuda sürerim oda sürülü gelen macundandan daha iyidir diye düşünüyorum yarına bu düzenlemeleri yapıp tekrar yazacağım umarım sıcaklık değerlerimi 5-6 derece daha düşürebilirim

Subzero.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
141
İsim
s1000rr
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar.müzik.motorsiklet.spor
amd wraith prism soğutucudan corsair h100 rgb sıvı soğutucuya geçtim volkan oyun kuvvetlerinin yaptığı testlere baktım 5900x ile ortalama 55-60 derece alıyor the last of us oyununda 71 72 dereceleri gördüm tam fan devrinde oyunlarda öne montoj etmiş kasasında fanlarıda bende öne montaj ettim kasamın üstünde iki tane içeri üfliyen 1 tanede arkada içeri üfleyen fan var sıvı soğutmadanda dışarı hava çıkışınmı sağlıyorum ön kısımdan neden böyle acaba bir sorunmu var yada soğutucuya sürülü gelen termal macunmu kötü bilemedim
pompayı kaç devirde tutuyorsunuz? aynı sıvı soğutmayı 7800x3d ile kullanıyorum 60 dereceyi geçmiyor.

fyyz34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
122
İsim
Feyyaz Yalcin
Ön panele takılıysa yani dikey kullanıyorsan bundan da kaynaklanıyor olabilir

Top Bottom