Neler Yeni

Yardım [ÇÖZÜLDÜ GÜNCELLEME 2 ] TurkNet İsyanım, İptal süreci

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Yarın nasip ederse 1000 / 1000 gigafibere geçiyorum alt komşum 940 /970 alıyor pingleri merak ediyorum
Gigafiber çok değişik bir şey ya, internet her türlü çok hızlı ama o kadar hızlı ki genelde ekipmanların o hızı tam olarak almaya yetmiyor 😀

Mesela Gigabit Ethernet portu ile bağlantı sağlarsan kayıplardan dolayı 920Mbps bandını geçemezsin, Wi-Fi 5 ile bağlanayım desen zaten maks 300Mbps civarı alınıyor 😅
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam ben kullanıcıyım, bana TurkNet'in söylediğine göre arızalı, Millenicom'un söylediğine göre Arızalı değil, nerden bileceğim kime inanacağım?

Türk Telekom şu an benim bölgemde FIBER mi veriyor? Hipernet başvuruna tıkladığımda sokağınıza kadar gelen Fiber Kablo ile yazıyor?

Bilgisi Olan?
VDSL de sokağa kadar Fiber gelir, orada sokaktaki binalara bakır kablo ile dağılır.

Fiberde ise o kablo binaya kadar (FTTB) veya direkt dairene (FTTH) kadar gelir.

-pSx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
424
İsim
Selçuk Çiçek
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, Overclock, Oyun
Instagram
@cicekselcukk
Gigafiber çok değişik bir şey ya, internet her türlü çok hızlı ama o kadar hızlı ki genelde ekipmanların o hızı tam olarak almaya yetmiyor 😀

Mesela Gigabit Ethernet portu ile bağlantı sağlarsan kayıplardan dolayı 920Mbps bandını geçemezsin, Wi-Fi 5 ile bağlanayım desen zaten maks 300Mbps civarı alınıyor 😅

VDSL de sokağa kadar Fiber gelir, orada sokaktaki binalara bakır kablo ile dağılır.

Fiberde ise o kablo binaya kadar (FTTB) veya direkt dairene (FTTH) kadar gelir.

Pekala şimdi şöyle söyleyeyim benim sokağımdaki VDSL kutusu arızalı, TurkTelekom bunu tamir etmiyor ya da yenisini getirmiyor.
Turknet VDSL veririm diyor ama veremiyor, Millenicom da VDSL veririm diyor ama veremiyor.

TurkTelekom'da VDSL verebilirim diyor, verebilecek mi ? Veremeyecekse 2 Yıl imzaladığım tahaaüüt ne olacak?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,496
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Hocam ben kullanıcıyım, bana TurkNet'in söylediğine göre arızalı, Millenicom'un söylediğine göre Arızalı değil, nerden bileceğim kime inanacağım?

Türk Telekom şu an benim bölgemde FIBER mi veriyor? Hipernet başvuruna tıkladığımda sokağınıza kadar gelen Fiber Kablo ile yazıyor?

Bilgisi Olan?
Hipernet=VDSL

• Beğen
Reaksiyonlar: -pSx

-pSx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
424
İsim
Selçuk Çiçek
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
@cicekselcukk

Turknet VDSL veririm diyor ama veremiyor, Millenicom da VDSL veririm diyor ama veremiyor.

TurkTelekom'da VDSL verebilirim diyor, verebilecek mi ? Veremeyecekse 2 Yıl imzaladığım tahaaüüt ne olacak?

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Pekala şimdi şöyle söyleyeyim benim sokağımdaki VDSL kutusu arızalı, TurkTelekom bunu tamir etmiyor ya da yenisini getirmiyor.

Verir, Türk Telekom bunu kasıtlı yapıyor bana da benzer sorunlar yaşatmışlardı, bende sorunsuz çalışan kutuda aniden sorun çıkarmışlardı 2 hafta internetsiz kalmıştım.

Amaç alternatif firmalar yerine Türk Telekom’a yöneltmek.

Ek olarak hizmet sağlayamazsa cayma hakkın tabi ki var bu durumda sana taahhüt var çıkamazsın diyemez firma.

-pSx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
424
İsim
Selçuk Çiçek
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
@cicekselcukk
Verir, Türk Telekom bunu kasıtlı yapıyor bana da benzer sorunlar yaşatmışlardı, bende sorunsuz çalışan kutuda aniden sorun çıkarmışlardı 2 hafta internetsiz kalmıştım.

Amaç alternatif firmalar yerine Türk Telekom’a yöneltmek.

Ek olarak hizmet sağlayamazsa cayma hakkın tabi ki var bu durumda sana taahhüt var çıkamazsın diyemez firma.

Katakülleye getirip VDSL yerine ADSL bağlarsa? Sonra Altyapınız yetersiz derse, ADSL hizmetini her firmadan alabiliyorum zaten ben VDSL istiyorum.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,496
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Katakülleye getirip VDSL yerine ADSL bağlarsa? Sonra Altyapınız yetersiz derse, ADSL hizmetini her firmadan alabiliyorum zaten ben VDSL istiyorum.
Taahhütnamede yazanı vermek zorundalar. Kesin bilgi istiyorsan bölgendeki Telekom müdürlüğüne gideceksin.

-pSx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
424
İsim
Selçuk Çiçek
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
@cicekselcukk
Taahhütnamede yazanı vermek zorundalar. Kesin bilgi istiyorsan bölgendeki Telekom müdürlüğüne gideceksin.

Ses kaydı alacağım görüşmeleri, VDSL mi diye 10 defa arka arkaya soracağım, kaç mbs internet verebileceklerini de tekrar tekrar soracağım.

Bu saatten sonra o dava senin bu dava benim uğraşırım artık.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Katakülleye getirip VDSL yerine ADSL bağlarsa?
VDSL paket alacaksın, hızı da ADSL ile alamayacağın bir hız olursa sorun olmaz. Belli bir oranda düşük hız almak (paket hızının %30 altıydı herhalde) da iptal sebebi.

Ek olarak bu durumu MH ye birkaç kez sor ve VDSL alacağını taahhüt etsinler.

Ses kaydı alacağım görüşmeleri, VDSL mi diye 10 defa arka arkaya soracağım, kaç mbs internet verebileceklerini de tekrar tekrar soracağım.
Ses kaydını onlar alıyor, kendin kayıt alırsan suça girer diyim 😅

• Beğen
Reaksiyonlar: -pSx

-pSx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
424
İsim
Selçuk Çiçek
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
@cicekselcukk
VDSL paket alacaksın, hızı da ADSL ile alamayacağın bir hız olursa sorun olmaz. Belli bir oranda düşük hız almak (paket hızının %30 altıydı herhalde) da iptal sebebi.

Tamamdır, Millenicom incelemelerini bitirsin, TT'ye geçiş yapcağım sonuç çıkmazsa, zaten hiç ümitli değilim artık.

Onların insafına kalamam şu anda.

-pSx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
424
İsim
Selçuk Çiçek
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
@cicekselcukk
Sen bilirsin. Ama o kayıtla dava falan açarsan izinsiz ses kaydı almaktan sen suçlu konuma gelirsin öyle bir şey yapma 😀

Pekala dikkate alacağım bunu, eğer böyle bir durum olduğunu reddederlerse öne sürerim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,045,318
Üyeler
165,791
Son üye
ramsesgazili
Top Bottom