Devilll20
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,853
ben mi yanlış anlamışım bu nasıl yorumlanır.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
şöyle fazladan bi 29 var verebilirim![]()
Forumda gördüğüm en iyi kapak xD
ben mi yanlış anlamışım bu nasıl yorumlanır.
şöyle fazladan bi 29 var verebilirim![]()
bu düzgün haliHem ekran kartı hem de işlemci için "Powers" kısımlarını da gösterebilirseniz daha iyi olur
Burda fPPT görünmüyor sadece PL1 cpu sustained PL2 cpu 2 min boost görünüyor ayrıca advanced seçeneği ve ayarlarda görünmüyor. Kusura bakmayın yoruyorum sizi ama nispeten güçlü bir laptoptan verim alamamak moralimi bozuyor. Yardımlarınız için teşekkür ederim.Armoury crate mi kullanıyorsunuz yoksa g-helper mı? Ona göre öneride bulunacağım. Ya da her ikisi için de yazayım ama g-helper öneriyorum:
ARMOURY CRATE için:
1) Pilde olmadığınız sürece GPU modunu her zaman "Ultimate" olarak kullanın.
2) Performans modlarında "Manuel" modu seçin ve işlemci güç limitlerinizi; SPL: 45W, SPPT: 80W, FPPT: 115w olacak şekilde ayarlayın.
3) Pilde olmadığınız sürece her zaman "Manuel" modda kullanın ve bu modda kendinize uygun bir fan grafiği yapmanız iyi olur. Yine de varsayılan grafiği de kullanabilirsiniz.
G-Helper için:
1) Pilde olmadığınız sürece GPU modunu her zaman "Ultimate" olarak kullanın.
2) Performans modlarında "Fans + Power" modunu seçin. Bu manuel mod ile aynıdır ve işlemci güç limitlerinizi; CPU Sustained SPL: 45W, CPU Slow sPPT: 80W, CPU Fast fPPT: 115w olacak şekilde ayarlayın. "Apply power limits" kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın ve pilde kullanım dışında hep bu modda kullanın.
3) Fans+Power profilinin ayarlarında "Advanced" sekmesi var. Orada "CPU Temp. Limit" var. Onu 90 dereceye ayarlayın. Aşağıdan Apply basmayı unutmayın.
Bu dediğim ayarları uyguladığınızda, "Silent", "Performance", "Turbo" gibi hazır profillerin güç limitlemeleri olmadan, donanımınızı tam potansiyelinde kullanmış olursunuz. Dediğim ayarları uyguladıktan sonra bir 10dk pubg oynayın ve bana yine HWmonitor görselleri yollayın. Termal throttle oluyor mu kontrol edip ona göre watt seviyelerinde düzenleme yapalım.
Güncelleme ile değişmiş demek ki hocam, ben videodan bakarak tarif ettim. PL1: 45w PL2: 80w olacak şekilde ayarlayın.Burda fPPT görünmüyor sadece PL1 cpu sustained PL2 cpu 2 min boost görünüyor ayrıca advanced seçeneği ve ayarlarda görünmüyor. Kusura bakmayın yoruyorum sizi ama nispeten güçlü bir laptoptan verim alamamak moralimi bozuyor. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
tamamdır öyle yapayım advanced kalsın şiimdilik bakalım nasıl olacak.Güncelleme ile değişmiş demek ki hocam, ben videodan bakarak tarif ettim. PL1: 45w PL2: 80w olacak şekilde ayarlayın.
değerler bu şekilde işlemciyi yakıyordumGüncelleme ile değişmiş demek ki hocam, ben videodan bakarak tarif ettim. PL1: 45w PL2: 80w olacak şekilde ayarlayın.
siz daha iyi bilirsiniz tabi yanmaz diyorsanızAyarları uygulamamışsınız, pl1 90 pl2 115 yazıyor. Ayrıca işlemci yakmak öyle kolay bir şey değil merak etmeyin termal limitleri var bu donanımların![]()
Hocam pubg nin sorunlu bir oyun olduğunu düşünüyorum şahsen 5600 ve 3060ti kullanıyorum ekran kartı kullanımı işlemci kullanımını geçemiyor yüzde 10 20 seviyesi arkasından takip ediyor işlemciyi örneğin işlemci kullanımı 65 ekran kartı kullanımı 50 gibi ve bu da dünyanın en saçma olayı lobide yüzde yüz yük ekran kartı 230w çekiyor işlemci kullanımı 30 40 larda oyun içide böyle olması gerek lobide oluyor oyunda ekran kartı dediğim gibi kullanım olarak işlemciden geride ve 130 160w çekiyorHerkese selamlar pubg oynuyorum genelde cpu kullanımı %90-110 arasında gidip geliyor gpu ise max %80 görüp geri %65-75 arası dolaşıyor hatta bazen 55li seviyelere kadar düşüyor bu normal mi oyun ayarlarını ortada oynuyorum fps 130-160 arası değişken.
Mux switch açık turbo modda çalıştırıyorum bilgisayarı.
İşlemci zarar görür mü bu durumda her şey normal mi.
Asus tuf f15 i7 13620h 4070 ekran kartı monitör asus xg27acs 2k180 hz
yani teknik olarak çok takılmamalı mıyım bu durumaHocam pubg nin sorunlu bir oyun olduğunu düşünüyorum şahsen 5600 ve 3060ti kullanıyorum ekran kartı kullanımı işlemci kullanımını geçemiyor yüzde 10 20 seviyesi arkasından takip ediyor işlemciyi örneğin işlemci kullanımı 65 ekran kartı kullanımı 50 gibi ve bu da dünyanın en saçma olayı lobide yüzde yüz yük ekran kartı 230w çekiyor işlemci kullanımı 30 40 larda oyun içide böyle olması gerek lobide oluyor oyunda ekran kartı dediğim gibi kullanım olarak işlemciden geride ve 130 160w çekiyor
dıscordu kurmaya uğraşcam boşver hocam sağ ol yine de sende haklısın uzaktan uzağa olmuyor. Deneme yanılma yoluyla bulunması gerekiyor.Kendim kullanmadığım için programı deneme yanılmayla ancak çözebilirdim ama asus cihazım yok maalesef. Alternatif olarak throttlestop önerebilirim bu iş için.
Eğer isterseniz discord'dan buluşalım danışıklı şekilde ilerlemeye çalışalım.