Neler Yeni

Crack Hakkında Merak Ettiklerim

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,045
İsim
göksel yurtcan
Bak sana basit mantıkla anlatayım sen bir şey tasarlıyorsun ve 10çalışma arkadşaın var 1 yıl boyunca zarar ederek onlara maaş veriyorsun. Sonra bu ürünü yurtdışı da dahil olmak üzere satıyorsun senin zararını kapatıp, kara geçip üstüne ekibini büyütmek ve daha iyi programlar kullanman için olabildiğince fazla para kazanman gerek. Sen satın alacak oyuncu sayısını tahminlere oturtup bunun en iyi 60$ dan satmak olduğunu düşündün. Eğer yerel fiyatlandırma yaparsan gelirin 3 katı azalacak ama sadece 2 kat fazla insan alıcak. Firma zaten kar edeceğini düşünse yerel fiyatlandırma yapar. Ülkemizde (parası olmayanları ayırıyorum) cahil ve cimri çok. Yerel fiyatlandırma çok iyi oranda yapıldığı halde o oyunu almıyorlar. Umarım anlatabilmişimdir
hocam sizi anlıyorum hakta veriyorum ama ben düşünceli biri olarak bölgesel fiyatlandırma yapardım ama sizi bilmem
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam sizi anlıyorum hakta veriyorum ama ben düşünceli biri olarak bölgesel fiyatlandırma yapardım ama sizi bilmem
heleki oyun gibi dijital bir eşya ise

Faristod

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Arda Aydın
Kendimi anlatabildiğime sevindim o zman.
Bir de düşüncelilik firma yönetiminde pek işlemez eğer yerel fiyatlandırma yaparsan yüksek ihtimalle zarar edersin bu da ya iş arkadaşlarını çıkarmak zorunda kalmana sebep olur ya da şirketi batırır

Ellie Williams

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,408
İsim
Meriç erbay

Ellie Williams

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,408
İsim
Meriç erbay

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,045
İsim
göksel yurtcan
Kendimi anlatabildiğime sevindim o zman.
Bir de düşüncelilik firma yönetiminde pek işlemez eğer yerel fiyatlandırma yaparsan yüksek ihtimalle zarar edersin bu da ya iş arkadaşlarını çıkarmak zorunda kalmana sebep olur ya da şirketi batırır
bende size anlatmak istiyorum şuan biz bu konuları konuşuyoruz ama ben bir şirket kurup oyun yapsam başkalarının bu konularla kafasın yormak istemem bölgelsel fiyatlandırma yapar geçerim

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
1 Yıl öncesine kadar benim bilgisayarımda para verilmiş meşru bir oyun bulamazdın.
şimdi bir kaç lira kopardık alıyoruz.

Faristod

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Arda Aydın
bende size anlatmak istiyorum şuan biz bu konuları konuşuyoruz ama ben bir şirket kurup oyun yapsam başkalarının bu konularla kafasın yormak istemem bölgelsel fiyatlandırma yapar geçerim
Bu ne kadar iyi ve işimize gelecek bir şey olsa da ilerde pazarlama bölümünde çalışmaman dileğiyle 😔

Kapatılmış Hesap

80+ Bronze
Ne güzel tartışmasız konuşuyoruz gelen tipe bak...
Aynı konuyu bin kez tartışıp bir yere varamıyorsunuz. Yazılım dünyasına ne güvenlik ne gizlilik ne de başka konuda yararınız oluyor, madem karşısınız crack nasıl yapılır öğrenin ve nasıl önleneceğine kafa yorun. Şirketlere önerilerde bulunun, buradakilere bildiklerinizi ve neden yapmamaları gerektiğini söyleyin. Şu anki konu "yaa para verdim ben ama" olunca tıklanmadan başka bir şeye çaba göstermediğiniz belli oluyor.
Olayı toplumsal olarak araştırmadan, emek falan diyorsunuz ve bu gülünç. Türkiye'deki bir fotoshop uzmanı para kazanmak için önce tüm sermayesini riske etmeli, tutmazsa ölmeli. Buna çözümünüz var mı crack sevmeyenler olarak? Böyle bir durumda ne diyebilirsin karşındakine? Benim diyeceğim; emeklerinin internete sürülmesi, bir günde yok olması riski ama yine de seçimin kendine kaldığı olur. Kullanırsan insan değilsin, kullanırsan emek hırsızısın demekle olmuyor yani.

Crack olanlar sadece oyun değil, binlerce şey var. Bu döngü bitmez, bu tarz konular da hit manyakları olduğu sürece bitmez. Yine de şunu not düşeyim; crack diye bir şey evrende hiç olmasaydı, birkaç film izlemek için koltuk takımı kadar para vermeniz gerekirdi. Etik olmasa da frenleyici olması takdire şayan.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
crack'i kullanan insanlar neden crack'i meşrulaştırmaya çalışıyor ortada bir hırsızlık var ve bunu normal birşeymiş gibi gösteriyorlar bunun sebebi nedir ?
Sebebi basit, kendini legal göstermeye çalışıyor. Bu sayede pişmanlık duymayacağını düşünecek.
İkinci olarak da oyunları crackliyen insanların bu işten kazancı nedir ?
Herhangi bir kazancları yok. Sadece ego yarışı yapıyorlar. Egolarını tatmin etmeye çalışıyorlar.
Durumu olmayanlar icin güzel bir şey bana göre
Gta6 cikicak crack ten baska çaremiz yok mesela .d
Kötü bir şey. Düşünsene, mesela sen 10.000 TL sermaye koyup bir oyun yapıyorsun ama oyunu crack indirenlerin sayısı o kadar çok oluyor ki normalde 50.000 TL kazanman gereken yerde 1.000 TL kazanıyorsun. Sence iyi bir şey mi?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom