Neler Yeni

ÇÖZÜLDÜ! - Gainward Phoenix RTX 3080Ti ile yükte 85 derece alıyorum

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
500
İsim
Sezer Aktaşlı
Aranızda hiç Gainward Phoenix kullanan var mı ? RTX 3080Ti modeli kullanıyorum yükte 85 dereceye ulaşıyor (FurMark)

Kasa Asus Prime AP201 sadece 1 egzoz fan var. Kendim sadece 1 adet kasa altına hava üfleyen Silverstone fan aldım ama daha da ekleme yapacağım. Yine de normal mi bu ?

Kullananlardan yorum beklerim.

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
500
İsim
Sezer Aktaşlı
Miningte bu hale gelmesi için çok hor kullanılması lazım. Garantisi var mıydı kartın?

Kartın garantisi evet var Endeks Bilişim tarafından. Kartı kendilerine götürdüm. Kartın 85 derecelere çıkması normalmiş markası gereği ve sesli çalışabiliyormuş. Gainward için bakım ve tamir yapmak yokmuş. Sadece değişim yapabiliyorlar onun için de kartın görüntü vermeme , pikselleşme gibi sorunlar yaratması lazımmış . 85 derecede değişim yokmuş yani.

Çözüm olarak da ses çoksa kulaklık takın duymazsınız dediler.

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
500
İsim
Sezer Aktaşlı
garantisi falan varsa gönderin hocam cidden yüksek değerler uzun vadede sorun yaratabilir.

İlk bu değerleri gördüğümde direkt garantiye yolladım . Garanti normal gördü.

Passamet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
374
İsim
Passamet
Kartın garantisi evet var Endeks Bilişim tarafından. Kartı kendilerine götürdüm. Kartın 85 derecelere çıkması normalmiş markası gereği ve sesli çalışabiliyormuş. Gainward için bakım ve tamir yapmak yokmuş. Sadece değişim yapabiliyorlar onun için de kartın görüntü vermeme , pikselleşme gibi sorunlar yaratması lazımmış . 85 derecede değişim yokmuş yani.

Şaka mı yapıyorsun, cidden böyle mi dediler?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,351
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz

Öyle bir çözüm mü varmış yahu saçmalığa bak :D

Ysuflix

80+ Gold
Şu an yaşatmıyor mu sence hocam :D
kart bozulması gibi sorunlardan bahsetmiştim. şuanda sorun zaten direk gönder hocam bakım falan yapsınlar bidaha test et aynıysa değişim falan talep edersin garanti kapsamında.
Mesaj otomatik birleştirildi:

o ne öyle ya :D dalga geçiyo olmalılar.

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
500
İsim
Sezer Aktaşlı
Şaka mı yapıyorsun, cidden böyle mi dediler?

Maalesef. Bir daha garantiye götür ver al yapmak istemiyorum hem zaman hem de maliyet olarak zarar. Zaten bitirme tezlerim yaklaştı bir PCye de ihtiyacım oluyor. Resmen elimde kaldı kart. Çözüm termal pad yenilemek belki ama garantisini korumasını da istiyorum çünkü satabilirim ilerde belli olmaz . Fakat şuan satsam bu sefer alıcı " Değerleri yüksek " diyecek geri iade etmek isteyecek. Arada kaldım. Keşke bir Gigabyte Asus MSI marka alsaydım gerçekten pişmanım. 3080Ti zevkim vardı alırken baya mutlu aldım. Böyle beklemiyordum. Eski 6900XT kartım aynı kasada 65-70 derece çalışırdı.

Passamet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
374
İsim
Passamet
Maalesef. Bir daha garantiye götür ver al yapmak istemiyorum hem zaman hem de maliyet olarak zarar. Zaten bitirme tezlerim yaklaştı bir PCye de ihtiyacım oluyor. Resmen elimde kaldı kart. Çözüm termal pad yenilemek belki ama garantisini korumasını da istiyorum çünkü satabilirim ilerde belli olmaz . Fakat şuan satsam bu sefer alıcı " Değerleri yüksek " diyecek geri iade etmek isteyecek. Arada kaldım. Keşke bir Gigabyte Asus MSI marka alsaydım gerçekten pişmanım. 3080Ti zevkim vardı alırken baya mutlu aldım. Böyle beklemiyordum. Eski 6900XT kartım aynı kasada 65-70 derece çalışırdı.
6900 XT'den 3080 Ti'ya geçmek ayrı bir hata.
Bu kartı alırken test yapmadınız mı hocam?

Ysuflix

80+ Gold
hocam bence kartı elinizden çıkarmaya çalışın başka yolu yok gibi duruyor. garanti böyle davranmamalı çok saçma gerçekten.

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
500
İsim
Sezer Aktaşlı
kart bozulması gibi sorunlardan bahsetmiştim. şuanda sorun zaten direk gönder hocam bakım falan yapsınlar bidaha test et aynıysa değişim falan talep edersin garanti kapsamında.
Mesaj otomatik birleştirildi:

o ne öyle ya :D dalga geçiyo olmalılar.

Hocam adamlar uzay montajda test ediyor direkt kartın muadillerinden yüksek çalışmasını normal görüyor ve tarafıma geri veriyorlar . Ses olarak bile kendileri normal gördü ki 4000 rpm 3000 rpm asla normal değil. Ne yapacağımı gerçekten şaşırdım.

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,360
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
Valla bilmiyorum :D Furmark gibi aşırı zorlayınca 4000 RPMleri görüyor ama oyunlarda 3000 rpm çalışıyor. 6 aylık olarak aldım hadi kart 3-4 ay mining görse bu hale gelebilir mi ? Gainward marka ne kadar iyi olmasa da internette görüyordum 75 derece oynayanlar oluyordu. Hatta Donanımarşivi youtube kanalında PNY 3090 aldı Abdullah reis o da 3090 PNY'de bu 80 derece oynamıştı. PNY ile zaten birebir aynı kart. Fakat nedense bende hem çok yüksek devirde hem de çok yüksek sıcaklıkta çalışıyor. Kafayı yiyecem ucuz bi şey de değil. Elden çıkarsam benden alacak kişi sıcaklığı sorun edecek. Ben bu kartı termal pad ile bakımlasam garantiden çıkacak. Lanet olsun aldığım güne
Miningle alakası yok

Passamet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
374
İsim
Passamet
Hocam adamlar uzay montajda test ediyor direkt kartın muadillerinden yüksek çalışmasını normal görüyor ve tarafıma geri veriyorlar . Ses olarak bile kendileri normal gördü ki 4000 rpm 3000 rpm asla normal değil. Ne yapacağımı gerçekten şaşırdım.
Şikayet edin servisi, adam gibi test etsinler. Ben sizin kadar sakin kalmazdım başıma bu gelse.

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
500
İsim
Sezer Aktaşlı
6900 XT'den 3080 Ti'ya geçmek ayrı bir hata.
Bu kartı alırken test yapmadınız mı hocam?

6900XT ile 3080Ti arasında fark ama elbette devasa değil ama 4K oyuncusu olduğumdan 3080Ti aşırı mantıklı kalıyor 6900XT'nin yanında. Ray Tracing'ten saf performansa kadar daha iyi alıyorum ama bu sıcaklığı ve sesi etkilemesi üzüyor.

Top Bottom