Neler Yeni

Covid olmuşum ciğere inmiş aynısını yaşayan varsa aydınlatsın beni

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Eray Şener
Biz ailecek geçirdik yaz dönemi idi. Babam şeker-tansiyon riskli grupta olduğu için bu dediğiniz ilaçları kullandı. 4. Gün tomografi temiz ciğere inmemiş dedi doktor ve 7. Gün gibi ayağa kalktı. Diğer aile üyeleri 1-2 gün gibi sürelerde atlattık. Arkadaşım 20 yaşında bağışıklık baskılayıcı ilaçlar kullanıyordu kendisi yakalandı ve sizin gibi 5. Günün sonunda ciğerlerine indi. CRP ölçümü yapıldı gün gün görüntülü konuştuk çok şiddetli öksürüğü ve inanılmaz halsizliği vardı size verilen tedaviyi uyguladılar 3 gün sonra hastaneden taburcu olup evde tedaviye devam etti. Yani diyeceğim şudur gidin devlet hastanesine CRP ve kalp için Trombin testi ile tam kan sayımınızı yapsınlar. 2-3 gün yatın hastaneye endişe etmeyin arkadaşım da delirmiş gibi kanka ölürsem cenazeme gel diyordu kafasına vura vura ikna ettim bir şey olmayacağına sağlıcakla kalın.
Çok teşekkürler dostum bende arkadaşının kafasındayım şu an panik yapmaya başladım ailemide sırf bu yüzden üzüyorum rahatlamam gerek ama beceremiyorum bir şekilde yarın devlet hastanesine gidip tüm tahlilleri baştan yaptırıp yatmam gerekiyorsa yatıcam. Benim yüksek ateş dışında başka hiçbir semptomum yok bana da ciğere inmiş dediler ama ne öksürük ne ağrı ne sızı hiçbiri yok ve bu gün yaklaşık 13 saattir ateşimde baş ağrımda yok rekor olarak, sürekli terliyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kardeşim ne yaparsan yap ister hastaneye yat ister evde atlat, vücudun en büyük yapı taşı olan moralini hep yüksek tut. Basit bir grip bile olsak moralsiz bir şekilde atlatmamız zor oluyor. O yüzden endişe etme. Allah'ı zikret kalbine genişlik verir. En önemlisi de yemeğine dikkat et ve bol vitaminli yiyecekler almaya özen göster. Ciğerleri temizleyici ve antibiyotik özelliği olan ürünler tüketmeye bak. Yoğurt her gün 2 kase tüket mesela. Aynı şekilde sarımsak. Teyzem de de aynı şekilde ciğerlere inmişti. Ciğere inince verdiği tahribatın geçmesi uzun bir süreyi buluyor. Malum akciğer kendini yenileyemeyen organdır. Sigara varsa kesinlikle kes.
Teşekkür ederim güzel yorumların için sigara vardı kestim hatta bir daha ağzıma sürmemeyi düşünüyorum bundan sonra, iştahım yok ama zorla yemeye çalışıyorum.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dostum merhaba öncelikle geçmiş olsun diyeyim. İlaçlar tamamen zararlı gibi söylemlere kanma ama verilen her ilacı da kullanma .
Bununla ilgili dünya çapında yapılmış birçok makaleyi okudum ve çok başarılı doktorların fikirlerini dinledim .
Bana sana verilen ilaçların isimlerini verir misin lütfen?
Bolca su tüket
Ortamı havalandırmayı ihmal etme

Ciğere inmesi senin ağır geçireceğin anlamına gelmiyor dostum. Bunu da unutma

Covid-19 İlaçları gerçekten çok fazla kötü tepki veriyor. Benim akrabamın ciğerine ve ayağına emboli attı mesela. BEN OLSAM kullanmazdım, bu arada her gün aspirin iç.
Öyle bir şey yok. Aspirinin doktor denetimi dışında kullanılması ciddi komplikasyonlar yaratabilir lütfen yanlış öneriler vermeyin sağlık söz konusu.

enesskooc

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,700
İsim
Enes Koç
Arkadaşlar selam başlıkta da özetlediğim gibi genelde korona olanlara bi ilaç veriyorlar 16 tane içicen falan diyorlar evde atlatıyor insanlar ben bugün tomografi ve kan tahlili yaptırdım tomografide ciğerimde covid e bağlı enfeksiyon olduğunu söyledi doktor hastaneye yatmam gerektiğini eğer yatmazsam normal ilaçlarla daha riskli olacağını söyledi. Özel bir hastaneydi burası konuşma tarzları söyledikleri şeyler olsun rahatsız olduğum için yarın aynı işlemleri devlet hastanesine gidip yaptırıcam gerekirse yatıcam. Yaş 22
Var mı aranızda bu şekilde korona atlatan ağır mı geçicek demektir bu?

not: 6 7 gündür yüksek ateşim vardı hep pcr yaptırdık negatif çıktı. Bugün ateşte kalmadı baş ağrısıda kalmadı eklem ağrısıda kalmadı.
Ben kendimde geçirdim sadece baş ağrım vardı bu sırt ağrısına doğru kaydı bende ne olur ne olmaz test yaptırdım pozitif ilaç verdiler dediğin gibi hiç kullanmadım ben annem kullandı kadın öksür öksür çok ağır atlattı bana bir şey olmadı gariptir.

wass

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
928
İsim
Kayra
İlgilendiği Kategoriler
HipHop
Twitter
wass015
Discord
wass#0315
Dostum merhaba öncelikle geçmiş olsun diyeyim. İlaçlar tamamen zararlı gibi söylemlere kanma ama verilen her ilacı da kullanma .
Bununla ilgili dünya çapında yapılmış birçok makaleyi okudum ve çok başarılı doktorların fikirlerini dinledim .
Bana sana verilen ilaçların isimlerini verir misin lütfen?
Bolca su tüket
Ortamı havalandırmayı ihmal etme

Ciğere inmesi senin ağır geçireceğin anlamına gelmiyor dostum. Bunu da unutma

Öyle bir şey yok. Aspirinin doktor denetimi dışında kullanılması ciddi komplikasyonlar yaratabilir lütfen yanlış öneriler vermeyin sağlık söz konusu.
Valla dostum benim verdiğim bilgiler doğru bilgiler, isteyen inanır isteyen inanmaz. Farketmez benim için ben öneri yapıyorum. YTD

Ben kendimde geçirdim sadece baş ağrım vardı bu sırt ağrısına doğru kaydı bende ne olur ne olmaz test yaptırdım pozitif ilaç verdiler dediğin gibi hiç kullanmadım ben annem kullandı kadın öksür öksür çok ağır atlattı bana bir şey olmadı gariptir.
Dediğim gibi ilaçlar kötü etki veriyor.

Yılan Serdar 3T

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Ben COVID olduğumda ağır geçmedi de amcam 47 yaşında onda da ciğerlerine indi ilaçsız 15 20 gün içinde toparladı ama ağır geçti onun ki.

Dahası  
Reaksiyon skoru
282
İsim
Tufan Kürşat
Ben de annem de covid'e yakalanmıştık , verilen ilaçları kullandık çok şükür geçti gitti.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Valla dostum benim verdiğim bilgiler doğru bilgiler, isteyen inanır isteyen inanmaz. Farketmez benim için ben öneri yapıyorum. YTD

Dediğim gibi ilaçlar kötü etki veriyor.
Tamam da bu kehanet veya tahmin değil kanıta dayalı tıp var makaleler ve veriler var. Ben hislerime dayanarak bunu vermiyorum.
Yatırım tavsiyesi verirseniz karşınızdaki parasını kaybeder ama yanlış sağlık önerisi verirseniz karşınızdaki hayatını kaybedebilir.
Eğer bilginiz yoksa 3 kişideki gözleminizi Öneri olarak sunmazsanız sevinirim.

Eğer hidroksiklorokin veriliyorsa kullanma dostum. Bana diğer ilaç isimlerini ver ben sana kanıtlarıyla beraber kullanıp kullanmamamn gerektiğini yazayım.

wass

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
928
İsim
Kayra
İlgilendiği Kategoriler
HipHop
Twitter
wass015
Discord
wass#0315
Tamam da bu kehanet veya tahmin değil kanıta dayalı tıp var makaleler ve veriler var. Ben hislerime dayanarak bunu vermiyorum.
Yatırım tavsiyesi verirseniz karşınızdaki parasını kaybeder ama yanlış sağlık önerisi verirseniz karşınızdaki hayatını kaybedebilir.
Eğer bilginiz yoksa 3 kişideki gözleminizi Öneri olarak sunmazsanız sevinirim.

Eğer hidroksiklorokin veriliyorsa kullanma dostum. Bana diğer ilaç isimlerini ver ben sana kanıtlarıyla beraber kullanıp kullanmamamn gerektiğini yazayım.
Dostum üç kişide değil çoğu kişide gözlemlediğim bir şey bu, ilaç içenler ağır atlatıyor genelde.

CarEnthusiast

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
410
İsim
Akın Serhan Toğrul
Arkadaşlar selam başlıkta da özetlediğim gibi genelde korona olanlara bi ilaç veriyorlar 16 tane içicen falan diyorlar evde atlatıyor insanlar ben bugün tomografi ve kan tahlili yaptırdım tomografide ciğerimde covid e bağlı enfeksiyon olduğunu söyledi doktor hastaneye yatmam gerektiğini eğer yatmazsam normal ilaçlarla daha riskli olacağını söyledi. Özel bir hastaneydi burası konuşma tarzları söyledikleri şeyler olsun rahatsız olduğum için yarın aynı işlemleri devlet hastanesine gidip yaptırıcam gerekirse yatıcam. Yaş 22

not: 6 7 gündür yüksek ateşim vardı hep pcr yaptırdık negatif çıktı. Bugün ateşte kalmadı baş ağrısıda kalmadı eklem ağrısıda kalmadı.
Daha geçen hafta hastaneden taburcu oldum 6 gün yoğun bakım yattım 6 günde servis alanında 12 gün yattım eğer yat diyorsa yatman mantıklı olucaktır allah kimseyi yoğun bakımlık yapmasın 21 yaşımdayım hem kara hem akciğerlerime inmişti

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dostum üç kişide değil çoğu kişide gözlemlediğim bir şey bu, ilaç içenler ağır atlatıyor genelde.
Ağır geçirenlere ilaç veriliyor = ilaç içenler ağır geçiriyor
Palaquenil artık verilmiyor zaten bildiğim kadarıyla onu önermiyorlar onun dışındaki favirplavir için çok fazla randomize kontrollü çalışmalar bulunuyor ve çeşitli çalışmalarda faydalı olduğu gösterilmiş. Ha eğer bana sorarsan semptomlar yoksa oksijen saturasyon takibi yapılması yeterli olacaktır. Ki amerikadaki tedavi protokolü de böyle işliyor.

Devlet hastanesinde de bir baktırın değerlerinize bazı özel hastaneler çok gereksiz yatışlar yaptırıyorlar. Bir başka doktora daha görünürsen çok iyi olur.

wass

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
928
İsim
Kayra
İlgilendiği Kategoriler
HipHop
Twitter
wass015
Discord
wass#0315
Ağır geçirenlere ilaç veriliyor = ilaç içenler ağır geçiriyor
Normal hastalara da ilaç veriliyor sanırsam. Dostum bu saydıkların konusunda pek bir fikrim yok benim çevremin başına geldi adamın başına gelmesin diye yazdım bu kadar. Sen benden daha bilgilisin büyük ihtimalle bu konuda. Teşekkürler yorulmayıp yazdığın için. 😊

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Normal hastalara da ilaç veriliyor sanırsam. Dostum bu saydıkların konusunda pek bir fikrim yok benim çevremin başına geldi adamın başına gelmesin diye yazdım bu kadar. Sen benden daha bilgilisin büyük ihtimalle bu konuda. Teşekkürler yorulmayıp yazdığın için. 😊
Heh ben de bizim tedavi protokolü mükemmel demiyorum o yüzden arkadaşa sordum. Maalesef bizim sağlık bakanlığı bazı saçma işlere imza atıyor doktorlar kendi çabalarıyla hastaları tutuyorlar.
Hidroksiklorokin cidden tam bir rezillikti. Gelecek yıllarda sağlık bakanlığına bir kara leke olarak kalacak.
Ama ciddi biçimde etkili ilaçlar var ve en önemlisi bol su tüketmek iyi düşünmek, ki arkadaşın durumu da çok iyi şu an :')
Şu anda bol su tüketmek ,imkan varsa balkonda hava almak, düzenli beslenmek çok daha iyi olacaktır.
Yarın devlet hastanesindeki doktora da danışırsa tam olarak onun da benim de içim rahatlar aslında bunu söyleyecektim kendisine ama arkadaş soruyu sorduktan sonra geri girmedi 😊

Bu konu benim özel ilgi alanım biraz. Daha 1. Sınıfım ama özel olarak covid tedavi politikaları ve çalışmaları izliyorum.

nurettinsevinc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
389
İsim
Nurettin Sevinç
Öncelikle geçmiş olsun. Devlet hastanesi de gideceksen de bence oyalanmadan hemen gitmelisin. Nisan başında eşimle bizde geçirmiştik benim belirtim sadece 1 gün ateş ve sıtmaydı. Eşimin eklem ve baş ağrısı vardı. Benim tavsiyem verilen ilaçları kesinlikle içmelisin. Bize tanıdık doktorumuz coraspirin de için dediği için onu da kullanmıştık. Ekstra olarak kendi isteğimizle C ve D vitamini kullandık hala devam ediyoruz kullanmaya.

Top Bottom