Çözüldü✓ CPU Fan kontrol edemiyorum

Katılım
11 Kasım 2020
Mesajlar
14
Reaksiyon skoru
2
Selamlar herkese.
DARK Kule tipi soğutucum var. Fanı da doğal olarak CPUfan soketine takılı. Ancak Cpu fan soketine takılı iken Armoury Crate üzerinden hız ayarı yapamıyorum. Chasi Fan 2 soketine bağlı olan kasa fanlarımı istediğim gibi kontrol edebiliyorum. İşlemci fanını CPUFAN soketinden çıkartıp Chasi FAN 1 soketine takınca kontrol edebiliyorum ancak cpu fan soketindeyken bir türlü kontrol edemiyorum. Anakartım Asus prime b450m A-2. yardımcı olabilirseniz sevinrim.
İyi Forumlar.
 
3 pin mi 4 pin mi girişi?
 
4 pinli fan kullanmalısın sendeki 3 pinli büyük ihtimal, fanı güç kaynağına değil anakarttaki yere takıalcak şekilde 4 pinli seç ve fanını değiştir
 
Armoury Crate'i yüklemediğin bir önceki zamana windows'u geri alıp, Bios üzerinden ayarlarınızı yapıp dener misiniz? Geri döndüremiyorsanız eğer bu uygulamayı kaldırıp, tekrar deneyin. Uygulama biraz sorunlu, kaldıramayabilirsiniz, belli servisleride kapatmak gerekecektir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Servisin adının AsusFanControlService olması lazım. SC delete "AsusFanControlService" Komutu cmd'den Yönetici olarak çalıştırıp, o şekilde uygulayın. Veya format atarak temiz bir kurulum yaparak Armoury uygulamasını yüklemeden, işlem yapın.
 
Dostlar, elimdeki bana sıkıntı çıkaran soğutucuyu iade ettim zira yeni almıştım. Onun yerine Thermalright Peerless Assassin 120 Black modelini aldım. Bu soğutucunun fanlarında hiçbir kontrol sıkıntısı yaşamıyorum. Herkese yardımları için teşekkürler. İyi Forumlar.
 
Geri
Top