Creatin saçlarımı döktü

9k ya saçlarını geri kazancaksan güzel trade
valla çok net güven vermedi bana ama bi deneyelim 6 ayda gözle görülür olcağını söyledi ama tepe noktası açıldıktan sonra o kısımda etkisi olur mu bilemedim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Creatin saç dökmez creatin in hiçbir zararı yoktur 1.5 senedir spor yapıyorum ve aktif Kreatin kullanıcısıyım hiçbir dökülme vs yaşamadım saç dökülmesi genetiktir şu var ama DHT hormonu Kreatin kullan ya da kullanma hiç farketmez spor yapanlarda özellikle bu hormonlar yükselir bu da saçların uzamasını bir tık yavaşlatır ama dökülme vs yapmaz hormonlarına baktır sen öncelikle kan testi vs yaptır eksik vitaminlerin vs varsa onları al kullan creatin ile alakası yok
doğrudur uzun bi sürdedir test yaptırmıyorum yaptırmakta fayda var. sonuçlara göre bişiler yapıp düzelir inş.

1.Kreatin sac dökmez 2. Si ise kilo verdigin dönem besin eksikliğinin vücuda verdiği sitres den ötürü sac dökülmen hızlanmış 3. Prp den çok bir şey bekleme çoğu hiçbir işe yaramyor 4. Doğal çözümleri deneyebilirsin ama dökülme cok ilerlemiş o yüzden riskli biraz geç kalmışsın genel kullanılan ilacları arastırabilirsin finasterid dutasterid ve minoxidil gibi tani bunlar ilaç oldugu için bir bedeli var

1.Kreatin sac dökmez 2. Si ise kilo verdigin dönem besin eksikliğinin vücuda verdiği sitres den ötürü sac dökülmen hızlanmış 3. Prp den çok bir şey bekleme çoğu hiçbir işe yaramyor 4. Doğal çözümleri deneyebilirsin ama dökülme cok ilerlemiş o yüzden riskli biraz geç kalmışsın genel kullanılan ilacları arastırabilirsin finasterid dutasterid ve minoxidil gibi tani bunlar ilaç oldugu için bir bedeli var
Tamamdır teşekkür ederim.

Kreatine gayette saç döküyor boş yapmasın kimse (genetikte varsa hızlandırır,erken yaşa çeker vs.) . Yaşım küçük olduğu için çok dökülmüyor ama dökmeye başladı. Banyoda şampuanlarken ve kurularken çok net fark ediyorum elim havlu vs saç oluyor biraz Creatinei bıraktığımda ise 1 ay sonra felan kesildi şimdi tekrar kullanıyorum hala döküyor biraz

Kreatine gayette saç döküyor boş yapmasın kimse (genetikte varsa hızlandırır,erken yaşa çeker vs.) . Yaşım küçük olduğu için çok dökülmüyor ama dökmeye başladı. Banyoda şampuanlarken ve kurularken çok net fark ediyorum elim havlu vs saç oluyor biraz Creatinei bıraktığımda ise 1 ay sonra felan kesildi şimdi tekrar kullanıyorum hala döküyor biraz
Şahsen bende katılıyorum bu yoruma. Çok fazla hızlandırdı benim saçlarımı fotolarda bariz belli olduğunu düşünüyorum. Serum setine 9k fiyat biçildi kesin işe yarayacağını bilsem alırom anınında bakalım test yaptırmam gerek.

Hayır creatin sac dökmez creatin ile sac kökleri arasında bir etkileşim yok ama sen creatin alıp spor salonunda ağarlık kaldırırsan(kortizolü en çok artıran şeylerden biri) ve saç köklerinde "hormonlara"(kortizol vs.) hassas ise bu sac dökülmesine sebep olacaktır özellikle düşük kalorili diyetlerde ki buda kortizolün yükselmesine sebep olur
Ayriyeten creatin saç dökseydi bırakma durumunun ardından dökülme en az 3 ay boyunca sabit sekilde devam etmesi gerekirdi 1 ayda hiçbirsey değişmez saç döngüsünde bile katajen(duraklama) asamasıda bile neredeyse 1 ay boyunca duruyor yani creatin kullanmaya basladım döktü ardından bıraktım kesildi diye birsey yok eger saç dökseydi etkisini kullanmaya basladıktan min 6 sonra görürdün ve bıraktıktan sonra bile min 3 ay devam ederdi
Sac dökülmesinin tek sebebi dht değil 10 larca faktör var bu konu hakkında soru sormak isteyen gencler olursa bana yazabilir.

Hayır creatin sac dökmez creatin ile sac kökleri arasında bir etkileşim yok ama sen creatin alıp spor salonunda ağarlık kaldırırsan(kortizolü en çok artıran şeylerden biri) ve saç köklerinde "hormonlara"(kortizol vs.) hassas ise bu sac dökülmesine sebep olacaktır özellikle düşük kalorili diyetlerde ki buda kortizolün yükselmesine sebep olur
Ayriyeten creatin saç dökseydi bırakma durumunun ardından dökülme en az 3 ay boyunca sabit sekilde devam etmesi gerekirdi 1 ayda hiçbirsey değişmez saç döngüsünde bile katajen(duraklama) asamasıda bile neredeyse 1 ay boyunca duruyor yani creatin kullanmaya basladım döktü ardından bıraktım kesildi diye birsey yok eger saç dökseydi etkisini kullanmaya basladıktan min 6 sonra görürdün ve bıraktıktan sonra bile min 3 ay devam ederdi
Sac dökülmesinin tek sebebi dht değil 10 larca faktör var bu konu hakkında soru sormak isteyen gencler olursa bana yazabilir.
Valla hocam bilimsel bir kaynagım yok tamamen kendi tecrübelerimle bunu söylüyorum. Sporu hiçbir zaman bırakmadım. Zaten normalde dümenden dökülen saçım creatine kullanmaya başladıktan 1-1.5 ay sonra gözle görülür şekilde arttı (saçlarım gayet iyi. Evet dökülüyor ama saçlarımı gören kişi bunu anlayamaz üstümü değişirken birkaç tel saçımla oynarken birkaç tel,şampuanlarken,kurularken vs.) creatinei 3.5 ay felan kullanamamıştım bu süre zarfında 1.aydan itibaren baya bi azaldı dökülme (eskisi kadar minimal değil ama yinede çok azdı) şuan tekrar kullanıyorum ve yine arttı yaşım küçük olduğundan çok fazla dökülmüyor sanırım
IMG_6296.webp

Valla hocam bilimsel bir kaynagım yok tamamen kendi tecrübelerimle bunu söylüyorum. Sporu hiçbir zaman bırakmadım. Zaten normalde dümenden dökülen saçım creatine kullanmaya başladıktan 1-1.5 ay sonra gözle görülür şekilde arttı (saçlarım gayet iyi. Evet dökülüyor ama saçlarımı gören kişi bunu anlayamaz üstümü değişirken birkaç tel saçımla oynarken birkaç tel,şampuanlarken,kurularken vs.) creatinei 3.5 ay felan kullanamamıştım bu süre zarfında 1.aydan itibaren baya bi azaldı dökülme (eskisi kadar minimal değil ama yinede çok azdı) şuan tekrar kullanıyorum ve yine arttı yaşım küçük olduğundan çok fazla dökülmüyor sanırım Alıntıyı görüntüle
saç dökülmesi tamamen sayım ile ilgili önemli olan saç hacmi günde dökülen tüm saçlarını saysan sağlıklı bir insan bile 100 ila 150 adet saç teli sayabilir eğer bir iki gün bile saçına ellemesen muhtemelen saçını yeterince karıştırsan 200-300 saç teli eline gelebilir ve saçın uzun-orta uzunluktaysa çok fazla saç gibi görünebilir kortizol değerini yorumlayamayacağım doktor değilim

saç dökülmesi tamamen sayım ile ilgili önemli olan saç hacmi günde dökülen tüm saçlarını saysan sağlıklı bir insan bile 100 ila 150 adet saç teli sayabilir eğer bir iki gün bile saçına ellemesen muhtemelen saçını yeterince karıştırsan 200-300 saç teli eline gelebilir ve saçın uzun-orta uzunluktaysa çok fazla saç gibi görünebilir kortizol değerini yorumlayamayacağım doktor değilim
ellemediğim halde de dökülüyot hocam zaten ama pek dikkat etmiyorum ona banyoda felan çok oluyor elimin yarısı saç neredeyse

Creatin saç dökmez beyler boşuna döker fln demeyin

Gidip tren kullanan adam creatin saçımı döktü diye lanse ediyor saflar inanıyor

Kardeşim direk genetik ve hormanal dengeden kaynaklanıyor bu kadar basit

Aldığınız kreatin bile gerçek değil
çin menşeli ürünler etki etmiyor ki yan etkisi olsun

ellemediğim halde de dökülüyot hocam zaten ama pek dikkat etmiyorum ona banyoda felan çok oluyor elimin yarısı saç neredeyse
Ellemediğin halde dökülme diye bir şey yok sac teli saç kökünden ayrılır ve düşer banyoda gelmeside normal önemli olan saçta boşlukların oluşmaması saçın kısadan uzuna geçtiysen eline fazla saç geliyormuş gibi hissedebilirsin ben kısadan uzuna geçtim banyoda elimde birsürü saç oluyor gibi oluyor sayıyorum 10-15 tane saç kıvrıla kıvrıla 40-50 tane gibi gözüküyor sayma önemli lavaboda tüm saçını yıkayıp tüm telleri sayabilirsin bende 3-4 gün saça ellemedikten sonra yıkana kurutma max 100-120 civarı tel sayıyorum gayet sağlıklı bir sayı ama o kadar tel yan yana gelince çok fazla gözüküyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,096,069
Üyeler
174,301
Son üye
Maestro12343
Geri