Neler Yeni

CPU-Z'de Ram Cl Değerleri

brkulk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
burak ulak
İlgilendiği Kategoriler
oyunlar,yapay zeka,autocad,pc donanım
pc biosu 30 saniyede açılıyor sistem kararsız olmasından endişeliyim ramlerin doğru çalışdığından emin olmak istiyorum değerler doğru mudur sizce asus b650 m plus anakart amd 7500f ramler ise corsair venseage 6000mhz cl 30 EXPO ram olarak aldım.inceleyebilir misiniz sorunun kaynağını bulamadım.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2023-12-29 131431.png
    Ekran görüntüsü 2023-12-29 131431.png
    84.9 KB · Hit: 69
  • Ekran görüntüsü 2023-12-29 131628.png
    Ekran görüntüsü 2023-12-29 131628.png
    61.8 KB · Hit: 68

PurpleWebb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
610
İsim
Deniz Duran
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar Oyunları, Bilgisayar Donanımları, Yazılım-Programlama, Kitap Okumak vs.
EXPO ayarlarını aktif ettiniz mi? Birde CPU-Z yi açıp o üst kısımdan SPD olan sayfayı açıp görüntü atma şansınız var mı?

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,802
İsim
Selim
pc biosu 30 saniyede açılıyor sistem kararsız olmasından endişeliyim ramlerin doğru çalışdığından emin olmak istiyorum değerler doğru mudur sizce asus b650 m plus anakart amd 7500f ramler ise corsair venseage 6000mhz cl 30 EXPO ram olarak aldım.inceleyebilir misiniz sorunun kaynağını bulamadım.
Yabancı forumda izlediğim kadarıyla anakartta göre bios açılma süresi vardı ve güncelleme ile düzeliyor diye biliyorum şuan yapacağın şey biosu en son sürüme yükseltmek.

brkulk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
burak ulak
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yabancı forumda izlediğim kadarıyla anakartta göre bios açılma süresi vardı ve güncelleme ile düzeliyor diye biliyorum şuan yapacağın şey biosu en son sürüme yükseltmek.
expo tweaked olarak açık

anlıyorum bir önceki ramler xpg nin 5200mhz cl 38 ramiydi bios rahat açılıyordu şuanda açılırken sarı ışıkta bekliyor baya sanırım sistemi tarıyor sonra açılıyor

Ekler

• Ekran görüntüsü 2023-12-29 132039.png
    Ekran görüntüsü 2023-12-29 132039.png
    112.3 KB · Hit: 53

PurpleWebb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
610
İsim
Deniz Duran
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar Oyunları, Bilgisayar Donanımları, Yazılım-Programlama, Kitap Okumak vs.

expo tweaked olarak açık
EXPO ayarlarını açmışsınız tamam RAM tarafında sorun görünmüyor. Hangi marka model anakartı kullanıyorsunuz? Yukarıda @Nquyen arkadaşımızın da dediği gibi marka ve modele göre BIOS açılma süreleri değişiyor. Anakartın BIOS Updatelerini yaptınız mı peki?

brkulk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
burak ulak
İlgilendiği Kategoriler
EXPO ayarlarını açmışsınız tamam RAM tarafında sorun görünmüyor. Hangi marka model anakartı kullanıyorsunuz? Yukarıda @Nquyen arkadaşımızın da dediği gibi marka ve modele göre BIOS açılma süreleri değişiyor. Anakartın BIOS Updatelerini yaptınız mı peki?

ASUS TUF GAMING B650M-PLUS anakart kullanıyorum bios güncellemesini xpg ramleri kullanırken yapmıştım

PurpleWebb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
610
İsim
Deniz Duran
İlgilendiği Kategoriler

ASUS TUF GAMING B650M-PLUS anakart kullanıyorum bios güncellemesini xpg ramleri kullanırken yapmıştım​

Anladım. Peki yeni RAM'leri taktığınızda BIOS'u sıfırlayıp ayarları tekrar yaptınız mı yoksa direk kullanmaya mı başladınız? Mesela bende Kingston Fury Beast 16GB 3200MHz CL16 ramler vardı, yine aynı marka modelin 32GB 3600MHz CL18 ramlerine upgrade etmiştim, BIOS direk XMP ayarlarını otomatik tanımlamıştı yeni ramlerin, şaşırmıştım. Ben ne olur ne olmaz diye BIOS ayarlarını Default'a sıfırlayıp tekrardan XMP ayarlarını ve diğer ayarları falan kendim elimle yapmıştım emin olmak için.

Eğer yeni ramleri taktıktan sonra BIOS kendini sıfırlanmamışsa, yani yeni ramlerin EXPO ayarlarını direk kendi otomatik uygulamışsa, tavsiyem BIOS'a girip BIOS ayarlarını Default'a sıfırlayıp kaydedin çıkın, sonrasında yeniden BIOS'a girip ayarları elinizle tekrardan yapıp kaydedip çıkın. Yine aynı hata devam ederse de kafaya pek takılacak bir sorun olacağını düşünmüyorum. Aklıma şimdilik başka bir çözüm gelmedi. :)

brkulk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
burak ulak
İlgilendiği Kategoriler
Anladım. Peki yeni RAM'leri taktığınızda BIOS'u sıfırlayıp ayarları tekrar yaptınız mı yoksa direk kullanmaya mı başladınız? Mesela bende Kingston Fury Beast 16GB 3200MHz CL16 ramler vardı, yine aynı marka modelin 32GB 3600MHz CL18 ramlerine upgrade etmiştim, BIOS direk XMP ayarlarını otomatik tanımlamıştı yeni ramlerin, şaşırmıştım. Ben ne olur ne olmaz diye BIOS ayarlarını Default'a sıfırlayıp tekrardan XMP ayarlarını ve diğer ayarları falan kendim elimle yapmıştım emin olmak için.

Eğer yeni ramleri taktıktan sonra BIOS kendini sıfırlanmamışsa, yani yeni ramlerin EXPO ayarlarını direk kendi otomatik uygulamışsa, tavsiyem BIOS'a girip BIOS ayarlarını Default'a sıfırlayıp kaydedin çıkın, sonrasında yeniden BIOS'a girip ayarları elinizle tekrardan yapıp kaydedip çıkın. Yine aynı hata devam ederse de kafaya pek takılacak bir sorun olacağını düşünmüyorum. Aklıma şimdilik başka bir çözüm gelmedi. :)
sıfırlamıştım ama devam ediyordu sorun yine de asusun kendi desteklediği ramler listesinde elimdeki ram yok ama ramlerin üzerinde amd expo destekli olduğu yazıyor ramlerin uyumlu olduğunu düşünüyordum ben ama bilmiyorum sorun hala devam ediyor çözersem bilgilendirirm aklınıza bir çözüm yolu gelirse lütfen yazın

hocam sorunu buldum sanırım expoyu açınca sistem geç açılıyor kapattığımda düzeldi ama ramleri 6000 mhz den 4800mhz çekmiş oluyorum bu seferde

Son düzenleme:

brkulk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
burak ulak
İlgilendiği Kategoriler

sorunu çözdüm memory context restore açınca sorun çözüldü umarım sisteme zarar vermiyordur bu ayar

Ctnkaya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Yiğit Çetinkaya
sorunu çözdüm memory context restore açınca sorun çözüldü umarım sisteme zarar vermiyordur bu ayar
Hocam sonrasının ekran görüntüsünü de koyabilir misiniz, cpu-z üzerinden ?

brkulk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
burak ulak
İlgilendiği Kategoriler
Hocam sonrasının ekran görüntüsünü de koyabilir misiniz, cpu-z üzerinden ?
Hocam sorun daha kötü oldu o yüzden geri geldim güncellemek için. RDR 2'de 110 fps alırken 80 fps ye düştü gpu 240 watt çekerken 170 watt'a düştü. PC sebebi de memory context restoreyi açtığımızda otomatik olarak power down da açılıyordu onu kapattım tekrar denedim bu sefer bios yine eskisi gibi uzun açıldı mecburen 2'sini de kapattım sorun çözüldü rdr 2 de eski fps değerlerim geri geldi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,612
Üyeler
164,536
Son üye
Aury
Top Bottom