Neler Yeni

🔥İndirim Corsair iCUE 5000X bekleyenler 1875TL kaçırmayın!

Derek Pappalardo

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,292
İsim
Derek
İlgilendiği Kategoriler
Bioshock, Mark of the Ninja
Motor ağırlığı çok fazla buda kaliteyi direk işaret ediyor her bir fan 200 gram ağırlığında.

Dual ball bearing en ağırı o zaman...
Ağırlığa bakarak kalite ölçülmez, ML240L gibi bir Snowman X4 rakibinden geçersen tabii ki aradaki kaliteyi hissedersin lakin bu ağırlıktan kaynaklı değil. Motorun çektiği gücün azlığı ve hafifliği fanın yararınadır sandığının aksine.

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,943
İsim
Enver Eryalçın
https://www.pcgamer.com/best-pc-fans/ sıralamaya bak derim. Her şey CFM değil !

Yahu LL120'yi övüp duruyorsun neresi güçlü?

Alıntıyı görüntüle

Övündüğün fan 43 CFM 1500 RPM'de veriyor. Ne anlatıyorsun hocam sen? 43 CFM gücündeki fanı zaten Noctua fanlarıyla kıyaslayarak bi' komiklik yaptın bari buradan sonra yapma.

P500A DRGB'de bulunan fanların (SK140 DRGB) 85 CFM performansı var ve 14cm bu fanlar 12cm değiller.

Air Blazer 120R dediğimiz fan 2200 RPM'de 94 CFM verebiliyor. %50 çalıştırsan 1100 RPM'de 47 CFM veriyor. LL120 ile maksimum çıkabileceğin yere bu ürün yarı devirde çıkıyor.

MrBeast

80+ Gold
En İyi Cevap
1
ED70A674-F7E5-4380-9613-45FFE6D2D749.jpeg

Bu karşılaştırmalar tahminimce kendi klasmanlarında yapılıyor o yüzden noctua performans yerinde 1. , corsair tasarım ve rgb yerinde 1.

072A658A-A89B-4EB1-BB82-C17ECEE8B047.jpeg
Mesela bu da rgb fanlar arasında f/p denilmiş düzenli bir sıralama ve karşılaştırma yok yani

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,943
İsim
Enver Eryalçın
Övdüğün fan Airblazerin %50 devirde verdiği performansı veriyor anca gelmiş motor ağırlığı fazla diyorsun.
AirBlazerfan deviri kaç 2200 RPM demi 99 CFM sadece 2200RPM aralığında verebiliyor bu fan 800-900 fan aralığında 35 CFM çok rahat görüyor 15 db filan ses siddeti çıkarıyor fakat full dediğin zaman 44 CFM + 25 db kulağını dayadığın zaman anca duyuyorsun yurt dışında ben görmüyorum SilverStone Air Blazer 120R ile pc toplayanları LL120, Lian Li, Noctua, Cooler Master fandan aşağıya toplayan neden acaba :)

Derek Pappalardo

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,292
İsim
Derek
İlgilendiği Kategoriler
Bioshock, Mark of the Ninja

Düşük performanslı bir fanı daha fazla güçlü diye övüp dalga geçilecek duruma düşmem ben olsam, anlıyorum ekosistem anlayışına ters olduğundan Air Blazer almak istemiyorsunuz, gayet mantıklı. Zaten ekosistem düşünmeyen kimse gidip 5000X almaz, P500A DRGB alıp yoluna bakar. Alıcının kendini ICUE programından aldığı SS'i duvar kağıdı yaparak kendinden geçmesini bir kenara bırakırsak ve performansı göz önüne alırsak @MSI > ASUS adlı üye sonuna kadar haklı. Corsair bile kendi fanını gidip Air Blazer ile kıyaslamıyorken birkaç sitenin kendince yaptığı listeyi kaynak göstermen gülünç.

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,385
İsim
Hakan
AirBlazerfan deviri kaç 2200 RPM demi 99 CFM sadece 2200RPM aralığında verebiliyor bu fan 800-900 fan aralığında 35 CFM çok rahat görüyor 15 db filan ses siddeti çıkarıyor fakat full dediğin zaman 44 CFM + 25 db kulağını dayadığın zaman anca duyuyorsun yurt dışında ben görmüyorum SilverStone Air Blazer 120R ile pc toplayanları LL120, Lian Li, Noctua, Cooler Master fandan aşağıya toplayan neden acaba :)
1100RPM de LL120'nin ancak verebileceği maksimum değeri veriyor :kekw:

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,943
İsim
Enver Eryalçın
Düşük performanslı bir fanı daha fazla güçlü diye övüp dalga geçilecek duruma düşmem ben olsam, anlıyorum ekosistem anlayışına ters olduğundan Air Blazer almak istemiyorsunuz, gayet mantıklı. Zaten ekosistem düşünmeyen kimse gidip 5000X almaz, P500A DRGB alıp yoluna bakar. Alıcının kendini ICUE programından aldığı SS'i duvar kağıdı yaparak kendinden geçmesini bir kenara bırakırsak ve performansı göz önüne alırsak @MSI > ASUS adlı üye sonuna kadar haklı. Corsair bile kendi fanını gidip Air Blazer ile kıyaslamıyorken birkaç sitenin kendince yaptığı listeyi kaynak göstermen gülünç.
https://www.ign.com/articles/best-pc-fans ben demiyorum ign de diyor gamer nexus bakabiliriz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

1100RPM de LL120'nin ancak verebileceği maksimum değeri veriyor :kekw: Bunu diğerek Corsari övmedin, gömdün.
2200RPM de ne kadar ses şiddeti veriyor baktın mı ? 35 fabrika verisi fakat o fan 40 db geçiyor full speed ve kasa fanı olarak düşündüğümde aşırı sesli çalışıyor 1200-1400 RPM de ancak 55-60CFM verecek ee ne kaldı geriye 130 TL vermeyi hem performansı gitti hemde corsair LL120 ses şiddetinde kaldı demem o ki bu 130TL parayı vereceğime sağlam fan alırım zaten şuan kaliteli noctua bir fan bile min 250TL yani corsair sadece RGB için para vermiyoruz motor kalitesinden dolayı para veriyoruz.

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,385
İsim
Hakan
2200RPM de ne kadar ses şiddeti veriyor baktın mı ? 35 fabrika verisi fakat o fan 40 db geçiyor full speed ve kasa fanı olarak düşündüğümde aşırı sesli çalışıyor 1200-1400 RPM de ancak 55-60CFM verecek ee ne kaldı geriye 130 TL vermeyi hem performansı gitti hemde corsair LL120 ses şiddetinde kaldı demem o ki bu 130TL parayı vereceğime sağlam fan alırım zaten şuan kaliteli noctua bir fan bile min 250TL yani corsair sadece RGB için para vermiyoruz motor kalitesinden dolayı para veriyoruz.
1100RPM de çalıştır 47CFM vericek, LL120 ise 2 kat daha pahalı ve maksimum devirde anca 43.25CFM verebiliyor ve 1500RPM, takmışsın motora tek kalen motor kalitesi olmuş diğer kalelerin yıkıldı.

bana beko derler

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Şu attığın argümana fena gülerdim de neyse.

Bir kere Noctua ile Corsair'ı kıyaslayamazsın, sebeplerini sunayım.
  • Noctua'nın kendi rulmanını kendisi üretmesi.
  • Noctua'nın kendi fan yaprak tasarımına sahip olması.
  • Noctua'nın diğer firmalar gibi ezber veya sallamasyon bilgiler vermemesi.
  • Uzun garanti süresi.
  • Kaliteli işçilik.
Noctua'nın odaklandığı tek bir şey var, ölümüne fan performansı.

Corsair'ın odaklandığı şey ölümüne RGB. Corsair iCUE serisi alanların sen hava akışı yüzünden mi aldığını düşünüyorsun? Kesinlikle hayır. :) Adam diziyor QL120 set fanları, açıyor iCUE yazılımını bütün LED'lerdeki ışıkları tek tek ayarlıyor kısacası tamamen görsellik.

Noctua ne yapıyor? Ölümüne performans isteyen insanlara fırsat sunuyor. Noctua'nın 1 tane RGB ürününü bulamazsın. Daha yeni Chromax serisi falan çıkardı da siyaha geçti. Noctua neden tercih edilmiyor? Çünkü insanlar görsellik seviyor. Ama işi kalite kısmına çekmek gibi bir hataya düşme tercih edilmiyor diye.

Gelelim Silverstone Air Blazer 120R yerine insanlar neden Unifan SL120 veya iCUE gibi ürünler alıyor. Cevabı yine çok basit, tamamen görsellik. Air Blazer 120R'nin ne özelliği var? 94 CFM olması 3.53mm H2O olması ve standart bir ARGB'ye sahip olması. Görsellik seven insanlar ne yapıyor? Gidiyor iCUE alıyor, gidiyor Unifan SL120 alıyor. Kısacası çoğu insan performanstan ziyade görselliğe önem veriyor. Ama TR'de yaşıyorsan otomatik F/P düşünmelisin ve bu sebeple Air Blazer 120R ülkemizde çok tutan bir model.

Attığın sıralamaya gelelim. Listede kocaman RGB için en iyi seçenek yazıyor. Yani kendi alanında kıyaslamış. Bu arada öyle bir liste yapıp LL120'yi 1. göstermesi ilginç. QL120'yi LL120'nin üstü diye biliyorum neyse konu o değil.

1631381458492.png

Şu özelliklere sahip 1 tane Corsair fan bulamazsın.

Veya şu;

1631381513325.png

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,943
İsim
Enver Eryalçın
1100RPM de çalıştır 47CFM vericek, LL120 ise 2 kat daha pahalı ve maksimum devirde anca 43.25CFM verebiliyor ve 1500RPM, takmışsın motora tek kalen motor kalitesi olmuş diğer kalelerin yıkıldı.
Motor, Sessizlik, Garanti Ömrü, RGB, Eko sistem Bunların hepsini yapan olunca fiyat artıyor! Noctua, bequiet, Cooler Master, Lianli gibi firmalar buna dahil.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şu attığın argümana fena gülerdim de neyse.

Bir kere Noctua ile Corsair'ı kıyaslayamazsın, sebeplerini sunayım.
  • Noctua'nın kendi rulmanını kendisi üretmesi.
  • Noctua'nın kendi fan yaprak tasarımına sahip olması.
  • Noctua'nın diğer firmalar gibi ezber veya sallamasyon bilgiler vermemesi.
  • Uzun garanti süresi.
  • Kaliteli işçilik.
Noctua'nın odaklandığı tek bir şey var, ölümüne fan performansı.

Corsair'ın odaklandığı şey ölümüne RGB. Corsair iCUE serisi alanların sen hava akışı yüzünden mi aldığını düşünüyorsun? Kesinlikle hayır. :) Adam diziyor QL120 set fanları, açıyor iCUE yazılımını bütün LED'lerdeki ışıkları tek tek ayarlıyor kısacası tamamen görsellik.

Noctua ne yapıyor? Ölümüne performans isteyen insanlara fırsat sunuyor. Noctua'nın 1 tane RGB ürününü bulamazsın. Daha yeni Chromax serisi falan çıkardı da siyaha geçti. Noctua neden tercih edilmiyor? Çünkü insanlar görsellik seviyor. Ama işi kalite kısmına çekmek gibi bir hataya düşme tercih edilmiyor diye.

Gelelim Silverstone Air Blazer 120R yerine insanlar neden Unifan SL120 veya iCUE gibi ürünler alıyor. Cevabı yine çok basit, tamamen görsellik. Air Blazer 120R'nin ne özelliği var? 94 CFM olması 3.53mm H2O olması ve standart bir ARGB'ye sahip olması. Görsellik seven insanlar ne yapıyor? Gidiyor iCUE alıyor, gidiyor Unifan SL120 alıyor. Kısacası çoğu insan performanstan ziyade görselliğe önem veriyor. Ama TR'de yaşıyorsan otomatik F/P düşünmelisin ve bu sebeple Air Blazer 120R ülkemizde çok tutan bir model.

Attığın sıralamaya gelelim. Listede kocaman RGB için en iyi seçenek yazıyor. Yani kendi alanında kıyaslamış. Bu arada öyle bir liste yapıp LL120'yi 1. göstermesi ilginç. QL120'yi LL120'nin üstü diye biliyorum neyse konu o değil.

Alıntıyı görüntüle

Şu özelliklere sahip 1 tane Corsair fan bulamazsın.

Veya şu;

Alıntıyı görüntüle
Şuan baktığın fan Noctua nın en performanslı fanı https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6514 RGB yok ve 328TL istiyor sadece 1 fanına Corsair dan ne farkı kaldı ? RGB yok dikkatini çekerim ! Pahalı olmasının bir nedeni var performans ile RGB bir yere getirmek ama ömrünüde bir o kadar uzun tutabilmek!

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,385
İsim
Hakan
Motor, Sessizlik, Garanti Ömrü, RGB, Eko sistem Bunların hepsini yapan olunca fiyat artıyor! Noctua, bequiet, Cooler Master, Lianli gibi firmalar buna dahil.
AirBlazer 120R ARGB ve anca %100 de verdiği değeri %50 de veriyor, taktığın tek şey corsair ve motor kalitesi adam sana yukarıda sayıyor sonra dediğin şey Ömrü Motor kalitesi LianLi, Cm, Noctua, Be Quiet

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,038,539
Üyeler
164,692
Son üye
brkdrk