Sorma neler gördüm karakolda kadına sende Çin var evini arabanı sat kurtul onlardan demişler kadını 5 parasız bırakmışlarDolandırılmak tabii ki kolay. Seninki yine kabul edilebilir.
Genelde de al-sat durumunda olmuş bu olayların yazdıklarına göre.
Güvenilir alıcılara ürünü satıp, güvenilir satıcılardan ürünler alsaydın bu kadarı olmazdı diye düşünüyorum.
Dolandırıcıların binbir türü var, Anonim şirket diyip insanlardan 100.000 TL ler koparan insanlar bile var.
Son paragraf için şunu net diyebilirim ki doladırmak kolaymış diyip yapmaya çalışırsan büyük ihtimalle bir bakmışsın kapıda polisler varMillet şimdi diyeceklerimi teşvik gibi falan sanmayın sadece gördüğümü ve araştırdığımı anlatacağım.
S@lak bir kişiliğe sahip olduğum için, daha doğrusu iyi niyetli biri olduğum için diyelim çok fazla kez dolandırıldım veya dolaylı yoldan üstümden birileri dolandırıldı.
2022 Oculus Rift S Satın alırken dolandırıdlım. (Ürünü yollamadı.)
2022 Kasa sattım ücreti ödemedi. (Kapora yolladı ürünü yolladım kalanı yollamadı)
2022 Evime hırsız girdi. (Bilgisayarımı ve evdeki bir çok değerli şeyi çaldı çalan kişiyi bulduğumuz halde paramızı alamadık çünkü onu da eşyaları sattığı kişi dolandırdı)
2023 Ev kiraladım. (Ev sahibim benden habersiz 2 yıllık sözleşmemiz varken kira zammı yaptı ve bunu sözleşmeye ufak yazılarla yazdı. (Her 2 ayda bir kiracının kirasına %20 zam şeklinde.) (Girdiğimde kiram 1200 dü çıkarken en son hatırladığım rakam 14 bin TL di.)
2023 G29 Alırken dolandırıldım. (Aynı şehirde buluştuk ürünü getirdi bak sıfır kutu dedi. (Kutu içersinde cihaz var fakat içi boş içine ağırlık olsun diye cihazın içini doldurmuş.)
2023 Televizyonu satarken dolandırıldım. (Dolandırıcı televizyonu satın aldı parasını yolladı merdivenden birlikte indirirken düşürdük. Ayıp olmasın diye çıkan masrafı yarı yarıya yapalım dedik. (Yaptırma ücreti için benden 7000 TL istedi o da 7000 TL katıcakmış. Fakat yaptırması 5 bin TL tutmuş.)
2023 Isıl işlem ile geçici süre ayakta durabilen ekran kartı sattılar.
2023 Kahve makinası satın aldım. Cezve geldi.
2023 Yine G29 Aldım bu sefer adam hiç yollamadı.
2023 Quest 2 aldım samsung un telefon takılan vr ı geldi.
2024 Özel bir ürün satın aldım hacı adam kargoyu yollayıp yolda geri çekti.
Dolandırılma da bir çığır açmış birisi olarak konuyu iyicene araştırdım ve 1500 TL lik bir sermaye ile eğer ki profesyonel olcak iseniz 3000 TL lik bir sermaye ile bu işi çok koaly yapabildiğinizi fark ettim.
İnstagram da açık hat satın alıp. 14 yaşında panelci bir cocuktan panel alarak şehrinizle aynı yerde olan birinin kimlik bilgilerini alıp bir de papara hesabı kiralayarak dolandıramıyacağınız insan yokmuş beyler.
Üşenmedim gittim tek tek baktım insta da adam ölmüş bir akrabasının telefon hatlarını satıyor. Panelci cocuk panel veriyor. Random bir siteden de papara hesabı kiralayınca keyfin gıcır valla.
Ben anlamıyorum dolandırmak bu kadar kolay bir şey mi? Her dolandırılma konuşma polise savcıya da gitsem hiçbiri ile ilgilenilmedi hepsi çok saçma şeyler ile geçiştirdiler.
Çok rahat bir şekilde yapılabilen bu işlemi eğer ki sadece deneme amaçlı yapmamı ister iseniz biri üzerinde deniyeceğim.
bir iki gündür deniyorum bir şeyler eğer ki başarırsam zaten alıcıya geri iade edicem yok beğenmedim bahanesiyle maksat ürünü para vermeden getirebiliyor muyum denemek eğer başarırsam deneyimlerimi paylaşıcamSon paragraf için şunu net diyebilirim ki doladırmak kolaymış diyip yapmaya çalışırsan büyük ihtimalle bir bakmışsın kapıda polisler var
tek başına sabıka kaydıMillet şimdi diyeceklerimi teşvik gibi falan sanmayın sadece gördüğümü ve araştırdığımı anlatacağım.
S@lak bir kişiliğe sahip olduğum için, daha doğrusu iyi niyetli biri olduğum için diyelim çok fazla kez dolandırıldım veya dolaylı yoldan üstümden birileri dolandırıldı.
2022 Oculus Rift S Satın alırken dolandırıdlım. (Ürünü yollamadı.)
2022 Kasa sattım ücreti ödemedi. (Kapora yolladı ürünü yolladım kalanı yollamadı)
2022 Evime hırsız girdi. (Bilgisayarımı ve evdeki bir çok değerli şeyi çaldı çalan kişiyi bulduğumuz halde paramızı alamadık çünkü onu da eşyaları sattığı kişi dolandırdı)
2023 Ev kiraladım. (Ev sahibim benden habersiz 2 yıllık sözleşmemiz varken kira zammı yaptı ve bunu sözleşmeye ufak yazılarla yazdı. (Her 2 ayda bir kiracının kirasına %20 zam şeklinde.) (Girdiğimde kiram 1200 dü çıkarken en son hatırladığım rakam 14 bin TL di.)
2023 G29 Alırken dolandırıldım. (Aynı şehirde buluştuk ürünü getirdi bak sıfır kutu dedi. (Kutu içersinde cihaz var fakat içi boş içine ağırlık olsun diye cihazın içini doldurmuş.)
2023 Televizyonu satarken dolandırıldım. (Dolandırıcı televizyonu satın aldı parasını yolladı merdivenden birlikte indirirken düşürdük. Ayıp olmasın diye çıkan masrafı yarı yarıya yapalım dedik. (Yaptırma ücreti için benden 7000 TL istedi o da 7000 TL katıcakmış. Fakat yaptırması 5 bin TL tutmuş.)
2023 Isıl işlem ile geçici süre ayakta durabilen ekran kartı sattılar.
2023 Kahve makinası satın aldım. Cezve geldi.
2023 Yine G29 Aldım bu sefer adam hiç yollamadı.
2023 Quest 2 aldım samsung un telefon takılan vr ı geldi.
2024 Özel bir ürün satın aldım hacı adam kargoyu yollayıp yolda geri çekti.
Dolandırılma da bir çığır açmış birisi olarak konuyu iyicene araştırdım ve 1500 TL lik bir sermaye ile eğer ki profesyonel olcak iseniz 3000 TL lik bir sermaye ile bu işi çok koaly yapabildiğinizi fark ettim.
İnstagram da açık hat satın alıp. 14 yaşında panelci bir cocuktan panel alarak şehrinizle aynı yerde olan birinin kimlik bilgilerini alıp bir de papara hesabı kiralayarak dolandıramıyacağınız insan yokmuş beyler.
Üşenmedim gittim tek tek baktım insta da adam ölmüş bir akrabasının telefon hatlarını satıyor. Panelci cocuk panel veriyor. Random bir siteden de papara hesabı kiralayınca keyfin gıcır valla.
Ben anlamıyorum dolandırmak bu kadar kolay bir şey mi? Her dolandırılma konuşma polise savcıya da gitsem hiçbiri ile ilgilenilmedi hepsi çok saçma şeyler ile geçiştirdiler.
Çok rahat bir şekilde yapılabilen bu işlemi eğer ki sadece deneme amaçlı yapmamı ister iseniz biri üzerinde deniyeceğim.
knk enayi olduğunu iyi niyet diye bize anlatıyorsun yanlış anlama amaİyi niyetli olup insanlara karşı olumlu olduğum için yaptığım dolandırılma anıma karşılık ********** damgası vurduğun için teşekkürler.
Mizah yapmamış doğru demiş adamYorumun için teşekkürler cem yılmaz