Neler Yeni

CS:GO'da kutu açmak haram mı?

UnlegitPanda

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
727
İsim
Enes kaplan
Helal 50TL ile takaslarım.

tamer oyunda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,658
İsim
-
Haram kanka geçmiş olsun ayvayı yedin.

oEnesQlf

80+ Silver
O zaman cs de maç sonu kasa felan da düşüyor 100 tl lik onlarda haram olmuyor değil mi

Revntron

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
641
İsim
Serdar BULUT
Parayı sadece Steam'de kullanman ile normal hayatta bir ürün alıp kullanman arasında fark yok.

ya siz şakamısınız

ArdaM

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,734
İsim
Arda Memiş
Instagram
@ardamemis_
Steam
https://steamcommunity.com/id/ArdaMemis/
Twitter
ardamemis_
Discord
Arda#0014
Gerçek hayata çıkaramadığını kim söyledi geçimini sadece CS:GO skin piyasasından geçiren insanlar var al sat yaparak :D sen sadece çıkarmamayı tercih ettin.

Fransada "Kumar" olarak geçiyor. Ki zaten tamamen bir kumar. O yüzden direkt olarak haram.
Hayalimdeki meslek 🤤
Bi ara 2021 civarı trade yapıyordum 2 ayda 500 liradan 4500 liraya çıkmıştım. Ünide de harçlık çıkarmak için kullanmayı deneyeceğim bakalım

Megan

80+ Silver
Ya bir git işine ya.
Sen akşama kadar boş boş comnet,kahve,intihar konusu açıyorsun senin açtığın tüm konuları toplasak bu konu kadar mantıklı olmaz. Gelip de boş yapma bari
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada şans oyunu olduğundan haram olabilir

tabii ki değil bunu sorman bile saçmalık.
Bilmeden fetva vermeyin. Şans oyunu oynuyor orda ve onu gerçek paraya da çevirebilir bir şekilde. Bu yüzden helal olduğunu sanmıyorum

Kutuya belli bir miktar para veriyorsun ve içerisinden birtakım teçhizatlar yahut görünüm düşüyor. Düşenlerin değeri kasaya verdiğin paranın altında da olabilir, üstünde de olabilir. Sana zarar da ettirebilir, kâr da ettirebilir. Tamamen bir belirsizlik var, şans oyunu. İslam'da bu tür işlemler yasaklanmıştır, kumardır. Bu parayı sadece Steam'de kullanabiliyorum, gerçek hayatta geçersiz demişsin fakat bu bir şeyi değiştirmez. Hüküm aynıdır. Kaldı ki böyle bir durum yok. Gerçek paraya da çevirebiliyorsun kutudan çıkanları satarak. Kısacası evet, haramdır.
Keşke bu mesajdan sonra konuyu kitleseydiniz. Konudakiler ya alakasız mesaj atıyor ya da yanlış fetva veriyor

Dolar Bey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,218
İsim
Mehmet Alp Uzun
İlgilendiği Kategoriler
Dizüstü Bilgisayar
Discord
Dolar#9411
Siz haram, helale kafayı yordukça ismi lazım olmayanlar zenginleşirken götünü silecek peçete bile bulamazsın arkadaşım.

Millet gitmiş fiyatını öyle belirlemiş. Bir sorun görmüyorum.
Haram yemek zenginleşmenin kolay yoludur, helal yoldan zengin olan bir çok insan tanıyorum.
Konuyu açan arkadaşa bunu söylemdn saçmlıktan başka bir şey değil, arkadaş demiş haram mi diye sen gitmişsin g*tünü silecek peçete bulamazsın diyorsun. Kimseye bu konuda laf etmrye hakkın yok.
5 TL ye kapsülden 300tl lik sticker çıkardım ve gerçek paraya dönmedi ve ben onu satıp oyun fln aldım skin fln aldım bir haram yanı varmı
Haram olduğunu düşünüyorum 5 tl yatırıyorsun kasa açıyorsun 1k'lık bıçak çıkartınca 5 liran oluyor 1000 lira. Şu mobil kumar oyunlarıyla aynı mantık.

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,542
İsim
Diyarhan
Sen bir ürün alıyorsun ve değeri yüksek bir ürün çıkıyor bence haram değil.

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Haram yemek zenginleşmenin kolay yoludur, helal yoldan zengin olan bir çok insan tanıyorum.
Konuyu açan arkadaşa bunu söylemdn saçmlıktan başka bir şey değil, arkadaş demiş haram mi diye sen gitmişsin g*tünü silecek peçete bulamazsın diyorsun. Kimseye bu konuda laf etmrye hakkın yok.
Aynen 🤙

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,067,013
Üyeler
169,511
Son üye
OREM
Top Bottom