captainfairs
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 9
- İsim
- Eray Şener
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Çok teşekkürler dostum bende arkadaşının kafasındayım şu an panik yapmaya başladım ailemide sırf bu yüzden üzüyorum rahatlamam gerek ama beceremiyorum bir şekilde yarın devlet hastanesine gidip tüm tahlilleri baştan yaptırıp yatmam gerekiyorsa yatıcam. Benim yüksek ateş dışında başka hiçbir semptomum yok bana da ciğere inmiş dediler ama ne öksürük ne ağrı ne sızı hiçbiri yok ve bu gün yaklaşık 13 saattir ateşimde baş ağrımda yok rekor olarak, sürekli terliyorum.Biz ailecek geçirdik yaz dönemi idi. Babam şeker-tansiyon riskli grupta olduğu için bu dediğiniz ilaçları kullandı. 4. Gün tomografi temiz ciğere inmemiş dedi doktor ve 7. Gün gibi ayağa kalktı. Diğer aile üyeleri 1-2 gün gibi sürelerde atlattık. Arkadaşım 20 yaşında bağışıklık baskılayıcı ilaçlar kullanıyordu kendisi yakalandı ve sizin gibi 5. Günün sonunda ciğerlerine indi. CRP ölçümü yapıldı gün gün görüntülü konuştuk çok şiddetli öksürüğü ve inanılmaz halsizliği vardı size verilen tedaviyi uyguladılar 3 gün sonra hastaneden taburcu olup evde tedaviye devam etti. Yani diyeceğim şudur gidin devlet hastanesine CRP ve kalp için Trombin testi ile tam kan sayımınızı yapsınlar. 2-3 gün yatın hastaneye endişe etmeyin arkadaşım da delirmiş gibi kanka ölürsem cenazeme gel diyordu kafasına vura vura ikna ettim bir şey olmayacağına sağlıcakla kalın.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Teşekkür ederim güzel yorumların için sigara vardı kestim hatta bir daha ağzıma sürmemeyi düşünüyorum bundan sonra, iştahım yok ama zorla yemeye çalışıyorum.Kardeşim ne yaparsan yap ister hastaneye yat ister evde atlat, vücudun en büyük yapı taşı olan moralini hep yüksek tut. Basit bir grip bile olsak moralsiz bir şekilde atlatmamız zor oluyor. O yüzden endişe etme. Allah'ı zikret kalbine genişlik verir. En önemlisi de yemeğine dikkat et ve bol vitaminli yiyecekler almaya özen göster. Ciğerleri temizleyici ve antibiyotik özelliği olan ürünler tüketmeye bak. Yoğurt her gün 2 kase tüket mesela. Aynı şekilde sarımsak. Teyzem de de aynı şekilde ciğerlere inmişti. Ciğere inince verdiği tahribatın geçmesi uzun bir süreyi buluyor. Malum akciğer kendini yenileyemeyen organdır. Sigara varsa kesinlikle kes.