Nasıl oluyorHaksız kazanç diyorsunuz da adam oturduğu yerden kasa açıp 1000 TL kazandı diyelim. Diyanet işleri bakanı oturduğu yerden 11 milyar dolar bütçeye sahip oluyor
Ney nasıl oluyor bal gibi de oluyor.Nasıl oluyor
Hocam oda banka hrsabında para var ama sen çekmiyorsun gibi oluyor kafam çok karışıkkasa açabilirsin ama bunu gerçek hayatta harcamamalısın bence
Nerden buluyor 11 tl yi kasamı açıyorNey nasıl oluyor bal gibi de oluyor.
Kasayı kaybedenler dolduruyor ancak o para artık kaybedenlerin değil kumarhane sahibinin oluyor.ama kasay geri kaybedenler dolduruyor bence satmicaksan çıkan skin i haram değil
Beynim yandı agaKasayı kaybedenler dolduruyor ancak o para artık kaybedenlerin değil kumarhane sahibinin oluyor.
Yani şöyle düşün, bakkala 10 TL ödeyip çıktın, sen çıktıktan sonra bakkala hırsız gelip bakkalı soyarsa çalınan 10 TL senin paran mıdır bakkalın mıdır?
bilemiyorum karşılığında bi ürün aldığım için para artık bakkalın ama bakklar senden benden daha çok haram işliyodur belli bi zamdan fazlası haram ama bakkallar kazık satıyor onlar bizden daha çok haram işliyodurKasayı kaybedenler dolduruyor ancak o para artık kaybedenlerin değil kumarhane sahibinin oluyor.
Yani şöyle düşün, bakkala 10 TL ödeyip çıktın, sen çıktıktan sonra bakkala hırsız gelip bakkalı soyarsa çalınan 10 TL senin paran mıdır bakkalın mıdır?
ayn bence haram değilDüşüncem şu:sen belli bir miktar para verdiğinde oyun şirketi sana kasa veriyor içinden düzgün bir şey de kötü bir şey de çıkabilir. Bunu sana şirket sunuyor sen rızanla açıyorsun güzel bir şey çıkarsa kullanabiliyorsunuz. İki tarafında kabul ettiği bir şey.
Ama çıkarıp satmakla, kendin kullanmak arasında fark olabilir.
Ama yinede ikisininde haram olarak düşünmüyorum.
ozaman takasta haram mesela ben 9500 tl lik pc ile 9000 tl lik telefonu takas ettim diyelim karşıdaki adama ozaman o 500 tl haram aynı mantıkKasayı kaybedenler dolduruyor ancak o para artık kaybedenlerin değil kumarhane sahibinin oluyor.
Yani şöyle düşün, bakkala 10 TL ödeyip çıktın, sen çıktıktan sonra bakkala hırsız gelip bakkalı soyarsa çalınan 10 TL senin paran mıdır bakkalın parası mıdır?
Bakkalların haram işlemesi bizim işlediğimiz günahı sevap haline getirmez.bilemiyorum karşılığında bi ürün aldığım için para artık bakkalın ama bakklar senden benden daha çok haram işliyodur belli bi zamdan fazlası haram ama bakkallar kazık satıyor onlar bizden daha çok haram işliyodur
Takası zorla yapmıyorsun, ben yapmak istemiyorum diyebilirsin. Yapıp yapmamak sana kalmış.ozaman takasta haram mesela ben 9500 TL lik PC ile 9000 TL lik telefonu takas ettim diyelim karşıdaki adama ozaman o 500 TL haram aynı mantık
bilmiyorum ama bana helal gibi geliyoPoker oynuyorsun diyelim. Oynarken tüm paranı kaybedebileceğini de biliyorsun iyi bir para kazanabileceğini de biliyorsun.
O zaman poker dinimizde helal mi oluyor?